cum gestionam banii???
Raspunsuri - Pagina 4
A_Iulia spune:
La mine-i si mai simplu: eu ii aduc si nu apuca nimeni sa-i cheltuie.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
udi spune:
La noi in casa banii ii gestionez eu.Nu ca nu mi-ar placea dar de foarte multe ori mi se pare o povara.sper sa vina si zile mai bune.
micumirela spune:
Nu stiu....io de cand ma stiu vreau in fiecare luna sa pun ceva bani deoparte da nu reusesc..cu 2 copii..pampersi si lapte praf e cam greu
La noi...cheltuim intai banii de pe cardu lui..salarul lui...dupa care trecem la al meu...si asa se cam duc totzii....mai sunt luni cand mai ramane ceva...da rar...mai vin nunti...botezuri...in ultima vreme cam dese da asta e...si anu asta avem 5 nunti
poop
mirela
anyella spune:
Cind eram copil tata gestiona banii,o face si acum pt.ca mama e "mina sparta" .Acum am ajuns sa ii gestionez eu.Imi pare rau, e o mare responsabilitate,dar asta e!Incerc sa fiu zgircita ca sa pot face fata la tot.
Aniela
maru spune:
am citit doar titlul, am sa raspund, si apoi am sa citesc din urma:
din cauza taxelor, din cauza faptului ca bani putini ai, putini cheltuiesti, multi ai, multi cheltuiesti, noi facem asa cum am vazut intr-o serie de emisiune axate pe gestionarea banilor intr-o familie:
un spreadsheet in care sunt trecute facturile lunare: rent, lease, credit carduri, telefon, cablu, medicamente, orele de calarie, de into,donatiile pe care le facem. Cu data in care au fost platite. Ca sa imi fie usor, sa le vad, sa nu cumva sa se piarda prin alte hartii vreo factura.
Jalea e la mancare, ca aici cheltuim ca inecatii, dar aici il voi lasa iar numai pe sotul meu, care are talent la cumparaturile pentru mancare, si se incadreaza intr-o suma decenta.
Asa ca atunci cand vine vremea taxelor, eu am clar ce pot deduce si ce nu.
Banii intra in contul comun, iar la sf de luna eu transfer fondurile, achit ce mai trebuie achitat, pun si in savings, si tot asa.
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
arinaa spune:
La noi in familie(inca nu aveam copii)deci suntem doar 2 ,eu sunt mana sparta dar si al meu sot ma concureaza ....si pt ca eu ma ocup de cumparaturi(el nu are timpul necesar)salariul meu e la bataie in casa ,iar cu al lui ne satisfacem mofturile(si aste sunt multeeeee).Nu imi da toti banii pe care ii castiga si mi se pare normal sa aiba omul un ban in buzunar atunci cand ma scoate in oras,cand isi plateste facura la tel,cand pune motorina ....cand se duce la service sau la spalatorie(imi duce si masina mea).
Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png
Rodica spune:
MARU, citind DC-ul, am luat si eu modelul asta, mi-am facut un tabel in care trec toate facturile- suma, data scadentei, perioada facturata, si data la care le-am platit.
Imi este mult mai simplu sa urmaresc daca n-am ratacit vreo factura, si am imaginea clara a cheltuielilor. Mai mult, tot de pe DC, am luat modelul sa fac economii- 10 % din salariu, dupa cum spuneau fetele. Acum, dupa doi ani, am o suma cu care imi acopar o nevoie -si sunt foarte bucuroasa si mandra ca am reusit sa economisesc si sa-mi rezolv singura problema.
Intentionez sa pun ceva bani deoparte pentru fiecare copil- chiar daca venitul a fost si este mic, tot se strange ceva, ai de ce sa te agati la un moment dat!
pupici
Ro
maru spune:
http://www.wnetwork.com/tv_shows/shows/maxed_out/index.asp
uite, de aici am invatat eu multe in ale banilor, si tot mai am de luptat cu mine. Acum am constatat ca se duc multi bani pe mancare, si cum spuneam am sa imi trimit sotul la cumparaturi, singur, ca daca mergem impreuna imi face toate gusturile, si tot aia e...
Cat despre cat castiga fiecare: eu am castigat, de la venirea in Canada mai mult decat el, banii intra in contul comun, vad pe net cum si ce, ai lui intra saptamanal, ai mei lunar, si platesc facturile si pun deoparte in functie de ce bani intra in cont. Mai folosim si marja aia de siguranta a contului cate odata, daca depasim cu cativa dolari, pentru ca oricum in cateva zile se acopera
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
maria_bunica spune:
Eu pana acum 3 sapt nu am lucrat(timp de 2 ani)!Asa ca a lucrat numai sotul iar banii intra in contul comun(avem un singur cont)iar cardul il am eu!Deci eu ma ocup de gestionarea banilor......si bineinteles ca stiu abslot suma exacta pe care o castiga!Banii pe orele extra ii ia aparte de salariu dar si pe astia ii stiu pt ca eu ma ocup de evidenta orelor,stiu cum ii plateste ora ......asa ca tot pe mine me intreaba cati bani are de luat si de aici!Asa am vazut si la parintii mei si mi se pare mai normnal!
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
rory76 spune:
Chiar aveam si eu nevoie de o solutie la problema asta cu banii. Eu cred ca noi cheltuim banii de multe ori aiurea, de ex. mergem la carrefour, cheltuim vreo 400 de lei si ajung acasa, vad ca am luat o gramada de prostii-astea, cu lista pregatita de acasa cu tot! Nu stiu cum reuseste mama, pensionara, sa se descurce mai bine cu banii decat noi. Nu ramane niciodata fara materie prima din care sa faca de mancare, are camara plina cu provizii, nu stiu o fi experienta, sau noi suntem cam batuti in cap! Cum faceti voi cumparaturile casei-o data pe luna, o data pe saptamana, in fiecare zi,cum? Si ce treceti pe lista? Reusiti sa satisfaceti poftele fiecarui membru al familiei? Of, greu!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"