Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk_dobos spune:

Elyanne,ma bucur ca esti bine si ca mai stau bebeii acolo, dar am si eu o intrebare...ce-i cu firul de cerclaj-habar nu am ce e ala...La ce foloseste??Am mai citit si la alte mamici despre acest fir..
Sarcina usoara...Pupici
Raluca 30+ si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Raluca mie mi s-a deschis colul pe la 25 de sapt. Si aveam contractii destule... Asa ca dr. a hotarat sa lege colul cu un fir... asta e cerclajul.
De cele mai multe ori ajuta sa duci sarcina cat mai aproape de termen si sa nu nasti prematur.
La mine, fara cerclaj nu prea erau sanse sa mai duc sarcina prea mult... 2-3 sapt.

Eliana (36 sapt.) cu Mihai & Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamyra spune:

Salutare tuturor!
Raluca draga, atata timp cat tie iti este bine facand miscare,nu cred sa fie vreo problema
Eu imi facusem program de iesit la plimbare zilnic!!!Simteam ca imi intepenesc toate incheiturile...iar miscare imi facea bine.Bine, acu sa nu crezi ca ma apucam de alergat pe scari..,sau alte minuni..,ne plimbam doar..
Aaa...,noaptea poti dormi?
Pe mine nu prea m-au lasat lasat ia ultima luna...
Am reusi sa o duc pana in 38 sapt....,acu au 4ani si 8luni
Multa bafta si incredere viitoarelor mamici: elyanne,MadyEr,Iachione et comp. ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor! Ma bucur sa vad ca la majoritatea situatia evolueaza bine.
Eliana, felicitari pentru cele 36 de saptamani si sa mai stai acasa.
Raluca iti doresc sa se rozolve si la tine problema analizelor. Si eu vreau sa merg la sfarsitul saptamanii sa le fca. Cat mai pot sa ma misc. Este bine ca poti sa faci miscare. Face bine si la tonus si la psihic. Din pacate eu nu am voie decat cate o plimbare prin parc din cand in cand, dar este problema cu urcatul scarilor pana la et. 4 asa ca mai bine stau cuminte in casa, desi cand este frumos afara nu este prea placut, dar asta este. Ce nu facem noi mamicile pentru comorile nostre! Te asteptam cu vesti bune!
Tamyra, bine ai venit printre noi! Te asteptam cu vesti despre comorile tale.
Oanna, felicitari pentru cei trei copilasi! Sunt niste scumpi!!!

Mady 31 + +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

In dimineata aceasta am avut un pic de timp si liniste (Yann si Philip inca dorm).
Am citit un pic ce mai faceti voi si mi-am adus aminte de mine cum am fost in sarcina si apoi cu bebei mici...

Acum cateva zile a aparut iar povestea Arturicilor intr-o revista si vreau sa va "povestesc" si voua aici despre noi (nu stiu daca ne stiti toate)

Poate nu ma credeti, dar dintodeauna mi-am dorit sa fiu mamica de gemeni. Nu îmi faceam, însa, prea mari sperante, pentru ca nimeni din familia noastra nu reusit performanta asta. Aveam o relatie extraordinara, de noua ani si tot ce îmi mai lipsea ca sa fiu pe deplin împlinita era un copil. Stiu cazuri de femei care s-au chinuit ani întregi sa devina mame si ma gândeam cu groaza ca poate sa mi se întâmple si mie. Noua luni am trait cu teama ca voi pierde sarcina. Am facut ecografii peste ecografii, una mai speciala decât alta. “Aveti uter retrovers si infantil. Sunt sanse foarte mari sa pierdeti sarcina!”, a sunat diagnosticul doctorului în momentul în care mi-a facut prima ecografie la 5 saptamani.

