Dura lex sed lex(Clubul Juristilor:)(5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

nebunaticelor!Ne-am intors mai devreme putin..aici nici pic de zapada..acolo super!
v-am pupat
o seara frumoasa in continuare!
ma duc sa ma odihnesc ca-s franta!

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Incercari bebik

Cristina

AM REVENIT...cu o probl
Pe scurt..un angajat isi depune demisia, dar nu ii este aprobata. Nu respecta nici termenul de preaviz de 15 zile, ci dispare in ceata, lasand si clienti neincasati(e ag. de vanzari)..
Intrebarea mea este: se poate sa nu ii accepti demisia..oricum el nu are nici un nr. de inreg.?
atat..ne auzim maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hani spune:

Kriss, angajatului respectiv i se va desface CIM disciplinar, pe absente nemotivate , dupa cercetare prealabila, si conform tuturor procedurilor din Codul Muncii. Vezi termene, comisie cercetare disciplinara, comunicarea deciziei, termen de recurs. Poate nu va da in judecata dupa toate astea si scapati de el. In timpul preavizului de 15 zile el tb sa-si desfasoare munca dupa cum scrie in fisa postului. Daca nu vreti sa aveti batai de cap, aprobati demisia, cu reducerea preavizului pana la momentul cand a disparut. si nu poate sa va dea in judecata. Daca va da in judecata tb sa aveti beton dosarul lui de personal. Sper ca am fost coerenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata, fetelor!
Monica, bine ai venit la noi! Sper sa iti placa!
Ei, asa-i ca a fost suuuuuper in Dubai? Eu m-am simtit foarte bine. Frumoasa nunta!
kriss, sper ca ai facut poze! Asteptam impresii!
Noi am facut multe in week-end, am fost si la o intalnire DC, cu multi copiluti dragalasi si sambata am fost si la sanius, Iustinei i-a placut mult! Maine pun poze, ca azi am o zi f. plina.
Pupici!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

hani, multumesc frumos!
asa ma gandeam si eu..dar mai vroiam o parere..
s-ar putea sa mergem pe desf disciplinara..ca a fost nesimtit si pur si simplu a lasat pe masa cererea de demisie cu actele si cheia masinii, facturiere samd ..fara sa se faca lichidarea, sa se verifice actele si masina daca e in buna stare samd

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

neata fetelor! cine a dat cafeaua azi sau v-ati lasat si voi de cafea si ati intrat direct in probleme. pai bine mai kriss tu cu chestii deastea vii din plimbareala noi ziceam ca veniti 3 sau 4 si cand colo tu apari cu probleme juridice. sper ca nu asta ai discutat cu sotul in weekend.

8+

Mergi la inceput

am uitat sa intreb . va pricepeti la procedura penala? problema e urm. mi-a fost sparta casa, prins hotul , spus ce ne constituim parte civila, mai sunt inca vreo 15 persoane vatamate. acum am primit citatia in calitatea de parte vatamata. pot cere judecarea in lipsa ca pe civil? judecatoria este in com. cornetu cred ca sunt vreo 30 km pana acolo daca nu mai mult si inseamna sa pierd toata ziua ca sa ma duc la proces. ce pot face ca sa nu ma prezint? sau pot spune ca imi mentin plangerea dar renunt a ma constitui parte civila?

8+

Mergi la inceput

Conf. art. 15 din C.Pr.Pen.calitate de parte civila a pers. care a suferit o vatamare prin infract nu inlatura dreptul acestei pers. de a participa in calitate de parte vatamata in aceeasi cauza.

Conf. art.476 instanta examineaza actiunea civila numai daca pers. vatamata este prezenta si se const. parte civila , iar pretentiile acesteia pot fi solutionate fara amanarea judecatii.
Daca nu se intruneste aceasta conditie, inst. rezerva solutionarea act.civile pe calea unei actiuni separate, care este scutita de taxele de timbru.

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

kriss multumesc. sa inteleg ca daca nu ma prezint instanta nu imi va solutiona pretentiile civile, urmand ca daca eu sunt interesata sa deschid un nou proces?

8+

Mergi la inceput

Da Irina.
Doar daca faci dovada ca nu poti sa te prezinti in instanta...sa zicem ca avand un certif medical cum ca ai o sarcina cu probleme..

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

nu are rost. parti vatamate sunt vreo 17 iar asta e un hot de 20 de ani vai de mama lui de la care nu am ce recupera. asa ca daca ma duc la proces prevad ca mai mult cheltui pe benzina pana acolo nu zic de zilele de munca pe care le pierd ca sa aflu ca nu am ce recupera de la el. daca puteam cere judecarea in lipsa ca pe civil atunci faceam o cerere in sensul asta si ce era, era. dar asa sa ma plimb bucuresti-cornetu-bucuresti o data la 2 sapt nu are rost si sper sa nu am probleme daca nu ma prezint.
in plus parte vatamata este trecut sotul asa ca nu pot sa zic ca are o sarcina grea saracu.

8+

Mergi la inceput