Dr. Nayel - CF 2 (13)
Raspunsuri - Pagina 24
cristianamat spune:
Fetelor nu stiu ce sa mai fac...a trecut o luna si pitica tot e galbena. Nu are ochii galbeni dar pielea da. Pediatra ei zice sa mai asteptam dar tinand cont ca ea nu are nici vaccinul antihepatic facut imi e tare frica. Voua vi s-a intaplat ca piticilor vostrii sa nu le treaca icterul intr-o luna?
sandybel spune:
La Nayel am fost cu o saptamana inainte sa nasc, de fapt cu 4 zile si mi-a zis ca are 3.300 gr si 54 cm. Iar despre cordon ce pot sa zic, am fost la 4D la 31 saptamani si mi-a zis ca e infasurat dar doar o data, nu de 4 ori, iar ulterior am tot intrebat la Nayel si mi s-a zis ca nu e nici o problema, ca pot sa nasc chisr si normal............
Am nascut cu dl. dr. Eugen Tanase si a fost ok, mi-am revenit super-repede si akum pot sa zic ca nici nu mai simt operatia deloc, dar ma simt super-bine, inca de cand am venit acasa.
Oricum e nasol dupa ce capeti atata incredere intr-un medic si mergi periodic la el 9 luni de zile, in vederea pregatirii nasterii sa te trezesti in sala de operatii langa un alt medic despre care nu sti nimik si care nu stie nimik despre tine.......
Dar totul e bine cand se termina cu bine si suntem foarte fericiti acum.....................
Acum avem alte probleme cu alaptatul, cu sanii, etc. Am un san care curge cam greu, e infundat sau nu stiu ce are, oricum lui bebe nu-i pLACE DELOR SANUL STANG, DECI PRACTIC STAM INTR-UN SAN, FOARTE rar suge din sanul stang!
Il mai desfund cu pompa , dar nu-i mare diferenta, plus ca majoritatea medicilor m-au sfatuit sa-i dau papa la cerere, iar el doarme foarte mult, uneori 4-5 ore, deci nu-l trezesc atata timp si atunci n-am cum sa ajung la 8 mese pe zi asa cum scrie la carte, dar doctorii zic ca atata timp cat doarme si nu plange de foame, e satul........
Voi ce parere aveti despre alaptat, la cerere sau la program?
Va pupic si va doresc toate cele bune!
Astept raspunsurile voastre, chiar daca nu scriu prea des aici, citesc cu regularitate, sa stiti!
cristianamat spune:
Cel mai indicat e la cerere. Eu trageam de ea ziua si o trezeam la 3 ore. Acum, de 2 zile mai precis la 2 ore fix urla de foame. Dar noi avem pb cu icterul....
tatiantudor spune:
Eu Anastasiei i-am dat sa suga la inceput la cerere.
In prima zi manca in jur de 50ml.
In a doua zi 60ml.
In a treia zi 70ml.
Din a patra zi de viata pana la o luna a mancat 90-100 ml.
Daca cerea de mancare la 2 ore si ii dadeam lapte, peste 5 minute varsa jumate.
Asa ca medicul meu pediatru Dr. Zelenac ne-a facut program de masa in felul urmator:
90ml.....la 3 ore (daca la 2 ore cere de macare ii dam ceai 30ml)
120ml ...la 3.5 ore (daca la 2 ore cere de macare ii dam ceai 30ml)
150 ml....la 4 ore (daca la 2 ore cere de macare ii dam ceai 40ml)
Cel mai greu mi-a fost cand alaptam ca imi dadeam seama ce cantitate manca copilul....dar indiferent de situatie sub 3 ore nu ii dadeam sa manance, pt ca varsa jumatate. Din nefericire n-am avut lapte decat o luna. Sper ca tu Sandybel sa ai mai mult timp. Sanatate multa si sa cresteti mari si voinici...ca luptatori sunteti deja....:-)
Asadar, noi ne-am descurcat mai bine cu programul decat cu cererea....
In cazul tau, daca nu varsa ...si doarme, lasa-l sa doarma. Primele doua saptamani asa sunt, apoi o sa inceapa singur sa se trezeasca la ora fixa sa ceara de mancare.
Cat despre dr. Nayel, eu in locul tau m-as duce sa ii spun ce m-a nemultumit. Poate e bine sa stie ce s-a intamplat cu tine.
Cu drag
Liana
raluca22 spune:
Buna fetelor!
Sandybel sa-ti traiasca bebelul sa fie sanatos!
Cristianamat sa scapati cat mai repede de icter!
Fetelor ma cam sperie gandul ca nu o sa dau de dr cand o veni momentul.Si mie mi-a spus la ecograf ca are 3kg iar peste o saptamana jumatate cand am mers iar mi-a spus ca are 2800g ,maine merg iar la control sa vedem ce zice .
38+
rosioara spune:
Am intrat si eu sa urez numai de bine proaspetelor mamici (Shine, Dimalexia,Sandybel,Helenutza ... sper ca nu am uitat pe nimeni)...Sa va traiasca bebelusii si sa creasca mari! Sandybel, nici eu nu pot sa cred ca domnul doctor nu a observat problema cu cordonul si nici sa nu vina la nastere... Eu am nascut cu cezariana si si la mine fetita avea cordonul infasurat dar eu facusem ultima eco cu o saptamana inainte...Nu stiu ce sa zic...
Sandybel, in ceea ce priveste alaptatul ... mie mi s-a parut mai corect sa ii dau la cerere (in ciuda sfatului pediatrului) si pana la urma fetia si-a facut singura un program.. Si apropo de trezitul din somnic... eu una am incercat de cateva ori (cand dormea tot asa 4-5 ore)dar nu am avut nici un fel de succes...M-am lasat pagubasa si acum are 5 luni jmate si este foarte bine, a luat in greutate normal... Deci, eu sunt pro alaptare la cerere...
Numai bine la toti!
sandybel spune:
Dl. Nayel stie foarte clar ce s-a intamplat cu mine, ca m-a vizitat la spital, dar abia luni cand imi trecusera de tot nervii pe dansul pentru ca ma bucuram de puiul meu..........
Cu suptul nu stiu ce sa zic, al meu doarme de rupe i cand suge suge cate 40-50 min, dar nu pot sti ce si cum suge!
Ideea e ca am iesit din spital acum o saptamana cu 2.300 gr, iar acum are abia 2.400, nu stiu daca intre timp a mai pierdut, ca abia acum avem cantar
la cate zile ar trebui sa aiba greutatea de la nastere?
dimalexia spune:
Buna fetelor!
Bebele meu mananca cam la 3-4 ore, asa si-a facut el programul. Mananca si doarme, nu plange mai deloc, cauta cu gurita cand se trezeste. Ieri l-am lasat pt. prima data singur 3 ore, i-am lasat si lapte - am fost sa-mi scot firele, si cand am venit cauta cu gurita, mancase si laptele lasat si ii era foame...Nu am inca un cantar sa il cantaresc, dar dupa cum mananca cred ca a luat in greutate.
Sandybel: Intr-o saptamana cam asa ia in greutate 150-200 g. Depinde si de copil, daca e mai micut bebele tau, cred ca 100 g e bine pt. o saptamana. Se calculeaza dupa greutatea cu care ai iesit din spital, nu de la nastere. Trebuie sa scoti cu pompita laptele din sanul care "nu-i place lui bebe". Si sa mai incerci din cand in cand poate pana la urma incepe sa suga si din celalalt san.
Si eu mi-am revenit foarte repede, este mult mai bine cu anestezie rahi decat cu generala (la prima nastere eu am avut anestezie generala).
Va pup pe toate! Multa sanatate voua si la bebici!
Asteptam mamicile de martie!
Shine spune:
Sandybel ,bineai revenit Mai auzisem eu povesti de-astea despre Nayel, dar nu prea le-am crezut. Uite ca aveau dreptate fetele care nu aveau o parere asa buna. Sunt curioasa ce ti-a zis totusi luni, cand te-a vazut acolo.
Cat despre... "doctorul care m-a urmarit noua luni"..., nu stiu de ce dar am impresia ca treaba cu urmaritul nu prea se aplica la el. Nu cred ca a retinut vreodata ce tratament mi-a dat, si cum arata ultima ecografie; sincer si fara suparare.
despre preferinta pentru unsan si eu am aceesi problema cu bebe alexandru: nu il vrea pe dreptul, sau pe stangul,.... sau pe nici unul. Parerea mea sincera este ca nu curge din el, si de-aia il refuza, desi uneori, cred ca nu are chef sa munceasca, stie el, ca in cazul in care isista sa urle ii dau biberonul cu porcaria aia de humana(nici nu e la fel de bun ca laptele meu, na, ca le-am gustat) . Oricum nu il lasa asa, insista sa traga si din el, daca nu ia-ti o pompa si goleste-l cumva.Nu il lasa abandonat, ca nu-i bine.
Pe mine m-a pus pedi sa il trezesc la 3 ore... mare prostie, pai tragea de doua ori si adormea, asa ca am hotarart sa las copilul in pace, si ii dau cand vrea el, dar incerc sa nu il las mai mult de 5 ore. uneori vrea la 3 ore, alteori manaca si dupa o ora urla iar ca ii este foame...
Cristiana am auzit de icter si pana la trei luni, so....
sunt multe mesaje de cand nu am mai citit eu, si mai citesc din urma. Mai sandybell, eu cred ca nu m-as fi abtinut si l-as fi "faultat" asa putin pe doctor. sunt rea, pe bune!
eu nu v-am pus povestea nasterii ca nu mi-au trecut inca nervii(de fapt sunt nishte draci cat toata casa) si nu vreau sa le sperii pe fetele care nu au nascut inca...
cristiana, parca tu ziceai ceva de ceaiul de musetel, ca este bun pentru lactatie?(mai am putin si mananc varul de pe pereti daca imi zice cineva ca este bun) nu suport laptele ala praf. Da' copchilu' asta nu intelege ca este naspa. o fi zodia de vina?mooama, si cand urla, se face rosu la fata (parca as fi eu cand eram mica)... urat obicei.
Concluzie: Noi sa fim sanatosi, ca sa nu mai faca medicii bani de pe urma noastra!(sunt in faza de suparare pe ei, dar ma tratez)
ca sa ne intelegem, scriu cu o mana, banuiesc ca am o gramada de greseli de ortografie.
fetele si bebeii si burticile, normal
blueeyes2003 spune:
Shine eu vreau sa citesc povestea nasterii pentru ca ma intereseaza!Si eu am din ce in ce mai multe necunoscute si vreau sa le clarific.Nu prea imi place ce simt dar daca stau bine sa ma gandesc,am dreptate.
Astazi sunt tare suparata si revoltata! Toata lumea isi doreste o sarcina fara probleme,dar daca din pacate exista,cine ne ajuta?
Off...Sper sa imi treaca!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo