Aspirante optimiste > 20 ani (53)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Analizele hormonale cele mai recomandate de medici sunt cele din ziua 2 (FSH, LH, estradiol) si ziua 21 (progesteron, prolactina). In plus se mai pot face cele pentru tiroida in orice zi.
Monitorizarile se fac pentru depistarea ovulatiei in functie de lungimea CM. La cicluri regulate, se incep din ziua 9-10 si se continua pana se constata spargerea folicului.

Bubulina

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Ralu eu am de facut hormonale in Z3-FSH,LH,prolactina,estradiol
Z14-FSH,estradiol
Z21-LH,progesteron

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_ spune:

fetele voi stiti cumva ce este reces douglas?? imi apare pe rez de la eco vaginal..si habar nu am ce e .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu stiu ca sacul Douglas este un sac care se afla intre vagin si rect... se vede la eco... Z1 si eu astazi... Se pare ca nu a fost sa fie nici luna asta, desi am avut teste de ovulatie f pozitive, am prestat din 2 in doua zile si in perioada fertila zilnic... Am luat si Vitamina E... Astept sa vad luna asta ce mai e...
Pupici!
Gabi, multumim pentru info despre TB.

bebe?!

Ioana, cea mai optimista aspiranta

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Ioana imi pare rau ptr Z1,pup fata

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Raluk, am tot cautat pe net informatii referitoare la fundul de sac Douglas. Din cate stiu eu, la orice ecografie intravaginala se vizualizeaza si fundul de sac Douglas care poate fi liber (ok) si poate avea lichid sau poate prezenta diverse anomalii anatomice, infectii etc. Ce insemna 'reces' nu am habar. Important este sa scrie ca fundul de sac Douglas este liber.

Am gasit cateva detalii anatomice despre uter (apare si sacul Douglas)care ne-ar ajuta sa ne facem o imagine mai clara despre cum arata si cum este structurat si pozitionat:

UTERUL

Este organul in care nideaza si se dezvolta produsul de conceptie si care produce expulzia acestuia dupa dezvoltarea la termen. Este situat in regiunea pelviana, pe linia mediana si reprezinta raporturi anatomice:

- anterior - cu vezica urinara

- posterior - cu rectul

- inferior - se continua cu vaginul

- superior - cu organele intestinale si colonul

- lateral - cu ligamentele largi

Uterul este un organ cavitar, care masoara la nulipare 6,5 cm lungime, iar la multipare 7,8 cm lungime, are un diametru transvers de 5 cm la baza si 3 cm in portiunea medie a colului si un diametru antero-posterior de 2,5 - 3 cm.

Este format din trei portiuni: corpul, istmul si colul.

Corpul uterin - are aspectul unui con turtit antero-posterior caruia i se descriu doua fete si doua margini.

- Fata anterioara - usor convexa este acoperita de peritoneu pana la istm, unde acesta se reflecta pe vezica formand fundul de sac vezico-uterin.

- Fata posterioara - mai convexa, cu o creasta mediana este acoperita de peritoneu care coboara pe istm si pe primii centimetri ai peretelui vaginal posterior, apoi se reflecta pe rect formand fundul de sac vagino-rectal (Douglas). Este in raport cu ansele intestinale si colonul ileo-pelvin. Marginile laterale sunt rotunjite si in raport cu ligamentele largi. Pe marginile uterului se gasesc vasele uterine si se pot afla vistigii ale canalului Wolff cum este canalul Malpighi - Gartner.

- Marginea superioara sau fundul uterului este ingrosata si rotunjita, concava sau rectilinie la fetite si net convexa la multipare. Prin intermediul peritonelui este in contact cu ansele intestinale si colonul pelvian. Unghiurile laterale denumite coarne uterine se continua cu istmul tubar si sunt sediul de insertie al ligamentelor rotunde si utero-tubare.

ISTMUL - continua corpul uterin si reprezinta o zona retractila a acestuia.

COLUL UTERIN - este mai ingust si mai putin voluminos decat corpul si are forma unui butoias cu doua fete convexe si doua margini groase si rotunjite. Vaginul se insera pe col dupa o linie oblica ce urca posterior, insertia sa divizand colul in portiune supra si subvaginala.

- Portiunea supravaginala vine anterior in contact cu peretele postero-inferior al vezicii prin intermediul unui tesut celular putin dens, care decoleaza usor pe linia mediana. Fata posterioara, acoperita de peritoneu corespunde fundului de sac Douglas. Marginile laterale sunt in raport cu baza ligamentelor largi si spatiul pelvio-rectal superior.

- Portiunea vaginala a colului este delimitata de suprafata de insertie a vaginului ce se face pe o inaltime de 0,5 cm si este la nivelul unirii treimei superioare cu doua treimi inferioare posterior, iar anterior la unirea treimii cu treimea inferioara.

- Portiunea intravaginala proemina in vagin ca un con cu varful rotunjit si centrat de orificiul extern care la nulipare este circular sau in fanta transversala ingusta, fanta care la multipare se lungeste pana la 1,5 cm. Buza anterioara mai proeminenta si rotunjita, cea posterioara mai lunga creeaza asemanarea cu botul de linx cu care este comparat. Colul este separat de peretii vaginului prin cele patru funduri de sac.

Ioana, , imi pare rau pentru z1, dar lasa ca luna asta iti iei revansa!

Gabi

"...sunt doar un om in cautarea unui strop de frumusete nepangarita..."

http://tt.lilypie.com/VIEZp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaria spune:

Buna fetelor!
Ma bucur ca toate cele de aici sunteti tare optimiste si nu va lasati batute nicicum!
Ma bucur pentru voi!
Am si eu o problema ... poate ma ajutati si pe mine cu o parere...
Astazi sunt Z18 si am avut o TB de 37.2.In Z15 pana in ziua 17 inclusiv a fost de 36.8. Temperatura de astazi inseamna ca astazi am ovulat??
Si mai am o intrebare pentru voi...Fiind dornica de a avea un bebica in burtica...am inceput sa prestez din 2 in 2 zile ca sa fiu sigura ca am mai multe sanse...Chestia e ca aseara am prestat si dupa 2 ore am fost la toaleta...eu sper sa fii ajuns unde trebuie....Voi ce credeti???
Pot sa stau azi linistita...in sensul ca sunt asigurata ca sa spun asa sau sa prestez si astazi?? Imi doresc tare mult un bebe...dar nici nu vreau sa il supar pe sotul meu...el spune ca inca nu se simte pregatit si nu vreau sa il fortez sau sa il fac sa se simta folosit...
Intrebarea mea e ca nu stiu daca ar trebui sa si azi sau sunt asigurata ca sa spun asa...
Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine...ca sa stau mai linistita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teomaria spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

Teo cum te simti dupa HSG?
Raluk temp se masoara vaginal ,dimineata cam la aceeasi ora si fara sa te dai jos din pat.Eu am term pe noptiera,suna ceasul,iau termometru si jos chilotii

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Anca, n-am avut nici o problema, mi-a curs ff.putin sange, mi-au pus de-acolo un tamponel din vata ca sa se scurga solutia uleioasa si sa nu ma patez.N-a durat decat vreo 5min,m-am dat jos si-am iesit pe hol unde am asteptat cuminte pe scaun ,in fund;dupa o 1/2 de ora m-a chemat iar si mi-a mai facut o raza doar la abdomen ca sa vada daca a patruns substanta,(ridici bluza doar pana la jumatate si stai intinsa pe masa), am iesit iar afara si dupa o alta 1/2 de ora mi-a dat pozele(rezultatul)- am platit si-am plecat acasa
PS Acum am citit din urma.Mai vrei sa stii ceva ?! -daca stiu iti raspund cu placere....
toate fetele

http://tt.lilypie.com/vUQWp2.png
http://by.lilypie.com/z5p0p2.png
http://lilypie.com/pic/070127/vwzx.jpg

Mergi la inceput

Gabitule multam ptr info.

Edit:Teo multumesc ptr raspunsuri,pe mine ma interneaza o zi ptr ca asa este procedura la Giulesti.Pupici

Adaria in primul rand decate zile ai CM?
La 2 ore este bine nu ai pierdut gigeii pe drum,deci stai linistita si nu stresa si cu asta.

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_ spune:

va multumesc pt raspunsuri.. pup fetele! observ ca devin o mare obsedata..toata ziua stau pe net si citesc tot felul de chestii..si din ce citesc , din ce ma tulbur la cap mai tare :)
sunt super fericita ca v-am gasit, voi ce ma mai luminati, si va doresc tuturor sa vi se indeplineasca visul de a devenii mamici

Mergi la inceput