Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)
Raspunsuri - Pagina 8
mamaana spune:
elenita chiar ma gandeam la tine
ce-ti fac fetele? cum te descurci? parca nici tu nu ai pe nimeni sa te ajute (mama, soacra), nu-i asa?
mai pune si tu poze noi
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze fete
nanaoti spune:
TATIANA,
nu am reusit sa inregistrez emisiunea pentru ca am intrebat si am fost sfatuita ca ar trebui sa am un video ca sa pot inregistra bine emisiunea. O sa imprumut unul si sper sa il pot inregistra la reluare.
Imi pare rau!
DAr poate ca a inregistrat-o altcineva.
Felicitari MONICA!
sa iti traiasca minunile. DIn cate vad au si grautate mare si scor APGAR mare si sigur sunt si frumusei. Abia asteptam sa ii vedem. insanatosire grabnica, refacere rapida si lapte muuuuuuuult si f bun.
SI pe noi ne-a anuntat Laura si aveam emotii pentru tine.
Foarte frumoase nume le-ai ales.
LAURA, a fost interesanta nasterea gemenilor. AI vazut ca nu era asezata pe masa obisnuita ci pe un pat si statea un pic mai bine decat cum e la noi in mod traditional. Mi s-a parut destul de real si filmul cezarienei. EU voiam sa il rog pe dl dr care m-a asistat/operat pe mine sa ma ia la o nastere si la o cezariana. Nu stiam cum scot copiii din burtica. Acum nu cred ca mai vreau.
SI ai mei copii se joaca cu perdelele. Le place f mult. La mine stiu ca s-a miscat tare baiatul si fetita aproape deloc. Ea a fost f linistita. Si acum e cumintica.
Sa aveti zile cu mult spor,
Otilia
Celor care vor posti: Post usor
nanaoti spune:
TATIANA,
ce jucarii frumoase au copiii tai. SI ce interesant este cortul si toboganul acela pentru ei. Foarte dragute. Le-ai cumparat? VAd ca se distreaza foarte bine cu ele.
Felicitari,
Oti
Sheannamp spune:
Ca sa mai treaca din entuziasmul cu nasterile sa va povestesc eu din pataniile mele cu diversificarea!
Asta ca sa vedeti ce va asteapta!
La control am fost incurajata de pediatra sa incep in forta cu 3 mese pe zi: una de mar cu branzica (facuta in casa binenteles), la pranz legume fierte si pasate iar la ora 18 cerealele.
Buuuun!
Sambata, deja resemnata ca imi voi petrece urmatorii ani din viatza in bucatarie, am fiert constiincioasa doi morcovi, i-am pasat cu furculitza (ca nu aveam inca un blender) si, plina de speranta,am pus copii in scaunelele lor! Cand au vazut ei ca vin cu castronelel au inceput sa freamate de placere dasr aceasta bucurie a fost de scurta durata! cand au simtit gustul morcovului fiert, au inceput sa faca la fel cum as fi facut si eu la randul meu! Sa scuipe si sa se strambe de ziceai ca le-am dat otrava!
Ei bine fetelor , in momentul acela am simtit un impuls puternic sa iau castronelele si sa le asez cu tot cu morcovi pe peretele din spate si repsectiv in capul sotului meu care radea de se prapadea de intreaga situatie!
Asa sa-mi fie invatatura de minte ca am combatut diversificarea precoce in loc sa iau notitze inca de cand erau in burtica!
Din fericire,baietii mei ma iubesc foarte mult si si-au dat seama ca au exagerat asa ca a doua zi au mancat toata zeama de legume cu cereale (de data asta am pus si alte albituri care au imbunatatit semnificativ gustul fierturii)!
Si marul ras pe deasupra!
Pupici!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
capsunica. spune:
Sheannamp mult succes in continuare. La fetitele mele legumele fierte nu le-au placut, erau un chin pentru ele si pentru mine. Si nici supa strecurata nu a avut succes. Asa ca dupa o saptamana de incercari in care nu mancau decat 2 lingurite de legume la o masa si eram nevoita sa le aduc repejor lapticul ca sa nu urle de foame, am trecut efectiv la ciorbe facute de mine. Iti dau un pont. Mancarea sa fie buna la gust, si o sa manance. Dupa inca o saptamana puneam si carne in ciorba ca sa aiba un gust si mai bun zeama aia cu legume, si le-o dadeam fara carnita.
