Fetele din America (82)
Raspunsuri - Pagina 30
ocebine spune:
Blackpanterro...noi avem fond de colegiu prin Fidelity. Initial am investit o suma (banii care au fost strinsi la botez si pe care noi i-am "matched") iar lunar contribuim o suma fixa dedusa direct din contul de la banca.
Anamaria
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
blackpanterro spune:
Corina, da eu incerc :))....sti maica-mea imi spunea cand eram mica, ca nu ii cum vreau ci numai cum se poate.Asa o sa ii zic si eu lui Aidan LOL.Asa e cum zici dar totusi daca ar vrea de ex la vreo scoala super scumpa gen Princeston de unde atata banet?Daca o sa il duca capul poate o sa aibe bursa si atunci ii trebuie numai bani de carti si de buzunar :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
ML spune:
Hei fetelor! Hai sa va intreb si eu cate ceva, poate cunoasteti.
1)Si-a intalat cineva in casa sistem de eliminare (protectie impotriva) radonului (gaz natural cancerigen, prezent mai ales in zonele de deal/munte)?
2)Si-a construit cineva casa recent? Ce probleme ati intampinat (pe toate planurile)?
3)Apoi eu habar n-am ce poarta un baietel (4 ani) pe sub pantaloni in timpul iernii (ne mutam vara asta din FL in NC si vom avea zapada. Yupiii!). Izmenute, ciorapei?... Imi puteti recomanda ceva din fibra naurala (bumbac), nu sintetic?
4)Si inca o intrebare stupida: ce va puneti in cap iarna (voi fetelor) cand stati mult afara? Ce se mai poarta si va vine cat de cat bine?
Multumesc!
P.S. Eu despre detergent in avion, cablu, fonduri pt. colegiu nu stiu, pasaportul romanesc l-am lasat asa expirat si mi-am luat cetatenia ca sa-mi scot american iar forfecuta i-a fost confiscata mamei la nemti. Hai ca v-am lamurit, asa-i?
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
ocebine spune:
Depinde de copil cu privire la colegiu...este mult prea departe sa ma gindesc de acum unde vor merge. Nici nu pot stii in ce directie doresc ei sa o apunce. Eu m-am hotarit la un major abia dupa sophmore year...iar apoi iar m-am sucit si am mai adaugat inca unul...si am schimbat si 2 colegii ca nu mai corespundea cerintelor mele.
Cumnatzelele mele (surorile gemene ale sotzului) au acuma 17 ani sint sint senior in HS. Au primit bursa totala (inclusiv dorm) la 2 colegii mititele si $20,000/an la St. John's (care e buna) dar care in total costa 25,000 pe an...deci ramin cu $5000 de platit. Mie mi se pare incredibil de bine si as fii fericita sa fiu in locul parintilor respectivi (socrii mei) dar lor li se pare prea costisitor. Eu le-am sfatuit sa faca imprumut de student. Mai bine ai o diploma de la o facultate bine cotata...e o investitie pentru mai tirziu plus ca iti da un "leg up" in networking.
Ele mai au inca un raspuns de primit de la CUNY Hunter Honors...si acolo ar fii foarte bine...eu le tin pumnii.
Anamaria
ocebine spune:
ML...nu te pot ajuta decit cu izmenutzele...le zice long johns si eu comandam pe vremuri de la www.hannaandersson.com/home.asp?cchkrd=y" target="_blank">Hanna Andersson. Au lucruri pentru copii de foarte buna calitate, multe din bumbac organic. Acuma ai mei nu vor sa auda de izmenutze decit cind mergem la munte.
Daca e f oarte frig eu iarna port un gen de caciula ruseasca de la LL Bean cu urechi pleostite...cind e mai blind port doar un fes de cashmir rosu.
Anamaria
blackpanterro spune:
Anamaria, pai chiar e super sa mai trebuiasca sa plateasca numai 5000 pe an.As vrea si eu asa.Oricum parerea mea e ca poti sa iti dai copilul acolo unde doresti atata timp cat ii explici ca sunt o gramada de locuri unde chiar nu iti permiti sa il dai.A merge la colegiu este un lux pt foarte multa lume asa ca va trebui sa accepte ca de nu, la coada vacii :), asa imi ziceau ai mei.Dorinta e mare dar trebuie sa iti si poti permite.Unchiul sotului e bagat in datorii pana peste cap.A avut un student loan de vreo 100.000 si acum mai plateste si are 34 de ani.
In legatura cu izmenele, Aidan poarta legings(spell??) si sunt ok.Nu il deranjeaza cu nimic, sunt de bumbac.Iar la caciuli, haine de iarna mie imi place foarte mult firma NorthFace care fac haine foarte bine insulate pt frig,chiar si o haina mai subtire tine de frig la -5, -10 grade.Sunt scumpe dar odata cumparate le ai multi ani.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
lai spune:
Adriana, eu nu am copii, dar am facut facultatea aici si spun si eu sa nu ii limitezi copilului optiunile de pe acum! O sa vedeti la momentul respectiv unde intra, unde ii place, unde va permiteti. La universitatile astea mai mari si cu bani multi, de multe ori nici nu exista 'burse de merit', in schimb majoritatea au o forma sau alta de ajutor financiar calculat in functie de veniturile familiei, si unele sunt 'need-blind', adica te accepta/resping indiferent de situatia ta financiara, iar daca te accepta se angajeaza sa iti rezolve partea financiara (de obicei printr-o combinatie de contributie a parintilor in functie de venituri, imprumut, bursa nerambursabila, part-time job in campus).
Lai
corinadana spune:
Lai
!
Blackpanther cum zici " sa ti dai copilul la nu stiu ce univ"? De parca ai zice il dau la nu stiu ce elementary school, midlle school!
Lui chiar nu i lasi optiunea de a alege ce vrea sa faca in viata????
Si daca invata f bine, fii fara grija ca nu va fi loan ul asa de mare. Unchiul sotului nu a avut rezultate ff bune de a avut asa loan.
Vrei sa ti zic ca avem prieteni in Vegas cu fetita de clasa 7a. Are rezultate exceptionale si a primit scrisori de acceptare de la dif. universitati ( in cazul in care pastreaza ritmul desigur) cu ajutor financiar ff mare?
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
msl spune:
Fetelor,
stie cineva, daca vrei sa faci certificat de nastere copilului in Ro iti trebuie hirtie notarizata de la tata? sau ceva hirtie ca este de acord sa-i faci certificat de nastere si pasaport rominesc?
a mai incercat cineva sa faca acte copiilor in ro? eu ma pregatesc sa-i fac fetei certificat si pasaport, si orice informatie m-ar ajuta,
multumesc,
L.
http://www.totsites.com/tot/bebepoze