Durerea unei pierderi de sarcina (17)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice77 spune:

jojo_miha ; blueeyes2003
Multumesc in primul rand pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati scris si voi si celelelalte fete.
Am inteles ca si voi ati trecut prin aceeasi tragedie.Am sa incerc sa va povestesc in cateva cuvinte cam ce s-a intamplat , ca sa va faceti o idee.Am fost monitorizata tot timpul sarcinii.Am facut ecografii din prima luna si pana in ultima zi.In luna a patra , la prima ecografie 4d , doctorul ecografist a constat ca tensiunea pe arterele uterine era mare.Mi-a spus ca trebuie sa asteptam pana prin luna a sasea sa vedem daca scade sau nu.
Am continuat cu ecografii din 15 in 15 zile.A trecut si luna a sasa si tensiunea nu a scazut.In plus aparea si albuminuria mare uneori.
In luna a saptea mi s-a recomandat sa ma duc si la cardiolog.Mi-a dat sa iau Dopegit de doua ori pe zi.Dupa patru zile in care am avut dureri de cap de dimineta pana seara , ginecologul mi-a zis sa nu le mai iau.Am ajuns asa pana in luna opta.
Pe 20 decembrie la ecografie doctorul a zis ca bebelusul nu a mai luat in greutate cat trebuia in ultima saptamana.M-a chemat la spital pe 22.Acolo mi-au facut ecografii doi medici , mi-au zis ca bebe nu mai creste de pe 20 , dupa care s-au sfatuit intre ei ce sa faca si in final m-au lasat sa plec acasa si sa revin a doua zi.Pe 23 am fost din nou la spital ;au zis ca bebe este ok si ca-l vom scoate pe 27 decembrie sau cel mai sigur pe 3 ianuarie.Am plecat linistita acasa.Pe 24 dimineta din nou la ecografie - doctorul s-a ridicat si mi-a spus "nu-mi vine sa cred, bebelusul e mort".
La intrebarea mea care este motivul mi s-a raspuns ca ar fi crescut tensiunea peste noapte si nu i s-a mai irigat creierasul.In momentul respectiv am crezut.La iesirea din spital mi-a zis sa ma duc la endocrinologie si la cardiologie , sa-mi fac analizele , pentru ca sigur este o problema cu mine ;ori am avut tensiune dinainte , ori vreo glanda nu functioneaza bine.Am facut toate analizele posibile si nu am nimic.Atunci m-am hotarat sami iau tot dosarul si sa cer parerea altor ginecologi.Surpriza!!!Toti au spus ca din ecografii se vedea clar ca este o problema , ca odata ce avea ca semne :tensiunea,albuminuria si in final oprirea lui din crestere trebuia sa scoata bebelusul imedit si acum as fi putut sa-l tin in brate .Bebe avea 2200 .Deci nu era foarte mic.
Dar din pacate nu putem da timpul inapoi si nu-mi ramane decat sa incerc sa fac sa treaca mai repede anul acesta ca sa incerc din nou.Ce as vrea sa va intreb : la cat timp dupa cezariana poti sa faci alt bebe?Dupa doctori parerile sunt foarte impartite , asa ca ma baze pe experienta voastra sa-mi dati un sfat.Pana atunci va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Pepsi, unde e zapada ?

Mai am 3 zile pana la eco. Doamne da sa fie bine.

toate fetele.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Chantal am citit pe la noi la odisee ca una din mamici are fibron si ia nu stiu ce medicament pt a tine sub control. Nu stiu mai multe detalii, dar daca vrei o sa imi fac timp sa caut unde a scris.
Mirela sigur o sa fie bine si la tine dupa cezariana, mai ales dupa 1 an.
Mina mai asteapta un pic cu testele. Oricum iti tin pumnii.
Cristina si eu mai am nostalgia nasterii naturale pe care mi-am dorit-o f tare prima data, dar parca ma simt mai bine asa. Dar daca se hotareste sa vina inainte...
Flavia am mai scapat de receala, sunt in recuperare. BB al meu nu ma deranjeaza noaptea, nici nu il simt, asa ca daca va fi tot asa e bine. Tati se culca mai tarziu si probabil il asteapta pe el. Am luat si eu hainute pt bb desi ziceam ca nu o sa mai iau, am luat chiar pana la 1 an. Nu m-am putut abtine si am luat tot ce am gasit in magazine.
E bine ca bb si Dominic sunt legati de acum. Ce frumos trebuie sa fie cu 2 baietei.
Andreea si eu speram ca poate esti totusi. Imi pare rau, dar e bine ca a venit si va puteti apuca de lucru.
beatrice77 imi pare rau mai ales ca si la tine tot drii. sunt de vina. Stiu ca e f greu sa accepti ca avea sanse daca...dar cum spui si tu nu se mai poate face nimic acum. Perioada in care poti ramane dupa cezariana este cam intre 3 luni-2 ani, depinde de dr. Daca vrei cat mai repede si nu ai alte probleme, poti cauta un dr care sa iti spuna cat mai repede pt ca se poate. Eu am ramas dupa 3 cm si nu am avut nici o problema cu cezariana pana acum.
afibebe multumim ca ne-ai impartasit experienta ta. Sarcina usoara.
lidushka iti doresc ca rezultatele analizelor sa fie bune si dupa 2 luni sa primim vestea.
NanaMotoc ma bucur ca totul e bine. Ti-am trimis PM in legatura cu poza pe care sper sa o vedem curand.
telusa nu stiu ce sa iti spun de sarcina oprita in evolutie, dar sper sa se fi inselat drii.

