Naturiste si homeopate (29)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catty spune:

ANCUCA, chiar daca sunt off topic o sa iti spun eu cate ceva de Closty. Este un stimulent sintetic care ajuta organismul sa produca ovule si sa ai ovulatie. Problema este ca in cazuri mai severe de dereglari hormonale nu toata lumea raspunde cum trebuie la Closty. Stimularea asta se ia max 3 luni cu 1 luna pauza. Ai grija ca nu cumva doza prescrisa sa fie prea mare si atunci sa dai in hiperstimulare si eventuale chisturi. Daca dr tau este un om de inteles cu care se poate "negocia" tratamentul (cum este cazul dr meu), parerea mea este sa il intrebi daca nu cumva Menogonul te-ar ajuta mai bine pt ca el contine si estrogeni care ajuta endometrul sa creasca. La stimularea cu Closty de cele mai multe ori se obtin foliculi buni dar endometrul este prea subtire pt a sustine o eventuala sarcina.
In alta ordine de idei, cum ti-au spus si fetele, perioada propice in care se fac analizele hormonale sunt: zi 3-5 LH, FSH, progesteron, estradiol, prolactina, testosteron si zi 21 progesteronul inca o data pt a vedea daca ai ovulat sau nu si a se stabili cu o anumita marja de eroare data la care ai ovulat.
Eu de ex dupa o cura de 3 luni cu branca ursului 3/zi pana la ovulatie si napraznic 3/zi toata luna am avut niste rezultate la hormonale de ziceai ca sunt la varsta pubertatii. E deept ca acum m-am dereglat rau de tot de la posibila sarcina oprita in evolutie, dra rezolv eu si problema asta.
Cred ca si Vitexul te-ar putea ajuta sa reglezi putin analizele hormonale, dar sa tii o cura de minim 3 luni.
Sper sa te ajute cu ceva raspunsul meu si sa iti faci o imagine cat mai buna a situatiei tale.

In legatura cu vitamina E sa stiti ca eu am luat 15 zile pe luna cate 1 pe zi si la fel i-am dat si sotului meu. Rezultatul la mine nu stiu cat de bun a fost, dar la el dupa 6 luni de tratamente naturiste spermograma arata super. Aveti grija ca vinamina E sa fie per doza de 200 mg maxim.
Pt sotii cu ologospermie se poate lua si Ginsavit un complet de vitamine, minerale si ginseng. Se administreaza cate 1 pastila pe zi si se ia o folie de 12 tablete pe luna. Daca vrea cineva sa ii dau tratamentul urmat de sotul meu pt oligspermia din dotare va rog sa imi spuneti.
Pupici tuturor.

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuca_b spune:

Catty-ti-am raspuns pe PM.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Mi-a recoltat azi sangele si am ramas cu o nelamurire.Am facut TSH , PRL , FSH , LH , testosteron liber si 17 hidroxiprogesteron.E o problema ca am fost doar in ziua a 2 a a CM?Dupa mi-am dat seama ca trebuia intre zilele 3-5 , desi endocrinologul mi-a zis initial ziua 2.Vroiam sa va intreb pe fetele cu SOP in primul rand , v-ati verificat glandele suprarenale?Acum ceva timp o doctora mi-a spus asta si am citit in cateva randuri ca printre cauzele hirsutismului , poate fi si o tulburare a rinichilor.Din ce am citit si eu printre factori declansatori ai hirsutismului:modul de viata dezechilibrat, haotic uneori, alimentatia nesanatoasa - bogata in grasimi, dulciuri si E-uri, stresul social, administrarea de contraceptive necorespunzatoare, sedentarism si obezitate. Boala apare de obicei datorita hipersecretiei suprarenale de hormoni androgeni, avand uneori origine congenitala sau aparand datorita hiperplaziei glandelor suprarenale, ori ca urmare a existentei unei tumori glandulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

Catty: Da-ne, te rugam, tratamentul luat de sotul tau, sa incercam sa vedem daca are rezultate si in cazul nostru.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

IUMOSA, sotul meu a facut urmatorul tratament.
-branca ursului 3/zi
-telina 3/zi
-potent power 1/zi
-zinc 1/zi
-vitamina e 1/zi timp de 15 zile pe luna
-ginsavit 1/zi, 1 folie pe luna.
Noi am plecat pe 31 iulie 2006 cu 150.000 luptatori si diagnostic de oligspermie severa, pe 26 septembrie 2006 ajunsesem la 18 mil luptatori si diagnostic de oligospermie moderata si la ultima IA facuta pe 12 ianuarie aveam 40 mil luptatori buni inainte de preparare si 100 mil luptatori buni dupa preparare. Sotul meu nu bea alcool, bea insa cafea, fumeaza, are un program infernal la serviciu, conduce f mult si totusi tratamentul a dat roade. Am reinceput de luni intrucat bb nu a avut forta sa supravietuiasca si speram sa ne ajute in continuare acest tratament.
Sper ca informatiile mele sa va ajute si sa va imbunatatiti calitatea luptatorilor.
Pupici tuturor

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Inca astept si eu raspunsuri in legatura cu intrebarea mea...ce sa iau pt a-mi creste endometrul??!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Si eu sunt o maaaare consumatoare de naturiste, chiar daca nedeclarata pana acum . Am citit mereu cu interes tot ce s-a scris pe aici si cred ca lucrul asta mi-a fost de mare ajutor, desi rezultatul intarzie sa apara...

Apropo de ce spunea Denisabia, intr-adevar functionarea suprarenalelor e foarte importanta, avand rol in special in obtinerea ovulatiei. Secretia in exces de hormoni androgeni blocheaza ovulatia.

Eu am facut un FIV nereusit in decembrie, iar rezultatele proaste obtinute la stimulare (un singur ovocit), m-au determinat sa-mi controlez glanda suprarenala, intrucat restul analizelor (FSH, LH, Estradiol, Prolactina, Progesteron) erau PERFECTE ! Nimeni nu intelegea de unde acest raspuns f. slab la tratament (9 foliculi, din care 8 chisturi).
La analizele pe care le-am facut mi-a iesit testosteronul liber 0,016 nmol/l (normal <0,014), iar DHEAS 454 micro g/dl (normal 98-340). Deci prima suspiciune este HCA (hiperplazie congenitala adrenaliana), adica suprarenala e marita in volum si secreta DHEAS in exces. Mie mi s-a spus sa fac si o tomografie de suprarenala pentru a pune un dignostic sigur. Din pacate am inteles de la medicul meu endocrinolog ca nu prea exista solutie medicamentoasa eficienta, ci numai chirurgicala. Acuma...om vedea.

In cazul in care mai e cineva care se confrunta cu probleme similare, poate facem un schimb de "impresii". Cel mai mult ma intereseaza daca exista vreun tratament naturist/homeopat pentru astfel de situatii.

rami

Mergi la inceput

Acum am vazut ca Olivia 26 a postat niste recomandari foarte interesante, iar lemnul dulce se pare ca are efecte benefice in combaterea pilozitatii (cu care ma confrunt si eu) si un puternic efect estrogenic. Avand in vedere ca mereu am avut estrogenii la limita inferioara, sau chiar putin sub limita, cred ca ar fi benefic pentru mine (mai ales ca nu m-am confruntat niciodata cu mioame etc.)
Ce ziceti ?

Ancuca, intr-adevar, ceva e in neregula cu analizele tale. trebuie neaparat repetate, de data asta in zilele corecte. Eu stiam ca dozarile hormonale se fac asa :

ziua 2/3 FSH, LH, Estradiol, Prolactina
ziua 14 Estradiol, LH
ziua 21 Progesteron, LH

Acum depinde si ce lungime are CM tau, in functie de asta se mai ajusteaza zilele respective. FSH 100 mi se pare tare ciudat...apropo, tu ai CM ? Referitor la medicul tau, daca ti-a zis sa le faci in z.14...ceva nu e in regula cu el, parerea mea, cel putin in domeniul sterilitatii...

rami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuca_b spune:

Rami73-Merci mul pt.raspuns!
Am un CM foarte neregulat,ba chiar vreo 4 luni n-am avut deloc.Acum sunt Z36 si nici un semn ca si-ar face aparitia.
Medicul la care sunt acum,a ajutat-o pe o buna prietena a mea in varsta de 36 de ani,sa ramana insarcinata dupa 18 ani de incercari.Avea cam aceleasi probleme de sanatate ca si ale mele.La doar 2 luni de tratament,a ramas gravi.Asta este unul din motivele pt.care am incredere in el.

Am decis sa merg pe mana lui prima luna,si in functie de rezultate,voi vedea ce e de facut.

Pupici

Mergi la inceput

Bafta multa, tine-ne la curent !

rami

Mergi la inceput