Naturiste si homeopate (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Mi-ati lipsit fetelor!Am fost azi in cluj , la endocrinolog.Din primele observatii a spus ca am hiperandrogenism si SOP , mi-a facut ecograf la tiroida si e ok.Pentru ecografie ovariana trb sa merg la altcineva si pentru analize trb sa astept sa vina rusii.Mi-a dat Duphaston sa-mi vina , of asa nu-mi place ca sunt nevoita sa-l iau , am mai luat acum cativa ani.
Abia astept sa le fac pe toate si sa dea un diagnostiv definitiv.In privinta tratamentului sunt in cumpana , ar fi bine daca as ajunge si la Buc la tipa care mi-a recomandat-o gudinde.Cred ca doar naturist nu se poate la mine , treaba se inrautateste si cine stie poate mai tarziu nu voi putea face nici
adimercedes multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by denisabia

Mi-ati lipsit fetelor!Am fost azi in cluj , la endocrinolog.Din primele observatii a spus ca am hiperandrogenism si SOP , mi-a facut ecograf la tiroida si e ok.Pentru ecografie ovariana trb sa merg la altcineva si pentru analize trb sa astept sa vina rusii.Mi-a dat Duphaston sa-mi vina , of asa nu-mi place ca sunt nevoita sa-l iau , am mai luat acum cativa ani.
Abia astept sa le fac pe toate si sa dea un diagnostiv definitiv.In privinta tratamentului sunt in cumpana , ar fi bine daca as ajunge si la Buc la tipa care mi-a recomandat-o gudinde.Cred ca doar naturist nu se poate la mine , treaba se inrautateste si cine stie poate mai tarziu nu voi putea face nici
adimercedes multa sanatate!

http://community.webshots.com/user/denisabia

Denisa,

Citeste acel articol despre SOP (PCOS) pe care l-am postat. Este f interesant si sunt sigura ca vei incepe sa intelegi din ce in ce mai multe despre acesta boala.

In legatura cu Duphaston-ul. Acesta este un progestativ sinteti care se ia doar oral si are numeroase efecte secundare. In log de Duphaston poti lua Utrogestan. E acelasi lucru, adica tot progesteron, dar e natural si se poate introduce vaginal (deci nu se metabolizeaza 50% in ficat) fiind astfel nu numai mai eficient ci si aproape fare efecte secundare. 1 gelula dimineata si 1 gelula seara.

Sfatul meu sincer este sa incepi sa cauti informatii pe Internet despre PCOS si sa incepi sa-ti cunosti adversarul. Este o boala perfida (de asta se mai numeste si Silent killer) si care are multe implicatii. Dar ai marele avantaj ca ai descoperit-o de f tanara. Ceea ce este important sa stii, chiar daca este f dur, este faptul ca pt PCOS nu exista vindecare. Putem vorbi doar de tinerea sub control a sindromului.

Asa ca (virgula) capul sus si ai sa vezi ca o sa fie bine!

Ca naturiste:
Vitex-ul de care tot zice miki si mama este pt PCOS.
Omega 3 ajuta ficatul, caci 15% din persoanele cu PCOS au probleme cu ficatul. Si in general ajuta mult.

Ar fi multe despre acest sindrom dar o sa le luam pe rand ...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mBuca spune:

Mire79 ma bucur ca ia reusit. Si eu sunt din Craiova.
Pe vremuri am fost si eu la Vaduva pt un control de rutina
Are (sau avea) un cabinet in Brazda daca nu ma insel.
si eu sunt tot cam in situatia ta. Infert inexplicabila.., casatorita de n ani
Am intrebat aici la montreal de acel test post coital si mi-au zis ca ei nu-l fac pt ca rezulatul nu-i ajuta cu nimic...oricum in urmat prd eu incerc spalaturi cu bicarbonat care cica creeaza pH-ul propice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

gudinde am cumparat deja Duphaston-ul am luat prima pastiluta.Nu m-au mai ajutat nici ceaiurile, tincturile , incepusem Vitex-ul de vreo 2 sapt stiu ca nu-i bine ca l-am intrerupt ,dar la mine SPM se acutizeaza cu atat mai mult cu cat imi intarzie rusii.Astept sa imi confirme si analizele daca intr-adevar e SOP , mie ceilalti nu mi-au spus asa.In functie de ce tratament va vrea sa-mi dea o sa ma informez bine inainte.3 endocrinologi au refuzat sa-mi prescrie tratament , au zis ca nu-i nevoie.Doctora din bucuresti imbina cu tratamente naturiste sau nici ea nu accepta medicina alternativa?
Am citit articolul si altele trebuie sa mai studiez e foarte complex , boala nefiind la ora actuala elucidata la 70 de ani de la descoperirea ei.Ce e mai trist este ca tot mai multe femei sunt afectate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Raspuns de la Carmi

Buna,
Eu am scris candva povestea, dar, sincer, nu mai stiu unde...sunt doi ani de-atunci.
Pe scurt, aveam ciclu (din cand in cand) anovulatoriu, nici cu stimulare n-a mers. Am inceput sa fac sport(inot), m-am lasat de fumat si eu si sotul (el avea gigeii lenesi), am luat o luna Agnucaston si am baut ceai de naprasnic si s-a intamplat minunea. Atunci aveam aproape 39 de ani si a fost singura mea sarcina. Deci, nu am o ´reteta´...sa fie un pic din toate cele de mai sus plus interventia divina? Nu stiu, dar s-a intamplat cand renuntaseram amandoi la idee si de o luna nu mai mergeam nici la stimulare ovariana. Bafta multa! Daca trebuie sa se intample, se va intampla !