Eu ma simt mai bine. Am fost azi si am facut si acel trest de glicemie, acum asteptam rezultatul. Am inceput sa imi fac iar planuri, cum va fi, cand sa vina sora mea sa stea cu noi, cand sa plec acasa, cum voi proceda pe avion cu bb etc...la fel ca data trecuta...ceea ce ma inspaimanta. Nu stiu ce sa fac sa nu ma mai gandesc. Pe de o parte imi spun sa fiu optimista, apoi ma gandesc ca si data trecuta eram optimista si la fel de entuziasmata si ca poate e bine sa fiu mai realista, apoi ca asa atrag raul si tot asa ca nu stiu la ce sa ma mai gandesc. Parca totul se repeta si nu stiu cum ar trebui sa fiu acum: la fel de increzatoare si optimista ca data trecuta sau...Nu vreau decat sa vina ziua in care sa il tin pe bb in brate.

Ileana 29+
my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ileana, de data asta o sa fie bine.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Michelle
Multumesc foarte mult pentru mesajul tau, uneori ma apuca si pe mine sperieturile.
Va multumesc din suflet la toate ca sunteti aici si ca sunteti atat de minunate.
Beatrice77 imi pare atat de rau pentru pierderea suferita. Este buna idea sa stii totul despre conditia ta, ceea ce putea fi facut, ceea ce infulenteaza conditia avuta. Eu ca si tine am fost foarte dezamagita de dr. meu peranetologist de la prima sarcina. Dar la sarcina asta m-am apucat si am invatat eu tot ceea ce era de stiut despre sindromul down. Eu cred ca nimeni nu are mai muta gija de tine si nu te cunoaste mai bine decat tu. Poate ca nu am dreptate, dar daca stii suficient de mult, incat sa pui intrebari atunci cand crezi ca este cazul eu cred ca totul decurge altfel.
Eu nu prea stiu cat se asteapta dupa cezariana dar cred ca ai asteptat destul. De obicei nu ramani din prima deci cu cat incepi mai repede cu atat mai bine (sau cine stie poate tu vei ramane din prima ~stiu 2 frati care sunt nascuti la 10 luni diferenta unul de celalalt).
Chantel abea astept sa ne spui ca esti insarcinata din nou. Sper ca va fi foarte curand.
Flavia m-am uitat la pozele cu tine, esti asa de frumoasa cu burtica, iar Dominic este o scumpete de copil. Nu este prima data cand ma uit la poze dar de fiecare data cand ma uit ma apuca melancolia...
Nana ma bucur mult pentru voi. Greturile sper ca vor trece si ele curand.
Telusa imi pare foarte rau.
Cristina_Ana, Andreea, Mirelus, Laura, Jojo va pup dulce pe toate.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Bebe Paul al meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

18+ poze cu fetita si cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Beatrice77 si eu ma gandec de multe ori ca daca ma programa la cezariana a doua zi dupa ce am fost la control acum ma numaram printre mamicile fericite,sau daca ma duceam la alt cardiolog ca la cel care am fost mi-a zis sa nu-mi fac probleme,sau daca..........dar acum degeaba.La mine nasterea s-a declansat singura,am fost in travaliu 17 ore,m-am chinuit groaznic si desi am cerut cezariana doctorul m-a sfatuit sa nasc normal.E groaznic sa fii la maternitate sa auzi cum tipa noile vietii,sa auzi mamici plingand de fericire si tu sa te chinui sa nasti un copil MORT.Eu am urat-o asa de mult ca nu a vrut sa fie a mea,ca nu a vrut sa fiu mamica ei ca nici nu am vazut-o.O sa regret toata viata ca nu am vazut-o si stiu ca nu a fost vina ei ca sufletul ei s-a dus la cer.Dupa ce am nascut am adormit si am visat-o,desi i-am descris-o sotului(el a vazut-o) cum era in vis si el mi-a confirmat ca asa era eu tot regret ca nu am vrut s-o vad,ca nu am luat-o la piept sa simta si ea caldura mamei.Nu exista cuvinte pentru descrierea pierderii unui copil si multa lume nu intelege si nu respecta durerea parintilor care sunt nevoiti sa treaca prin asa ceva.Ne intrebam cum aveam putere sa trecem peste asa ceva, dar nu avem ce face.
Mirela testul meu a iesit pozitiv,dar inca nu am fost la medic,mi-e foarte teama,motiv pentru care nici nu v-am mai scris.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Blueeyes, imi pare tare rau pt pierderea suferita...IR-urile marite se pot depista la timp, la eco de 12 sapt. Si eu le-am avut marite (IR a uterina dr. = 0.63-0.65
IR a uterina st. = 0.75-0.78) si am facut tratamentul lui T, pt ca sunt pacienta lui, iar la 18 sapt IR-urile erau ok.
Preeclampsia este alta poveste... intr-adevar.

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by beatrice77Ce as vrea sa va intreb : la cat timp dupa cezariana poti sa faci alt bebe?Dupa doctori parerile sunt foarte impartite , asa ca ma baze pe experienta voastra sa-mi dati un sfat.Pana atunci va pup pe toate

Offf, Doamne, ce tragedie...si ce doctori idioti! Imi pare tare rau...
Mie T mi-a spus ca [pot ramane insarcinata la 6 luni dupa cezariana, pt ca eu vreau si bb 2, la dif mica de Maya, sa fie cat mai apropiati. Am zis ca o sa renunt la AC cam dupa un an de la nasterea Mayei, sa nu-mi fortez totusi organismul.
Sorei mele i-a spus dr ei ca dupa 2 ani...deci parerile sunt impartite, dar eu ma iau dupa dr meu, ca el stie cum m-a cusut si ce mi-a facut si daca spune ca e ok, atunci asa sa fie.

Bafta multa si sa te ajute Dumnezeu sa ramai insacinata cand iti doresti si sa ai un bb sanatos. Oricum, nu cred ca mai e nev sa-ti spun...schimba dr, daca nu ai facut-o deja...

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Beatrcice imi pare foarte rau!Intr-adevar erau mari sanse sa-ti tii copilasul in brate daca ti-l scoteau la timp.Sunt cazauri in care daca nu a mai luat in greutate din anumite motive si are sanse sa traiasaca dr. il scot mai devreme.Eu seara am avut tensiunte 15/11 si dr. m-a chemat la spital dimineata.Cand am ajuns mi-a spus ca s-a oprit in evolutie din cauza ca peste noapte a crescut foarte mult tensiunea.
Din pacate acum cuvintele sunt de prisos,trebuie sa fii puternica sa mergi mai departe si sa -ti implinesti visul.
Eu am tot cezariana si dr. meu mi-a zis sa incerc dupa 6 luni.Oricum cand mai mergi la control in urma unor ecografii se vede daca uterul s-a refacut.La ce dr ai mers?

Ileana mersi,sper sa fie bine cu cezariana.
Tu trebuie sa fii increzatoare si aia sa vezi ca de data asta iti vei tine baietelul in brate.Toate planurile ti se vor implini,ai sa vezi!

Jojo felicitari!!! Iti doresc din suflet sa ai o sarcina cat mai usoara si un copilas sanatos!Este greu sa nu te gandesti la ceea ce a fost dar trebuie sa incerci sa fii optimista si o sa fie bine!Ma bucur mult pentru tine!

Ingeras multumesc mult!Nu am stiut ca ai avut si tu probleme cu IR-urile.Mi-a spus Tanima de tratamentul dr.T si as vrea sa-l fac si eu in cazul in care as mai avea probleme.

irlandeza iti tin pumnii stransi pentru la eco.Doamne ajuta sa fie totul bine!

Va pe toate!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mirelush, Flavia, Ileana, Cristina, va multumesc din suflet.
Am adaugat in album poze cu minunea noastra.
Va multumesc din suflet ca existati, ca m-ati primit in grupul vostru si ca sunteti alaturi de mine intr-o perioada atat de importanta.
Numai bine si milioane de pupici.

Nana, 10+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput