**Aspirante optimiste > 35 ani (9)**

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ioana nu vreau sa te ingrijorez dar cred ca nu ai citit bine analiza. Ai o valoare de 46,68 U/ml si mai scrie <35 . Eu cred ca normal tb sa fie mai mic de 35 iar la tine e putin mai mare. Sper sa ma ierti dc gresesc .
Am gasit ceva scris de dr T pe infertilitate. ro:
Intrebare: Buna seara.D-le doctor va rog sa-mi spuneti ce parere aveti de acest raport de analize medicale:CEA,ELISA1,68 ug/L,<5 CA125ELISA248,8U/mL <35.aceste teste le-am facut inainte de a se interveni chirurgical,deoarece am fost diagnosticata :chiste dermoide+sterilitate secundara,rezultatul anatomopatologic este de teratom benign matur .Acum la 1an si jumatate de la operatie eu tot nu stiu ce reprezinta aceea valoare peste normal.Va rog frumos lamuriti-ma.Mii de multumiri.
Raspuns: CA125 este un marker tumoral folosit drept screening in cancerul de ovar. valoarea sa peste 30-35 ui ridica suspiciunea unui neoplasm ovarian. dr dvs le-a facut inainte de operatie (si bine a procedat) pentrru a stabili o strategie. valorile au fost crescute datorita tipului de tumora ovariana pe care ati avut-o (teratomul poate avea punct de origine celulele germinale). chistul dermoid este tot un teratom si se insoteste si el de valori crescute ale CA125.

Iulia Taboi :: Ploiesti :: (Joi, 13 October 2005, 09:55)

Un alt articol:
" CA125 (CANCER ANTIGEN 125)

CA125 este produs de catre o varietate de celule, dar in mod particular de catre celulele canceroase ovariene. CA125 este folosit, in principal, in managementul tratamentului cancerului de ovar. Detectarea dupa chimioterapie, la femei cu cancer ovarian, a unor niveluri scazute ale CA125 indica faptul ca tumora raspunde la tratament. Cresterea valorilor CA125, in timpul sau dupa tratament, poate indica o lipsa de raspuns la tratament sau raspuns partial (boala reziduala). CA125 poate fi folosit si pentru monitorizarea femeilor cu cancer ovarian tratate in vederea depistarii unei recidive.

Niveluri crescute ale CA125 s-au depistat si in alte stari canceroase (cancer de corp uterin, cancer de col uterin, cancer pancreatic, cancer hepatic, de colon, cancer pulmonar, cancer de san, cancer de tract digestiv)(1, 7).

Valori mari ale CA125 pot fi gasite si in unele afectiuni benigne (endometrioza, chist ovariaan, afectiuni inflamatorii pelvine, peritonite, pancreatite, afectiuni inflamatorii ale pleurei, pericardului si peritoneului). Menstruatia si sarcina pot determina si ele cresterea valorilor CA125 ."

La tine nu e f mare valoarea si cred ca nu tb sa te sperie. Tu fumezi? Dc da asta ar putea fi o cauza.
Fetelor azi facui si eu analiza CA125 si aiu rez abia maine. Sper sa aflu si eu dc am endometrioza sau nu. Mai facui colesterolul, glicemia si calcemia care la mine sunt la pamant toate.
O veste buna e ca au venit rusii ceva mai mult la cantitate si asta pt ca am luat numai dupa ovulatie Vitex Fruit 4/zi. Luna trecuta am luat toata luna si au venit 3 picaturi dar cu dureri mari de burta.
Aurica iti spun si eu cu intarziere "La multi ani!" si un bb cat mai curand.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Miki-Miki ai mare dreptate, azi am intelesc si eu cum se interpreteaza analiza mea. Am sunat din nou la Medicover si mi-au spus ca valori normale ar fi intre 0 si 35, deaceea scria in dreapta <35, iar eu intelesesem ca analiza mea e <35, dar de fapt este 46,86, adic marita si in afara limitelor admise. Sunt cam speriata, pentru ca stiu ca nu e bine si nu stiu unde e problema. Oricum eu marti sunt programata la histeroscopie la dr. Ion Ionut, pentru ca daca l-as fi asteptat pe dr. Tutunaru sa-i vina histeroscopul minune, as fi asteptat mult si bine, poate inca un an, doi. Asa ca, sper sa ma lamureasca dr. Ion I. cat de rea este analiza asta si sper sa vina cu un raspuns si aceasta histeroscopie. Am inteles ca endometrioza se vede si la histeroscopie, daca e extinsa in uter.
Eu nu fumez si nu am fumat nici macar o data in viata, dar lucrez si in mediu toxic si in fumul din bucatarie, (cand se face sosul iute in bucatarie, am inteles ca e toxic!) Nu stiu ce sa zic, dar sunt la pamant cu moralul acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Ioana- intii ma bucur ca te duci sa iti faci HSC,ai sa vezi ce usoara e....si in al doilea rind nu stiu daca ai vazut mes.meu...aceste analize nu sint relevante,dr.cu care am lucrat eu la bucuresti nu se baza pe genul asta de analiza....care poate iesi marita si doar pt o simpla inflamatie(aceste analize se urmaresc in dinamica in decursul anilor,pt o oarecare relevanza)eu zic sa stai linistita(bineinteles ca nu strica sa il intrebi pe dr.IonI.
Eu imi facusem CEA-se face printre multe altele pt cancer de colon(mama mea a murit din cauza acestei boli)si imi iesise mare,apoi am facut investigatii de amploare si nu aveam nimic....chiar si anul acesta am mai facut CT apoi din nou acst marker care culmea era in limite fara nici un tratament.....deci nu e relevanta...dr.internist cu care am lucrat in tara chiar m-a certat ca am facut-o si mare dreptate a avut.....am avut parte doar de stres si atit....asa ca stai linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

mari_lu cum am putea sa te uitam iubita..felicitari pt baietel sa creasca mare si frumos
bun venit celor noi
Ioana multa bafta tin pumnii..o sa fie bine ai sa vezi..
Mirela tin pumniiiii stransii..stransii..
nusy s'traiti nu mai pleca?????controlu bre
miki vor iesi bune analizele ai sa vezi..tin io pumnii..
mai aveam de scris da uitai ce,,asa ca va pupacesc pe toateeee..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"10

Nasica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Ioana, incearca sa ai rabdare pana vorbesi cu doctorul si sa nu iti faci ganduri negre! Poate ca, asa cum zicea lilianaFi, nici nu e relevanta, si tu te stresezi si te consumi atata! Hai, curaj! Nu se poate sa se adune toate relele pe capul tau! Iti tin pumnii pt marti!
Miki-Miki, de unde ai aflat ca Vitex se ia doar dupa ovulatie? Ca si eu am luat toata luna si mi-a venit parca si mai putin ca de obicei, si foarte inchis la culoare, mai bine nu luam... Dupa ce am renuntat la maca din cauza aparitiei unui fibrom in peretele uterin, luna trecuta ma zis sa incerc cu Vitex... eu cred ca ma las pagubasa si nu mai iau nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

Salutari,salutari la toate fetele!
N-am mai intrat pe forum de-un mileniu,in primul rand pt.ca pana acum vreo 10 zile n-am avut computer,dar,din vreme in vreme am mai intrat sa mai vad ce faceti,pt.ca relatia asta a noastra creeaza o dependenta...
Stiti,asa imi imaginam ,ca o sa incep sa va spun ca sunt o viitoare mamica superfericita,desi am 38 de ani.Nu stiu daca-i chiar asa.Da,sunt insarcinata,am 15 sapt.,am ramas destul de simplu,dupa 3 luni de la o interventie histeroscopica pt.sinechie uterina,si am luat doar chestii naturiste:maca.branca ursului,si polivitamine Elevit.Partea proasta e ca ieri am facut triplul-test,care a iesit cam naspa,adica un risc de 1:136 pt.sSindrom Down,riscul normal acceptat fiind 1:250.Mai e si riscul de varsta,care la cele 38 de primaveri ale mele e de 1:127.Superincurajator,nu?
Am fost azi la medicul meu,care mi-a recomandat o amniocenteza,ca sa evitam,zicea el,un stress de inca 6 luni.Am vorbit si cu dr.de al genetica,unde se face asta,si mi-a zis ca ,pt.certitudine,e mai bine asa,si xca rezultatul dureaza 3 saptamani...plus inca o sapt.pana joi,cand voi face punctia...o vesnicie...in care nu stiu cum o sa pot sa traiesc,si nu stiu cum voi putea trai daca rezultatul se nva dovedi nasol...Am mai pierdut o sarcina acum un an si ceva,pe la 6 sapt.,intre timp am reusit sa aflu si cauza,pt.ca a fost tromboza de placenta,am investigat,si am aflat ca am trombofilie,asta e o boala de coagulare,ce se manifesta in cazul meu prin deficit de Proteina S.Am luat heparina imediat ce am aflat ca exista problema asta,sarcina decurge normal,am vazut bebele la eco facand tumbe...a fost sfarsitul lumii data trecuta cand am pierdut sarcina,dar nu-mi imaginez cum ar putea fi acum,cand a inceput sa creasca,si se vede si pe mine,ca abia mai inacp in haine,si l-am vazut,asa,omulet,la eco...
Off,oare de ce e viata asa de nedreapta?Cum incepi sa te bucuri de ceva,cum...zbang!!!vine si-ti trage una,sa te trezesti la cruda realitate...
Ma bucur asa de mult ca existati...Si nici n-am apucat sa le multumesc lui miki pt.recomandarea de maca,ca dupa o luna ,aveam un super endometru,si estradiolul,care era mic,mic,s-a facut mare,mare,si progesteronul la fel,si Iuliei,care mi-a scris o data ca ea a luat vitamine prenatale,si-am luat si eu,si a fost bine,adica,ma rog,scopul a fost atins,mai departe...ce-o vrea DD...
Va multumesc ca existati...sper sa nu-mi mai faca probl.computerul,sa ,mai pot comunica,si mai sper sa iasa soarele pe strada noastra...ca doar e primavara...

Mergi la inceput

Profa in primul rand te felicit pt sarcina si iti doresc din tot sufletul ca bb sa fie ok. Fii curajoasa, roaga-te la DD in ac 3 saptamani si nu sta suparata ca nu-i face bine . Imi pare bine ca sfatul meu a fost bun . Maca e f buna pt endometru si reglarea hormonilor dar poate fi luata si numai cateva zile inainte de ovulatie (4/zi) pt o ovulatie mai puternica.
Felicia eu acum cateva luni am cumparat Vitex de pe net si am intrat in posesia lui dupa ovulatie. At luam deja maca si am continuat in paralel cateva zile cu vitex pt ca imi raspunsese Livia ca nu e rau dc le iau impreuna. Am mai citit eu cate ceva si mi-am spus ca se bat cap in cap pt ca sunt amandoua reglatoare hormonale si am intrerupt maca. Dar cum sunt mai uituca ajungeam sa le iau pe toate odata (adica 3pastile pe la ora 18 dupa ce mancam). Imi vine CM in z 23 cantitate mare (la mine a fost tot timpul de 28-29 cantit mica) si ma tine 6 zile. La al-2-lea CM am luat numai vitex fara maca si mi-au venit niste rusi f f anemici 3 picaturi care au tinut 4 zile si dureri de burta vre-o 7-8 zile de ziceam ca acum sare dopul si gata vin ca lumea. Dar nimic. Al 3-lea CM iau numai dupa ovulatie (4/zi)pt ca am citit postarea unei fete de la Naturiste ca ea a luat Vitex numai dupa ovu (o pove reusita cu bb) si am tras concluzia ca fiind progesteronic tb luat dupa ovulatie. Asa am facut si uite ca venira ceva mai multi rusi. Asa ca Vitex.
Ioana sper ca dr Ion Ionut sa-ti spuna ca totul e OK. Oricum , valoarea nu e f mare si poate fi vorba de o inflamatie numai. Tu ai vre-un chist ceva sau esti predispusa la chisturi? Eu stiu ca am un chist care e posibil sa fie endometriozic sau este ovarul inflamat si sunt sigura ca la mine valoarea v-a fi mare. Maine aflu si eu rezultatul .
Liana multumesc iubita dar cred ca toate sunt rele. De cand ma stiu sunt cu colesterolul mare, calcemia mica si mai nou glicemia mica care imi da palpitatii. O sa vezi om viu cu analize de mort.
Fetelor aveti mare grija cu ceaiul verde baut in exces. Da palpitatii . Mie de aici mi se trage si am baut in continuare ca nu stiam ca e de la el.
Nusy cand scapi?
Pup pushtimea.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Profa, ai fost profi cu vestea pe care ne-ai adus-o! Felicitari pentru reusita! uite asa mai creste cota sperantei si la noi, mai ales la mine acum, cand tocmai am bifat o histerscopie pe care trebuia s-a fac inainte de FIV si am refuzat dintr-o incapatanare caracteristica, m-ar fi scutit poate de atata chin...

Ei bine da, intr-o interventie atat de simpla si putin dureroasa am descoperit ca m-am ales de la curetajul pt o sarcina oprita in evolutie in 2004 cu o 'frumoasa' sinechie cervicala, cu alte cuvinte colul uterin era astupat chiar la intrare si nu se vedea deloc pe filmul HSG, solutia de contrast fiind impinsa sub presiune a intrat in uter si a aratat un uter curat, fara sinechii si polipi, trompe permeabile, dar ce folos daca in canalul cervical exista aceasta opreliste... Concluzia: 4 inseminari si 1 FIV de-gea-ba! Imi si inchipui embrionii mei cum stateau 'afis' acolo... Histeroscopia mi-a facut-o dr.Ion Ionut, tot el mi-a rezolvat sinechia si mi-a aratat un uter curat pe diauntru. Un doctor deschis, profesionist, jovial si cald, care nu face economie la cuvinte ca sa-ti explice in amanunt procedura, desi toata dimineata a alergat prin spital cu operatii si nasteri, a gasit timp sa stea de vorba cu mine si sa-mi explice totul, fara sa ma grabeasca sau sa ma faca sa ma simt vreo clipa neimportanta.

Ioana, revederea cu tine a fost o incantare pentru mine, o zi libera pe care am petrecut-o asa frumos! Multumesc Ma bucur ca l-am cunoscut si pe sotul tau, este foarte simpatic si comunicativ, sunteti o familie frumoasa (si aici il includ si pe Boro, sa stii!) Sper sa ne mai intalnim, sa ne sfatuim ca pana acum si "ieri" sa le rezolvam pe toate! Caci sunt sigura ca intr-o zi ne vom plimba copilasii in parc impreuna!

Miki, nu incetezi sa ma uimesti cu toate cunostintele tale, esti o adevarata enciclopedie! Lucrurile astea chiar nu le stiam despre analiza CA125, si sincer imi sunt de folos acum cand m-am hotarat s-o fac si eu. Pe site cum ai reusit sa intri sa dai citat, pt ca de cateva zile am vazut ca l-au matrasit hackerii?

Mari-lu sa-ti traiasca baietelul si sa creasca mare sanatos si frumos, sa va bucure viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenusareasa spune:

Avalon ma bucur ca ti s-au risipit nelinistile!

A feather can mould a stone if moved by the hand of love.

Mergi la inceput

Avalonul meu mic si drag , super vestea!!! Acum intrebarea e : Mai faci laparo? Eu in locul tau as incerca natural si abia peste 3 luni dc nu iasa nimic m-as gandi la FIV. Da-i sotiorului tau Multi Maca pt ca vezi ce rez a avut sotul lui Carry dupa Multi Maca si tu sa iei numai inainte de ovu cu 5 zile cate 4 pastile de maca pt stimularea ovulatiei. Banii tine-i la ciorapel si dc ramai natural iti faci un concediu de vis cu ei sau ii faci o camera super lui bb.
Cat despre copierea de pe site-ul infertilitate.... mister Google m-a invitat si i-am dat doar un copy si un paste atat.
Fetelor nu mai plecai dupa rez analizelor pt ca ma luai cu treaba prin casa si deci deabia luni iau rezultatul. Dar bune sunt sigura ca nu sunt. De ieri iau Cholesterol Blend SP-31 de la Solary si sper sa se vada un rez bun dupa o luna cand am de gand sa-l repet.
Nusy, Andra, Pisix, Copilutzu,Dj_mama v-a papat pisica limba?

Miki

Mergi la inceput