Viza America

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl spune:

A si am uitat: dovezi am avut 2 dosare cu tot felul: poze f. multe cu noi 2 si familia/prieteni strinse in 3 ani inclusiv de la nunta,note de plata de la hotele/restaurante/bilete de avion/tren unde am facut vacantele, note de plata de telefon, convorbiri de pe messinger, scrisori trimise prin posta, felicitari, si orice altceva ce a putut sa ateste ca relatia dintre mine si sot era pe bune...asa ca apuca-te de strins ...si da, da mine s-a uitat pe dovezi, a deschis dosarul cu poze si a inceput sa intrebe despre poze, pe linga alte intrebari...
daca vrei mai multe amanuntepoti sa-mi scrii pe pm

http://www.totsites.com/tot/bebepoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

quote:
Originally posted by msl

Buna!
Am inteles ca in ultimul timp nu se mai acorda viza prin "direct consular filling" la ambasada din Bucuresti

aoleuu, cum nu?? pai eu imi organizez nunta si am zis sa facem cununia civila in mai, ca sa plecam in august impreuna. de unde stii? ca ma marit si maine, daca s-a scos treaba asta :(

Mergi la inceput

msl, nu ai mesageria privata activata, dar daca poti sa lamuresti chestia cu direct consular filing (eu pe asta ma bazam ca o sa mearga mai repede) asta pana maine cand ma duc eu la ambasada. mersi.

Mergi la inceput

mi-am raspuns singura[:d] se pare ca nu se mai poate prin ambasada direct, totul trebuie sa treaca prin USCIS, e relativ recenta procedura asta. pres. bush se pare ca a dat o lege prin care vrea sa protejeze noile familii de abuzuri. si citat din alta parte

quote:
un sot/sotie cetatean american trebuie sa faca dovada ca nu a fost condamnat de abuzuri in familie in trecut, verificare care nu poate fi facuta de catre ambasada in Romania. In consecinta ambasada nu mai poate primii aceste dosare.

si pe site-ul ambasadei scrie ca nu mai pot accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

Scuze pt pm,mi-am activat mesageria,cine e interesat de mai mult amanunte poate sa-mi dea un pm;
josefine , daca nu te-ai casatorit pina acuma poate ar trebui sa iei in considerare viza K1 ptr logodnici care merge mult mai repede( daca te grabesti asa tare) decit k3 sau cr1, dezavantajul este ca trebuie sa-ti ajustezi statutul dupa ce te-ai casatorit in usa care e alta bataie de cap si sa mai mergi la un interviu pt green cardul de 2 ani...

http://www.totsites.com/tot/bebepoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

daniells,

mie mi-au dat viza de imigrare in 2004 de la ambasada din Bucuresti. A durat foarte putin, poate 2-3 saptamani. Noi ne-am casatorit in SUA in aprilie , apoi sotul meu s-a mutat cu mine in RO pentru a-i cunoste mai bine pe ai mei , a face cununia religioasa, excursii prin Europa etc. Dosarul nu l-am depus imediat cum am ajuns in RO ci am mai asteptat pana in octombrie-noiembrie 2003 deoarece nu ne grabeam cu plecarea inapoi in SUA. Initial ne-au spus ca nu primesc dosarul , ca nu se mai acorda viza de imigrare de la ambasada din Bucuresti si ne-au recomandat sa aplicam la organele abilitate din SUA. In aceste conditii sotul meu i-a sunat si le-a spus ca nu avem cum sa aplicam acolo deoarece el locuieste cu mine in Bucuresti insa idiotii l-au refuzat din nou...asa ca am trimis dosarul in SUA...pentru ca, la aprox doua saptamani de la refuzul lor, sa ne sune de la ambasada si sa ne spuna ca de fapt vor primi dosarul...alti bani, alta distractie, trimis dosarul din SUA in Romania etc..

insa, partea buna este ca de la primul interviu face to face au trecut doar doua saptamani pana mi-au eliberat viza. Ideea este ca cei de la ambasada nu vor sa se mai incarce cu dosarele de imigrare asa ca daca nu puteti face dovada ca sotul tau locuieste cu tine in RO va fi mai greu sa-i determini sa-ti dea viza de imigrare la ambasada. Daca sotul tau locuieste cu tine in RO va trebui sa insistati cu telefoane, audiente etc deoarece de la ambasada se obtine mult mai repede decat daca aplici in SUA (desi si aici, in cazul meu, atat primul cat si al II-lea green card au venit imediat, cam in 3 saptamani)

Bafta multa,
Andreea

I am a dreamer...

Mergi la inceput

acum nu mai merge treaba cu ambasada, degeaba rugaminti si telefoane, unde-i lege, nu-i tocmeala. tocmai am fost eu la ambasada si am intrebat + sunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cum v-am zis noi nu am apelat niciodata la ambasada ci direct la USCIS, deci nu e o tragedie ca nu mai puteti obtine viza prin ambasada.Noi am pus dosarul pt viza de rezidenta si a fost aprobata si am facut toate demersurile necesare pt Green Card si gata.Nici macar nu stiusem ca se poate prin ambasada.A si nu am cerut niciodata viza de logodnica.
Noi ne-am casatorit civil in Italia, apoi am cerut viza de turist sa merg in State(asta in timp ce imi procesau cazul pt rezidenta) si ne-am casatorit religios si acolo.Apoi am venit inapoi, al doilea an am mers iar in State ca turist.Si a treia viza pe care am primit-o a fost cea de permanent resident ca sa ma pot duce in State sa imi depun dosarul pt Green Card.GC-ul l-am obtinut 3 saptamani mai tarziu, a venit in posta.
Toata treaba a durat aproape 2 ani.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

black, pentru mine e foarte mult 2 ani. eu vroiam ca pana in august cand incep studiile sa termin cu viza lui si sa nu mai avem probleme. de aceea, vestea lui msl nu a picat foarte bine, cum ca ambasada nu mai proceseaza prin direct consular filling. asa ca, acum ma vad nevoita sa facem cununia civila in pripa si dupa aceea sa vad ce si cum merge mai repede. iar cu viza de turist, zic eu ca ai avut mare noroc, bineinteles ca se poate, in primul rand ca ai primit-o, in al doilea rand ca se bat cap in cap, viza de turist nu e cu intentie de imigrare iar tu deja aplicasesi pentru viza de imigrare. iar asta e riscant, ca te pot refuza la port of entry. din nou, norocul tau. eu nu ma bazez pe noroc, vreau sa merg la sigur, si bineinteles, sa mearga cat de cat rapid.

am inteles ca daca aplic pentru K3 automat se aplica si pentru IR/CR1, si in functie de cum se misca mai repede, pe viza respectiva mergem. trebuie sa fiu in state sa aplic pentru viza si sa astept aprobarea petitie lui, sau o pot face si din ro?
daca imi iau un avocat se misca mai repede lucrurile?
cum trebuie sa ma casatoresc, drept cetatean american sau cetatean roman la starea civila? are vreo importanta?

cer scuze celei care a deschis subiectul, dar deja a devenit interesant si pentru mine si poate va fi de ajutor si ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Josefine, da mi s-a spus la consulat cand am luat viza ca e destul de aiurea sa imi dea viza de turist cand mi se proceseaza cazul dar mi-au dat pt ca am fost cu sotul acolo si cu scrisori de la guvernatrul Statului.Noi avusesem niste probleme pt ca sotul e in Navy si lucreaza la nivel top secret iar mie mi s-a facut investigatie de la FBI.Na acolo or fost niste incurcaturi pt ca italianca care se ocupa de acte a dormit pe ea si de acolo sau produs mai multe probleme.....na long story short noi i-am scris guvernatorului si el ne-a trimis inapoi raspuns ca nu va fi problema sa ma duc in State sa ma casatoresc si sa imi cunosc restul familiei.Si asa am obtinut viza de turist :)

Un avocat sau o firma specializata ar obtine viza extrem de repede dar sunt scumpi.Noua ne-ar fi cerut $4000 si nu ne-am permis.

Parerea mea e sa te casatoresti ca roman in Ro altfel trebuie cine stie ce extra acte ca se stie ca la noi cu cat esti mai "diferit" cu atat mai multe acte ai nevoie

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput