Botez ortodox in Germania

Botez ortodox in Germania | Autor: MissParker

Link direct la acest mesaj

Eu si sotul suntem botezati ortodox, dar nu platim aici impozit pt. biserica si nu suntem deloc religiosi.

Ne dorim un copil, dar eu imi fac griji de acum referitor la botez. Nu vreau cu nici un chip sa-mi scufunde copilul in apa cu totul. Credeti ca se poate vorbi cu un preot ortodox din Germania pt. a evita aceasta traditie care pt. mine reprezinta o traumatizare a copilului? Sau e musai?

http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911

Felicia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Initial creeata de MissParker

Eu si sotul suntem botezati ortodox, dar nu platim aici impozit pt. biserica si nu suntem deloc religiosi.

Ne dorim un copil, dar eu imi fac griji de acum referitor la botez. Nu vreau cu nici un chip sa-mi scufunde copilul in apa cu totul. Credeti ca se poate vorbi cu un preot ortodox din Germania pt. a evita aceasta traditie care pt. mine reprezinta o traumatizare a copilului? Sau e musai?

_
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Fetita mea e botezata ortodox aici,in München,in urma cu aproape 5 ani.
Nu a fost scufundata in cristelnita ci doar udata pe cap cu apa calda.Din punctul asta de vedere,botezul a semanat cu cel catolic.

Sarcina usoara iti doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

quote:
Originally posted by Alina

quote:
Initial creeata de MissParker

_
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Fetita mea e botezata ortodox aici,in München,in urma cu aproape 5 ani.
Nu a fost scufundata in cristelnita ci doar udata pe cap cu apa calda.Din punctul asta de vedere,botezul a semanat cu cel catolic.

Sarcina usoara iti doresc!

Alina

Si la noi la fel a fost,putin udata pe cap si gata:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Fetele, multumesc de raspunsuri, m-am mai linistit.

Daca facem un botez intr-o biserica ortodoxa, e musai ca si nasii sa fie ortodocsi?? Nu de alta, da' n-am decat catolici...

Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Nici noua nu ne-a bagat preotul copilul in apa, l-a udat doar un pic pe cap. Nasii copilului sunt catolici, preotul a spus ca nu e nicio problema.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Carmi, multumesc mult. Se pare ca preotii ortodocsi din strainatate sunt ceva mai toleranti...

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Carmi, multumesc mult. Se pare ca preotii ortodocsi din strainatate sunt ceva mai toleranti...

Felicia

Foarte toleranti. Cand m-am maritat (eu ortodoxa, el catolic), am vrut sa facem slujba in rit ortodox si, incercand sa ma informez pe net ce si cum, citeam tot felul de mesaje aberante cum ca nu este posibil. Stii ce am facut? Am scris emailuri tuturor preotilor romani ortodocsi din Germania (e un site unde-i gasesti pe toti) si toti cei care mi-au raspuns mi-au spus acelasi lucru, ca e posibil si ca sotzul nu este obligat de nimeni si nimic sa devina ortodox. Dar ca am nevoie de aprobarea IPS Serafim, mitropolitul. Stii cum am luat aprobarea? Tot printr-un email. Cu botezul a fost mai simplu, ca nu am mai avut nevoie de aprobari, basca era acelasi preot, destupat la minte, asa ca treaba cu nasii catolici n-a fost o problema. A ! Si sa-ti mai spun ca nu a vrut bani nici la nunta nici la botez??? A trebuit sa insistam foarte mult si l-am convins sa primeasca ccc ca donatie pentru biserica.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Excelent, Carmi, mersi mult de tot, acum m-am linistit definitiv.

O sa ma informez si eu, stiu sigur ca exista in Frankfurt cel putin o biserica ortodoxa.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Eu mi-am botezat 2 copii ortodox si in 2 sap va fi si al treilea, si exact dupa obiceiul din tara cu scufundare totala si nu mi s-a parut o trauma pt copii, atat timp cat apa e calda si biserica incalzita. Totul s-a petrecut la Mannheim la biserica romaneasca

miha

Mergi la inceput