Îmi doream un copil si am primit doi

„Stiti ca aveti gemeni? Stiti ce sunt bebelusii? Sa vedem... fat A , masculin, fat B , masculin!” Nu o sa uit niciodata clipa în care doctorul mi-a dat acest verdict. Când am aflat ca voi fi mama a doi baietei, nu mi-am mai putut opri lacrimile. Nu pot descrie în cuvinte fericirea pe care am simtit-o vazând pe ecranul ecografului doua inimioare care pulseaza. L-am sunat pe el si i-am spus ca va fi tata de gemeni. Uau! a fost tot ceea ce a putut sa îngaime, apoi a amutit la telefon. De fericire. Fire superstitioasa, nu am spus nimic familiei. Desi îmi venea sa tip în gura mare! Ma temeam ca voi pierde sarcina si îi voi întrista pe cei dragi. Stiam doar eu si el. I-am anuntat pe toti când eram în luna a cincea si nu mai exista nici un pericol de a pierde sarcina.
Am ales un profesor doctor care sa îmi urmareasca sarcina si m-am internat la Spitalul Pantelimon. Am transformat rezerva de la spital într-o adevarata garsoniera. M-am dotat cu frigider, televizor, internet si am instalat pâna si cablu TV. Injectii de patru ori pe zi, tratamente peste tratamente. Alte paciente veneau si plecau, eu ramâneam acolo. Tatal Arturicilor ( asa îi alintam pe gemeni, de la numele legendarului rege Arthur) venea la spital în fiecare seara dupa serviciu si îmi aducea mâncarea mea preferata sau orice alta gustare de care aveam pofta atunci. Într-o perioada venea zilnic cu câte un tricou nou pentru mine. Fiecare era imprimat cu doua personaje identice din desene animate: Chip si Dale sau alti gemeni faimosi. Pastrez si acum acea colectie!
Cu 10 saptamani inainte de data estimata a nasterii am decis schimbarea spitalului. Astfel, Arturicii s-au nascut in Spitalul Municipal.
Din fericire am reusit sa duc sarcina pana la 40 de saptamani. Nasterea a fost una fara emotii. Cezariana programata, anestezie peridurala si doi copii sanatosi si frumosi! Imediat dupa ce am iesit din sala de nasteri am trimis un mesaj tuturor celor dragi prin care îi anuntam ca s-au nascut Arturicii. Cu ocazia asta, i-am si prezentat oficial: Philip si Yann. Doua nume speciale pentru doi baieti speciali. “Am zarit lumina pe pamânt si ne-am nascut si noi. E frumos aici, ne place. E cald si atâta dragoste. Bine v-am gasit! Yann si Philip.”, acesta era textul mesajului.

Caseta: “I-am alaptat în paralel si le-am stabilit program fix de somn. Astfel, în casa nu domneste haosul.”

De îngrijit i-am îngrijit singura din prima zi de când am ajuns acasa. Catalin ma ajuta doar când venea de la serviciu, si, de cele mai multe ori, ajungea când Arturicii deja dormeau. Prima luna a fost una de adaptare. A noastra cu ei si a lor cu noi. I-am alaptat în paralel. Când au împlinit o luna, am facut în asa fel încât sa ia masa si sa doarma la ore fixe. În acest fel, în casa nu domneste haosul. Iar Arturicii, baieti ascultatori, s-au conformat. Chiar si când plângeau sau tipau, o faceau pe doua voci! Dar cât îmi crestea inima când le auzeam vocile si chicotele de îngerasi! Îmi dau seama acum ca a creste doi copii în acelasi timp nu este o corvoada, ci o binecuvântare!

Caseta: “Arturicii au început sa zâmbeasca în aceeasi perioada, au mers de-a busilea în acelasi moment”

Eram, însa, exagerat de ocrotitoare. Poate din cauza ca mi-am dori atât de mult un copil si am suferit enorm când vedeam ca doctorii nu îmi dau nici o sansa. Dumnezeu mi-a dat doi si nu puteam sa-L dezamagesc.
Si Arturicii au crescut. Au început sa zâmbeasca în aceeasi perioada, au stat în fundulet singuri în aceeasi zi, au mers de-a busilea în acelasi moment. Primii pasi i-au facut la un an si o luna! Amândoi în acelasi timp, desigur.
Si iata ca au implinit 3 ani! Mult cand ma uit in spate la acesti 3 ani dar putin cand ma uit la ei. Tot Arturicii mei cei mici cu pretentii de oameni mari. Frecventeaza de la 2 ani gradinita insa refuza sa creada ca ei merg la gradinita; ei merg la scoala ca sunt..mari! Vorbesc foarte bine limba romana, R nu mai e demul L in limbajul lor. Specificului gradinitei ce o urmeaza, au inceput sa inteleaga bine engleza si franceza iar cu spaniola sunt la inceput. Invata toate aceste limbi straine cu atat de multa usurinta.
La nazdravanii sunt campioni. Daca nu face Yann face Philip, daca nu face Philip face Yann iar daca nu face nici unul fac amandoi! Nu isi ascund inca nazdravaniile asa ca mai am sansa sa aflu adevarul.
Sunt extrem de energici iar din activitatile zilnice nu trebuie sa lipseasca cele ce in care este necesar sa sara, sa alerge sau sa se rostogoleasca.
Mergand pentru prima oara intr-un nou centru de petrecere a timpului liper pentru copii, un fel de labirint imens pe 4 etaje asezonat pe margini cu activitati de escaladare a peretilor si teren de fotbal, Arturicii, dupa ce au facut in fuga tot traseul labirintului si au testat cu succes toate elementele acrobatice din interiorul lui, au decis ca ar dori sa incerce o escaladare pe perete vertical. Le-am explicat cum trebuie procedat (prizele erau gata montate) si dupa 2 incercari nereusite, la 3-a au reusit sa escaladeze fara probleme peretele de 3 metri.
Au inceput in aceasta iarna sa deprinda elementele patinajului pe gheata, mai intai cu timiditate dar ulterior au reusit sa stapaneasca patinele. Saritul din pat in pat, din pat pe podea si tot asa nu le lipseste din grila de distractii.
Orice activitate ce pare mai iesita din tipare li se pare interesanta; a juca fotbal cu o mandarina, a picta o frunza, a tipa cat ii tin puterile cand se joaca de-a Tarzan sau a vorbi cu o floare, sunt activitati ce ii atrag.
Nu sunt ordonati dar le place ordinea, nu mananca frumos dar nu le place sa fie murdari, nu le plac strainii dar zambesc cand cineva le zambeste.
Sunt copii veseli, râd foarte mult si se joaca împreuna. Desigur ca apar si neintelegeri si batai intre ei dar inca mai sper ca vor trece cu timpul. Deja fiecare are hainele si jucariile lui; daca sunt 2 la fel, au scrisa initiala numelui. Incercam pe cat posibil sa ii lasam sa aleaga insa de cele mai multe ori aleg acelasi lucru.

Despre gusturile comune ale momentului:
Cantecul preferat: Multi Ani Traiasca!
Animalul preferat: veverita
Activitatea preferata: pictatul formelor din lemn
Jocul preferat: aruncatul mandarinei
Culoarea preferata: albastru
Sportul preferat: cataratul
Dulciurile preferate: ouale Kinder

Ca si personalitati, inca nu sunt definiti. Poate o saptamana Philip este cel mai politicos si haios iar Yann este nazdravan si neascultator, saptamana urmatoare se schimba rolurile si Philip este mai nazdravan iar Yann mai plin de maniere.

Ca si atractie principala au ramas tractoarele si toate celelalte utilaje. Cunosc in detaliu cum se numeste fiecare si la ce foloseste. Camera lor are in dotare minim cate un mini-exemplar din fiecare din acestea.
Nu au fost insa de acord cand, vazand un transpalet lucrand intr-un magazin, le-am explicat cum se numeste si ce face, cu numele. Un utilaj ce ridica marfa se numeste... Marfalet nu transpalet, m-au informat ei.

Oricum, oricand, sustin cu putere ca sa ai gemeni este frumos!
Iar sa avem Arturicii este minunat!

p.s. Yann si Philip au implinit de curand 3 ani

Multa sanatate tuturor viitoarelor mamici, bebeilor din burtici, mamicilor de gemeni si tripleti si puilor lor!!!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

Ioana m-ai fascinat cu Arturicii tai... aproape mi-au dau lacrimile.. mi-a facut o mare placere sa citesc despre ei, si ai si un mod de a povesti

of tre sa fug la tripleti
va pup pe toate

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Aaaaa... am 36 de sapt De cand asteptam sa vad asta la semnatura.

elyanne

Lavinia
pozele mele
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anail spune:

HURAAAAAAAAAAAAA SI EU SUNT IN SAPTAMANA 36 !!!!

Nu stiu ce s-a intamplat,dar de 2 zile nu am putut deschide site-ul si eram asa curioasa sa vad ce se mai scrie!!Joi ma duc la ultimul control la spital.
Ma simt bine,doar ca asa rau pot sa dorm....dar asta e.....as vrea din tot sufletul sa pot duce pana pe 9 Martie ....sa stea bb-ii la caldurica in burtica lui mami lor!!!!!
Eliana te salut si numai bine pt voi toti!!!

Lachioane ma bucur ca esti bine si ai grija sa stai cuminte in patut!!!

LIANA 36 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

LIANA si ELIANA, felicitari pentru ca ati ajuns asa departe!

ELIANA, ma bucur ca sunteti OK si bebeii inca mai stau cuminti la caldurica! Clara inca doarme in patut (nu pentru mult timp, caci nu mai are loc) dar tot coboara din el. Din fericire nu deschide usa de la camera ei, ci sta in fata usii si ne striga sau plange.

LACHI, felicitari pentru cele doua fetite! Bine c-ai scapat usor cu cerclajul! Sarcina usoara in continuare.

MONICA, ce fac bebeii, mananca mai mult? Iau in greutate? Cum te simti? Te poti odihni destul?

LAVINIA, chiar nu mi-ar strica sa dau jos vreo 5 kg, dar vad ca stau agatate si nu se dau jos de pe mine. Poate ma vor ajuta totusi baietii de acum incolo. Sunt tare dulci copilasii tai pletosi. Si-mi place foarte mult patul lor. Ce scumpa e Tea cum viseaza cu ochii deschisi..

LAURA, imi pare rau c-ati fost bolnaviori. Multa sanatate, sa va faceti bine de tot!

RALUCA, bine-ai venit! Iti doresc sarcina usoara, bebei voinici si sanatosi si cat mai multe saptamani! Azi-maine, incepi si tu numaratoarea inversa. Daca te simti bine si n-ai contractii, poti sa te tot plimbi (cu moderatie), chiar iti face bine. Si de condus poti conduce, doar sa mai incapi la volan (eu in ultima luna nu mai incapeam la volan, asa c-a trebuit sa renunt la sofat, spre dezamagirea mea, caci si eu eram taaare plimbareata). Dar luam troleul sau autobuzul, deci nu aveam piedica in a ma deplasa. In saptamana in care am nascut mi s-a pus pata ca-mi trebuie pat de dormitor – deh, lucrau hormonii (pana atunci dormeam pe canapea) si am umblat foarte mult dupa oferte. Petreceam si cate 3-4 ore prin oras. Pe langa asta era si fetita care ma fugarea prin parcuri, cum ziceam pe atunci, ma mentinea in forma.

LIANA, am fost de cateva ori prin Simleu (mai mult in trecere), de acolo era un fost coleg de servici al sotului – Nelu Nicorici, acum e plecat in Canada.

MADY, iti doresc „odihna placuta” – s-asculti de sfatul medicului - si sa te vedem cum numeri zilele dupa 37 de saptamani.

TAMYRA, bine-ai venit printre noi! Mai povesteste-ne despre copilasii tai! Merg la gradi? Cum se inteleg intre ei? Au preocupari comune, prieteni comuni sau fiecare e cu ale lui?

OANA, nu ma satur sa ma uit la pozele cu copilasii tai! Sunteti o familie frumoasa, iar copilasii, tare dragalasi! Am aratat pozele tuturor care au fost pe la noi (caci inevitabil vorbim despre copilasi).

OTILIA, i-am vazut si pe scumpiceii tai! Teodora are niste ochi foarte frumosi. Sper c-ati scapat usor cu vaccinul.

IOANA, ma emotionez de fiecare data cand citesc povestile despre voi. In perioada sarcinii (comune), ma minunam cu cata rabdare si constiinciozitate stateai in pat si cand la a doua sarcina am aflat ca voi avea gemeni, gandul mi-a fugit la tine, daca va trebui sa stau si eu in pat, fiind doi in burtica (pana atunci nu cunoscusem alta mamica de gemeni). Dupa ce s-a nascut Clara am folosit unele reguli de-ale tale (program strict de somn, papa, plimbare, nu joaca in timpul mesei, adormit singur) si chiar daca uneori era mai greu, imi ziceam ca daca tu poti cu doi si eu trebuie sa pot cu una. La fel am facut si cu baietii (cu ei a mers mai greu) dar pana la urma am ajuns la program comun. Singurul lucru de care n-am scapat e biberonul (laptele) de noapte. Ce alpinisti sunt Arturicii!!! Oare in viitor va trebui sa fac baietilor un perete pentru escaladat - ca sa-si satisfaca placerea? Caci si ei vor cat mai suuuus. Si cand ii tin in brate, s-ar urca in capul meu daca i-as lasa. Multi cretulinilor si mamicii lor curajoase!

Baietii exerseaza mersul, Daniel e mai curajos, Eduard mai are probleme cu echilibrul, dar nu se lasa. Vedeti aici www.dropshots.com/day.php?userid=218597&cdate=20070222&ctime=113058" target="_blank"> DANIEL, MERGAND si www.dropshots.com/day.php?userid=218597&cdate=20070222&ctime=181640" target="_blank"> DOI BAMBI

Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004), Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

Tatiana m-am uitat la filmulete si am ramas fara grai... sunt tare frumosi gemenii tai dar si printesa.. cred ca e tare mandra de fratiorii ei
si cate jucarii au , si ce jucarii
una peste alta mai asteptam poze si filmulete de la voi
sa cresteti mari, frumosi si destepti sa fie mami si tati fff mandrii de voi

Liana felicitari pt 36 sapt... sper sa ajungi la 38

Tamyra
bine ai venit... impartaseste-ne cat mai multe din experienta voastra... mie mi-ar folosi sfaturi despre olita, primii pasi...

Mady ai poze cu burtica?

Mari, Moni VOI CE MAI FACETI?

Eliane felicitari pt 36... poate ajungi la 37 bafta

Otilia vreau sa vad si eu poze...
mai pove ce faceti voi zi de zi... tineti un jurnal asa ca Laura? Eu as vrea dar nu am timp... poate poate mai incolo...

Laura mai scrie-ne ca imi e dor de voi pupicei

noi suntem f f f agitati... poate de la dinti poate din alt motiv
avem 8 luni si nici 1 dinte pofta de mancare oscileaza; nu vrem sa stam deloc pe olita
ne trezim in fiecare dimineata la 6 cel tarziu 7 iar eu sunt franta de oboseala

oricum va citim regulat chiar daca scriem rar pt ca Raiul ma solicita f f mult

pupam pe toata lumea si ne iertati ca nu v-am pomenit pe toate burticile si mamele de 2 si 3 bbi

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput