Copil f. cuminte = fara personalitate????
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
Al meu copil, cel mic, era tare cumintel ca bb, cam ca al tau: dormea bine, la 3 luni n-a mai vrut nimic... Numai ca el o are pe sor-sa si are cu cine se certa, acuma e un spiridus si jumatate. Se baga in fata cand e vb de asteptat, trage de jucarie pana o primeste, o si imbranceste pe sor-sa. Nu e neaparat bine ca ma doar gura de cat le spun sa se linisteasca (cel mic are 3 ani).
Si eu te-as sfatui sa-l dai la sporturi antrenante, unde tb sa dea din coate ca sa faca ceva. Personal am o parere f buna despre artele martiale, cea mare a mea merge la judo si cel mic abia asteapta si el. Fac sport, le stimuleaza capacitatea de concentrare, dar in acelasi timp tb sa "lucreze" si cu capul si cu mainile ca sa iasa nesifonat.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
kasemada spune:
Ce cumintica am fost si eu cand am fost mica! Abia scoteam un cuvant! Acuma rup si sparg tot ce imi iese in cale!
valicalin spune:
eu am o sora de 20 de ani si vreau sa spun ca atunci cand era mica ma inebunea cu obrazniciile,iar acum este timida cuminte unde o pui acolo sta.,la 20 de ani!copilului tau poate ii trebuie un fratior cu care sa se joace sa fie in competitie ,alt caracter.o sa-l dai la gradinita acolo o sa cunoasca mai multi copii de toate felurile .are timp sa se obrazniceasca.
bolgiumiki spune:
E prea devreme ca sa spui ca va fi timid sau "mamaliga".Cand va intra intr-o colectivitate vei vedea ca se va schimba.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
Nicoleta spune:
Sotul meu a fost un copil cuminte si acum este un adult linistit. INSA profesional este foarte bine, faptul ca este calm l-a ajutat foarte mult, iar faptul ca a fost mereu "la locul lui" nu l-a impiedicat sa se afirme.
Nicoleta
danis spune:
fetita mea (implineste 5 ani in aprilie) s-ar incadra un pic in modelul acesta de copil cuminte pe care il descrii, inca de cand era in burtica
insa nu mi-a lasat deloc impresia ca ar fi mamaliga - stie foarte bine sa se si apere sau sa ceara ceea ce doreste
parerea mea este ca cel putin la fetita mea nu ar fi vorba atat de tare de cumintenie, ci de o fire foarte interiorizata - pe care trebuie sa o stimulam tot timpul sa se exprime mai mult si mai activ
capricoarna spune:
Draga roxy, ideea nu este sa schimbi ceva, si categoric nu ai gresit tu cu nimic. Ideea este sa inveti sa-ti cunosti copilul, sa afli de-a lungul timpului CUM ESTE EL, apoi sa ii dai chei pt a se descurca in viata cu acest bagaj complex de calitati si mici defecte cu care a venit pe lume. Marea varietate a personalitatilor umane face ca viata sa fie atat de frumoasa! Nici copiii cuminti nu seamana intre ei, nici zburdalnicii nu sunt toti la fel. Ei toti, ca si noi - de altfel! - trebuie sa invete sa stapaneasca arta adaptarii la aceasta lume variata. Problema vreunei vini nu-si are locul aici. Vorbim doar de a cunoaste si accepta fiecare copil asa cum a venit el pe lume, pt. ca oricum venirea lui a imbogatit lumea!
Mult succes!
roxi2004 spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru incurajari. Sper sa fioe bine si daca se schimba ceva va tin la curent.
liliana_28 spune:
Buna,
Ce fericita esti! Si eu am fost o perioada fericita. Ca si tine.....fara colici.....dormit toata noapte de micut.....pana la un moment dat.....cand a inceput sa mearga. S-a terminat cu smecheria....a inceput nebunia.
Nu te speria ca....nu este nici o problema.
Liliana mama lui Calinut
http://www.dropshots.com/liliana_28
bebe03 spune:
fetita mea de aproape 6 ani are o fire duplicitara as putea zice, adica acasa e tare obraznicuta, zglobie, jucausa, face tot felul de obraznicii,iar la gradinita e cel mai cuminte copil, o cumintenie de am ajuns ca cred ca nu e ea, adica nu participa la jocul cu ceilalti copii, ii priveste doar cu un aer de superioritate, nu se impune deloc, nu vrea sa conduca un grup, e oarecum in lumea ei, asa zice doamna educatoare, ca e prea calma, prea alintata si cind vorbeste, de nu mai stiu ce sa cred,
ma termina doamna educatoare cind imi spune ca nu participa, e tot timpul cu gindul aiurea, acasa e foarte receptiva, si prin alte case(la prieteni) si pe strada, face singura cumparaturi...
deci parerea mea sunt copii intre copii fiecare cu personalitatea lui..
roxi cum e copilul tau era sotul meu cind era copil(povesteste soacra, care incearca sa ma faca sa inteleg ca fetita il mosteneste ) si acum e un om extraordinar si ca sot si ca tata, si are si o cariera de succes...
numai bine
nicol