Carmina

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miki-miki

Aditza ce bucurie mare. Ma bucur ca bb e bine. Acum nu mai gandi negativ pt ca totul o sa fie OK. Ii dau un -ic samburelului.
Te-ai gandit la un nume? Uite eu dc o sa am un baietel vreau sa-i pun numele Cezar-Gabriel iar dc o sa fie fetitza nu stiu inca.
Pupici muuulti de tot.

Miki

Vitex-Mik, multumesc de incurajari. Nu ne-am gandit la nume inca. Adica nu serios. Mai aruncam asa in vant cate un nume, dar foarte putine sunt la care sa fim amandoi de acord ca ne plac la nebunie. Si toate sunt de fete. Nu am nici un nume de baiat care sa ma entuziasmeze . Dar dupa ce aflam ce vom avea, ne vom apuca sa ne facem temele.

Tin pumnii sa vina Cezar-Gabriel cat mai repede!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Olivia26

Adi, ma bucur ca tu si bebe sunteti bine. D-zeu o sa va ajute pentru ca esti un suflet bun. burtik.

P.S.Te rog sa ma treci si pe mine pe lista fetelor "naturale".

Ce nu te omoara, te face mai puternic.
Asteptam barza

Olivia, multumesc . Te-am pus pe listuta. Iti urez mult succes cu tratamentul. Apropos, la ce plantute te-ai oprit pana la urma?

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maria08

Buna!
Adimercedes: Ma bucur ca sunteti bine si tu si bb!!!! Te rog, gandeste pozitiv!!!! Va fi bine in continuare!!!
Pup!

Maria, musai sa gandesc pozitiv, ca daca nu eu, cine??? Am prins speranta, oricum si le vom rezolva pe masura ce apar.

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by galuscuta

Mey, fetelor , iara-s cu intrebari ....acu' iau maca si am inceput sa beau si ceai de coada soricelului + cretisoara cate 1 lt.si juma pe zi.Voi ziceti ca ma va ajuta sa-mi reglez ciclul?ajuta si la altceva?
Am inceput sa devin sceptica in privinta tratamentului natural...de fapt in privinta oricarui tratament avand in vedere ca acu' le-am incercat pe toate fara succes si eu si sotzu'....na ,iara m-apuca depresia..

galuscuta

Galuscuta, eu zic ca e ok ce iei. Eventual adauga si niste ulei de peste, ca mie si la alte fete ne-a ajutat (ajuta si in cazul incare esti descurajata, stresata - vezi ca am postat si eu si alte fete info despre asta in capitolul trecut). Vezi care e evolutia in timp si daca simti ca nu merge, mai ajustezi din tratament. Nu toate organismele raspund la fel la aceleasi plantute si combinatii naturale. Uneori merge si pe incercate.

Cred ca toate de aici stim ce frustrant e sa te apuci de un tratament si sa nu vezi rezultate, sa schimbi apoi la altul si tot asa. Sperante se erodeaza, depresia se apropie cu pasi repezi, dar e vital sa nu uiti ca razboiul se castiga batalie cu batalie, iar tactica e ok sa se schimbe pe parcurs.

Noi suntem aici .

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dj_mama

Adi, ieri mi s-a parut ca ai lipsit de pe forum si mi-am facut griji.
Sunt foarte bucuroasa ca e bine.
Dar tratament de sustinere nu prea dau pe acolo, nu? Merg pe selectie naturala cred ...
Eu te indemn sa iei progesteron ca sa fii sigura. Ce zici?

Dj_mama, multumesc .
I-am spus si eu medicului de progesteron, dar, sincer, nu are motive sa mi-l dea. Cred ca daca as avea sangerari, situatia ar fi alta. Dar asa... Pe de alta parte, ii inteleg. Se tem sa dea hormoni pt ca nu se stie cum afecteaza bebele pe termen lung, ca studiile sunt putine. Si daca nu sunt probleme... Nu sunt stresata, ca mi-a zis ca daca se schimba simptomele si apar chestii ingrijoratoare, sa il sun de urgenta. Oricum, ma vad cu el peste 10 zile si imi va face un alt control. Deci ma tine sub observatie indeaproape .

In plus, nu pot lua progesteron, ca nu se da fara reteta (am incercat sa iau ceva creme inainte de a ramane ). Singura chestie pe care as putea-o lua ce seamana a progesteron natural e ceaiul de napraznic. I-am zis medicului ca am luat pana am aflat de sarcina si apoi am mai baut f rar si a zis ca daca chiar mi se face pofta insuportabila, sa iau o cana. Dar nu vreau sa ma apuc sa beau regulat, ca nu am de ce.

Eu sper sa nu trebuiasca sa vad ce proceduri sunt in caz de ceva. Vecina mea, care e inaintea mea cu aprox 2 zile , a avut anul trecut o sarcina cu probleme, sangerari, alea-alea si medicul ei i-a facut analize, i-a dat tratament de sustinere, deci se face si aici. Doar le trebuie motive. Pe care nu am de gand sa le dau .

Ma bucur enorm ca iti foloseste Vitexul si te-ai linistit cu simptomele de care pomeneai. Si mamei mele i-am trimis ceva capsule care contineau Vitex si le ia cu regularitate si ii prin bine si ei. Deci, functioneaza. Sa ne tii la curent.

samburici

Mergi la inceput