cum gestionam banii???

cum gestionam banii??? | Autor: mama lia

Link direct la acest mesaj

cum gestionam banii casei si implicit cheltuielile???

in prima casnicie puneam banii la comun, puneam un fond pentru cheltuieli fixe si din restul ne serveam in functie de cumparaturi...

acum in a doua casnicie, fiecare isi gestioneaza salariul si platim cum ne nimerim. sincer, nu stim sigur cit cistiga celalalt, doar cu aproximatie...

la voi cum este???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Bun subiect. Si as veni si eu cu inca o intrebare, tangenta la ce ai spus tu, mama lia: stiti cat castiga sotul? exista transparenta in ceea ce privesc veniturile fiecaruia? Vi se tine socoteala la cheltuieli?
Asa... si ca sa raspund la intrebare: la inceputul casniciei puneam ban pe ban amandoi pana am descoperit la un moment dat ca eu "declar" tot salariul iar el isi mai pastreaza rezerve prin buzunar "nedeclarate". Si m-am desteptat si eu intre timp. Acum fac si eu la fel...

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bfly spune:

Ca in prima ta casnicie si mi se pare mult mai corect!

"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."

Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

in prima casnicie am avut surprize de genul exul imprumuta din banii casei fara sa ma intrebe.....cel mai dureros a fost cind a dat si ultimul ban si copilul avea citeva luni, nu i-a pasat de nimic...dar no comment, ce a fost a fost...s-a dus....

in asta nu, stiu clar ca sotul nu imi spune exact cit cistiga, stiu cu aproximatie...si atunci fac si eu la fel....cam ca la tine elle_seb....

dar aici nu se pune problema mea....vreau sa stiu si eu cum face lumea...nu cer sfaturi....

multumesc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Yap, si eu sunt curioasa cum e pe la altii prin batatura. Mie nu-mi convine situatia asta, la parintii mei in casa nu am vazut asa ceva, insa asta-i situatia, ne adaptam...

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bfly spune:

La noi copilul e pe primul loc, dupa aia contam noi! Sotul meu e foarte chibzuit (mai mult decat mine ) si de-aia nici nu-mi fac probleme. Sper sa ne intelegem pe partea asta cu banii intotdeauna. Nu simt ca ar fi nevoie sa ma ascund de el, decat in situatii in care vreau si eu sa-mi cumpar ceva si el nu e de acord, dar si atunci tot ii zic...dupa ce prind ocazia si-mi iau singura!

"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."

Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Sotul munceste, eu stau acasa......nu lasa bani doar daca cer, uneori se face ca uita.:)
Cer pt rata, pt lumina, pt mancare....pt tot.:)
Dar atat bai sa fie....pana oi merge si eu la servici.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu stiu cat are sotu', pana la ultimul cent, stiu si cand ia prime. La fel si el stie cat am. Banii merg in contul comun, de unde se platesc toate cheluielile, ca doar locuim impreuna, mancam impreuna, etc. Desi n-avem salarii egale, cel cu salariu mai mare (el) n-are mai multe drepturi asupra banilor, amandoi ne cumparam ce vrem in limita bunului simt.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

La mine e si mai bine iubitelul meu sot imi aduce cecurile acasa , eu ma ocup cu contabilitatea platesc toate chitantele si ne servim fiecare de ce are nevoie fara sa cerem permisiunea .La inceput mai puneam eu bine bani si ii scoteam pt surprize, acum asta face el in fiecare an imi scoate bani ba de concediu, ba pt un lucru mai mare pe care dorim sa-l cumparam .El a facut mereu mai multi bani ca mine dar intodeauna am fot egali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

banii sunt la un loc. platim la inceputul lunii tot ce e de plata, iar ce ramane e de cheltuiala. tata obisnuieste sa mai pastreze cate un pic din salariu, sume derizorii. il numeste FSN=fara stirea nevestii. din banii aia ii face mamei mele cate un cadou periodic. mie mi se pare dragut. eu am vreo 10 posete, fiecare cu portofelul ei. mai mereu gasesc bani pe-acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Salariul meu intra intr-un cont curent de unde banca il ia aproape pe tot ca avem credite (comune). Salariul lui intra intr-un cont de card la care exista 2 carduri, al meu si al lui. Amandoi stim cat castiga celalalt, cand mai raman ceva bani si avem nevoie scot eu din contul meu de salariu (are si el drept de retragere, evident).

Bonurile lui de masa (ca eu n-am) mi le aduce mie sa le gestionez

Si orice suma ar mai fi in casa (nu tinem sume mari oricum) se pune intr-un loc anume de care stim amandoi.

N-am avut nicioadata probleme sau discutii pe tema asta si nici unul n-a pus bani deoparte.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput