Cum invatam o limba straina?

Cum invatam o limba straina? | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

Consider ca asta e cel mai mare handicap al meu, daca ii pot spune asa.
Am invatat in scoala franceza, rusa si germana. Nu am avut profesori foarte buni si nici mie nu mi-a placut nici o limba din toate astea. Mai merge cu franceza, dar nu bine.

Imi doresc sa invat engleza. Imi place si cu toate ca nu am facut deloc in scoala, ce stiu am invatat singura. Din nefericire, sunt doar la nivel de conversatie. Gramatica, pronuntia..sunt varza.

Voi cum ati inceput? Ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Anca iti dau sfaturi cum am invatat eu la 25 de ani germana, dar la mine tot a fost mai usor louind in tara unde am si folosit limba pe care o invatam.

- inscrie-te la un curs ca sa poti sa exersezi cu ceilalti pronuntia, cunoscind oameni noi va fii si mai distractiv decit sa inveti singura
- cumpara-ti un dictionar englez-englez (explicatia cuvintului sa nu fie in romana); uneori e mai usor sa intelegi sensul decit sa ai o traducere a unui cuvint, in plus iti va largi vocabularul
- o carte buna de gramatica (eu le prefer pe cele care au un pic de vizual in ele, adica imagini care sa ajute la intelegere).
- un dictionar in imagini (daca ai memorie buna vizuala), eu am si imi plac la nebunie
- ia-ti reviste care sa te intereseze ca tema in engleza, citeste inclusiv reclamele
- asculta filme, Tv in engleza
- invata zilnic citeva cuvinte noi, cu cit stii mai multe cu atita te vei putea exprima mai usor
- ai rabdare: o limba noua se acumuleaza lent si nu intr-o luna. Nu ceda si invata zi de zi. Ai sa observi ca dintr-o data ti-e mai usor sa te exprimi.

Pot sa spun ca la ce carti au nemtii aici pt invatat limba germana sau engleza, invat de drag! Dar la sala Dalles de ex am vazut desemenea multe carti interesante. Sfatul meu e sa cumperi facute de englezi si nu de romani, nu stiu de ce da cele facute de romani le gasesc majoritatea stupide ca dialog, in rest au gramatica f bine explicata. Da ma plictisesc si renunt repede cu ele!
----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

mai este si "Learn to Speak English te ajuta la pronuntie

www.academiaonline.ro/index.php/Cursuri/Detalii/4" target="_blank">http://www.academiaonline.ro/index.php/Cursuri/Detalii/4 despre gramatica limbii engleze

si dak inveti acasa, citeste cu voce tare

bafta multa

eu asa am invatat engleza, si o stiu destul de bine *cred*

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu am invatat engleza la TV/filme.Dadeam sonorul tare si eram atenta. Apoi am inceput sa citesc carti( mai usurele, la inceput) cu dictionarul.Ce e drept, imi si place f. mult, nici nu realizez de fapt cand am invatat-o, si vb. fluent, caci lucrez la o firma straina cu sef strain.

Cu franceza si germana nu am fost la fel de silitoare - desi le-am studiat in generala/liceu, nu am reusit sa imbunatatesc ce am invatat la scoala.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Va multumesc frumos pentru sfaturi. M-am cam panicat si acea stare de "incomplet" s-a accentuat cand mi s-a oferit un post cu mari perspective.
Am 2 variante: ori cu putina engleza pe care o stiu imi incerc norocul si pana pe 7 martie (cand e concursul) sa mai ingras putin porcul, sau refuz si sper intr-o sansa viitoare.
Azi plec prin oras in cautare de carti, cd-uri si tot ce mi-ar fi de folos.

tuturor

Mergi la inceput

Anca, incearca, macar vezi ce nivel de engleza se cere si cam pe unde esti tu. La incercare descoperim ca stim mai mult decit credem. Incearca sa cumperi sau sa iei de la biblioteca o carte de business english. Sunt unele cu fraze tipice si cu vocabularul necesar. Cu aia poti sa ingrasi repede porcusorul!

-------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Anca ai grija la ce fel de curs mergi. In general ei dau tare pe gramatica ( o poti invata si singurica din engleza fara profesor) si conversatie ioc! Tie conversatie iti trebuie.

Cauta sa citesti carti usoare si prin repetarea unor cuvinte o sa le asimilezi. Nici sa inveti nu stiu cate cuvinte pe zi nu i o solutie ca apoi le stii dar cum le legi???? Eu asa am facut, am mers cu nu stiu cate cuv/ zi si m am pomenit ca stiam muuulte cuv dar conversatie ciu ciu. Daca ai putea vorbi cu cineva care stie engleza. Sa purtati conversatii. Si cu accentul - mai greu. Aici se iau cursuri de reductie a accentului. Lasa! sa te faci tu inteleasa asta i important!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Anca da-mi un PM cu mail-ul tau.Am o carte f buna de gramatica engleza.E in romana si te mai lamureste.Desi cum s-a mai spus tie conversatie iti trebuie.Dar nu strica nici asta.
si bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Va multumesc frumos pentru sfaturi. M-am cam panicat si acea stare de "incomplet" s-a accentuat cand mi s-a oferit un post cu mari perspective.
Am 2 variante: ori cu putina engleza pe care o stiu imi incerc norocul si pana pe 7 martie (cand e concursul) sa mai ingras putin porcul, sau refuz si sper intr-o sansa viitoare.
Azi plec prin oras in cautare de carti, cd-uri si tot ce mi-ar fi de folos.

Anca, daca e vorba de un job bun si vad ca e urgent, eu as apela la un meditator - ii spui clar pentru ce iti trebuie si care e "miza", sa "bage" la greu conversatie cu tine, nu te baza pe carti si dictionare in 3 saptamani...parerea mea.

Succes,

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Ma uimiti spunand ca ati invatat engleza singuri, in fata Tv-ului sau citind carti in engleza.

Eu am facut engleza din scoala gimnaziala, mi-a placut si mie si totusi nu am reusit s-o invat cum trebuie. Am luat la un moment dat si meditator dar aici puneam mare accent pe gramatica si cu pronuntia eram pe nicaieri.

Acum din necesitate si nu numai am concluzionat ca trebuie s-o invat bine si sunt si eu in dilema ce metoda sa aleg. N-as vrea sa merg undeva (curs sau meditatii) unde se face gramatica foarte multa (asta cred ca poti invata si singur).

Cristina

Mergi la inceput

Mcm, unii oameni sunt f dotati pt invatarea unei limbi straine, asa ca pe mine nu ma mira.

Eu am facut cursuri de germana si de cite 5 ori pe saptamina in primul an si tot am muncit pe linga mult. Sfaturile pe care le-am dat in prima postare le-am folosit eu insumi si asta concomitent la inceput. Acu un curs nu imi mai aduce cine stie ce, de aia insist pe vocabular si fac singura exercitii de gramatica.

In cazul englezei, am stiut-o binisor, dar din cauza germanei a disparut mult ! Asa ca acuma invat de zor vocabular, ca sa am o baza suficienta cind voi face un curs, sa nu mai trebuiasca sa invat baza cind asta o pot face singura pe gratis !

Din constatarile mele cu limbile straine: pt cel care te asculta gramatica nu e asa de importanta. Poti pune timpul sau articolele gresit sau unele fineturi de aranjare a frazei sa nu le aplici niciodata. Cu o baza a gramaticii te descurci (vorbesc aici de conversatia normala de zi cu zi si nu cea de traducator sau cea de fixare de contracte unde orice cuvint conteaza). Daca nu stii insa cuvinte greu e sa te faci inteles! Daca nu stii de exemplu cuvintul "avocat" te vei invirtii in jurul cozii ca sa explici sensul. Daca la un interviu gresesti timpul, s-ar putea oamenii nici sa nu isi dea seama, mai ales daca sunt obisnuiti cu straini. Daca in schimb vocabularul ti-e restrins si taman termenii din domeniu nu ii stii,se vede de la o posta! Curs de conversatie se renteza in momentul in care ai o baza de cuvinte pe care o stapinesti. Nu-i musai verbal (sa iti vina imediat in minte) dar sa le intelegi imediat sensul cind le vezi scrise sau cind le auzi. Asa se dezvolta rapid si conversatia in urma unui curs. Daca insa de fiecare data cind altul iti spune ceva, tu trebuie sa cauti in dictionar, greu inaintezi.

Dupa cum am spus dau sfaturi numai din experienta mea si alti oameni pot fii mult mai dotati pt o limba straina decit eu sunt!

-------

Mergi la inceput