La noi asa a mers treaba: daca mie imi placea mancarea, o mancau sigur si fetitele. In felul asta, diversificarea a devenit o joaca la noi.
Acuma suntem mari. Un an si 2 luni.
Si daca a inregistrat cineva emisiunea cu gemenii, o vreau si eu ca nu am vazut-o toata si m-a impresionat oricum ce am prins eu.
Sanatate si noroc.
Capsunica si fetitele.
ainia spune:
sheannamp eu am inceput diversificarea usurel, le-am introdus alimentele pe rand. Cand le-am dat prima data suc de morcovi, am avut surpriza sa-l ia fara nici un moft.A doua zi, insa, Tea nu a mai vrut, isi facea limbuta ghem ca sa nu inghita . Apoi le-am dat mar , l-am pus in robotul de bucatarie, nu l-am dat pe razatoare pt ca mi se parea mie ca se face spuma, (cu zeama de portocala ca sa nu se oxideze). Apoi le-am dat piureul de legume, insa eu am pus morcov+ pastarnac+radacina de patrunjel+telina( e mult mai gustos, intr-adevar). Pasam toate legumele in robotul de bucatarie de iesea ca o pasta. Mi s-a parut mie mai gustos decat piureul de morcov pe care nu l-am dat decat o zi. Dupa cateva zile le-am pus si cartof pt ca Rares incepuse sa se constipe. Faceam o data o cantitate mai mare, apoi asa calda, umpleam paharele de plastic de unica folosinta si le depozitam la congelator. In fiecare dimineata scoteam cate unul...Mai tarziu , cand le-am introdus carnita, o fierbeam separat, schimbam o apa si amestecam legumele cu carnea taiata marunt-marunt cu cutitul exact inaintea mesei. Acum le pun si rosie, ardei gras rosu si verde, dovlecel( nu mai tin neaparat la pastarnac si rad de patrunjel) si are un guuust si niste culori ...
lavinia
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Anna, incerca sa le faci piureul cat mai fin. Ti-ar fi de folos un blender. Poti "imbunatati" gustul punand lapte de la tine sau cereale. Nu stiu exact de cand le poti pune unt sau smantana, dar stiu ca si asta face minuni. Un varf de cutit de unt in piureul de legume il face mult mai bun.
Acum din ciclul "ASA NU!", va prezentam shtrumphii www.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070212&ctime=175050" target="_blank"> mancand sarmale
"Asa NU" se refera la modul de a lua masa, cu film si jucarii, nu la gura mare cascata de amandoi .
Pofta mare!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Sheannamp spune:
Multumesc din suflet pentru sfaturi!
Mai ales ca stiu ca sunt eficiente 100% avand in vedere ce gemenasi minunati aveti voi, veteranelor!
Capsunica, Ainia, asa o sa fac! Pediatra a zis ssa pun si 3 picaturi de ulei de porumb si sa adaug pe rand toate legumele de pepiatza in fiertura si in final carnitza!
Cred ca pana la urma o sa fie bine!
Dar nu am crezut ca pot fi asa de panicoasa in legatura cu mancarea!
Laura, noi nu avem loc in bucatarie de scaune de masa asa ca ei maninca in sufragerie in scaunelele de masina! Nu se uita la televizor,inca, dar e tare bine cand le pun muzica, aluneca mai usor mancarea!
Sper ca nu v-ati suparat pe mine gravidutze si proaspete mamici ca am deturnat putin discutia dar am zis sa va distrati si voi cu pataniile noastre!
Va pup pe toti!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
MadyEr spune:
Sheannamp, multa bafta cu diversificarea! Eu mai am mult pana acolo, dar este interesant si cred ca toate viitoarele mamici vor sa afle cat mai multe informatii pentru a fi pregatite la momentul respectiv.
Mady 29+ +
LEVI spune:
Salutare,fetelor!
In primul rand :FElICITARI MONICA!Sa-ti traiasca bebeii si sa se faca mari
Noi suntem bine,am depasit greutatile de la nastere,
Laptic nu am suficient,asa ca le mai dau si completare cu lapte praf.
Nu-mi iese de loc faza cu alaptarea simultana,mai ales ca nu totdeauna e cineva langa mine sa ma ajute sa-i asez.
Dar ne descurcam .Important e ca mananca si cresc.
Luminita mami de Daria si gemenutii Andrei si Stefan
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."