Care este rostul nostru?
Raspunsuri - Pagina 8
tyaa spune:
Ham, uite ca exista. Eu am o biblie micuta in care e numai noul testament.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
tyaa spune:
Totusi ma intreb ce inseamna "fructul oprit". O fi doar un mar sau reprezinta cu totul altceva. Ca nu cred ca in rai este un mar cu fructe de genul asta...
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
ham spune:
quote:
Originally posted by tyaa
Totusi ma intreb ce inseamna "fructul oprit". O fi doar un mar sau reprezinta cu totul altceva. Ca nu cred ca in rai este un mar cu fructe de genul asta...
tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/tyaa2002
pai, din cate scrie in Facere, puteam sta in rai, cat nu aveam constiintza, eram un fel de pet-uri, dependente de Dzeu; mancand din pomul cunoasterii, am ales sa ne hotaram viatza/destinul, ceea ce ne-a trimis pe pamant...
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by ham
ok, deci ne-o facut dupa kipul si asemanarea Lui, ne-o dat liberul arbitru (logic, doara suntem k El si El il are), dupe care, noi fiinnd claditzi dupe kipu' si asemanarea Lui, povestitorul din Biblie sustzine c-am pacatuit: logic, fiind creeatzi dupa modelul Dumnezeiesc, indirect, povestitoru' sustzine ca Dzeu pacatuieste!
Dumnezeu ne-a facut dupa chip si asemanare, am mai scris asta la un topic, deci in comuniune spirituala cu El, cu liber arbitru, dar asta nu inseamna ca dupa caderea in pacat, daca omul a pacatuit, a pacatuit si Dumnezeu. Fii atent chiar la exemplul folosit de tine. Daca Adam si Eva au pacatuit, asta nu inseamna ca a pacatuit si Dumnezeu, pentru ca erau facuti dupa chipul si asemenarea Lui. Noi nu mai suntem nevinovati si nepacatosi ca atunci, si Dumnezeu oricum, nu a creat lumea perfecta, ci buna foarte (cf. Fac. 1, 31), deci asa cum vezi tu lucrurile si cum le expui mai sus, noi ar fi trebuit sa fim la fel ca Dumnezeu. Si atunci cum mai pacatuiam? Ca Dumnezeu inseamna perfectiune, El este inafara oricarui pacat.
Clar, noi nu am fost facuti copiile lui Dumnezeu, ci oameni, foarte buni, nevinovati, ascultatori dar avand vointa si libertate proprii, si dupa caderea in pacat, discernamant, adica posibilitatea de a diferentia binele de rau. Lipsa perfectiunii se vede chiar din principiu, in faptul ca omul este totusi efectul unei Cauze supreme, si la randul sau genereaza efecte.
Chiar, in Ps. 8,5 psalmistul David spune ca omul a fost "micsorat cu putin fata de ingeri", (si ei, tot creatii)
ps- tyaa, omul a fost creat MURITOR, altfel pasajul din Facere:
"22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana #351;i sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca in veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden..."
n-ar avea sens; moartea i-a fost data de la Facere, nu a venit k o pedeapsa.
Despre moarte la Facere la 2, 15- 17.
"Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit."
Asta presupune ca incalcarea poruncii divine atrage dupa ea moartea.
Dupa cum spune si Sf. Ap. Pavel, in Epistola catre Romani 5:12,19
"De aceea, precum printr-un om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea, asa si moartea a trecut la toti oamenii pentru ca toti au pacatuit in el", si
"Caci precum prin neascultarea unui om s-au facut pacatosi cei multi, tot asa, prin ascultarea unuia se vor face drepti cei multi", aici vorbind despre lucrarea de mantuire prin jertfa a Mantuitorului Hristos.
pur-si-simplu, omul a fost gonit din rai nu pt. pacate ci pt. ca mai avea un pas si devenea un Dumnezeu!
Asta interpretezi tu; la Facerea 3,19 spune: " In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce"
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Poze cu Anna
ManyHope spune:
quote:
Ham, uite ca exista. Eu am o biblie micuta in care e numai noul testament.
Comfirm ! Exista. Am avut si eu una asa, era in engleza, chiar traducerea "king James" mi se pare ca era(adica de-a respectabililor si conservatorilor englezi!!) si era foarte mica, ca o "carte de calatorie". (avea coperta rosie, foarte rosie...despre asa ceva "s-a hi auzita"???
quote:
Era ceva ce nu trebuia atins sau folosit. ...nu e oare asa pana si pe lumea asta a noastra, cu orice nu ne apartzine si la care nu avem dreptul de utilizare? o fi el Rai, dar or exista niste reguli de buna purtare/utilizare pana si acolo, ca n-ar putea sa fie un Rai fara de nici un fel de reguli, ca o libertate nelimitata tip valmasheala ! nu?
crissa2007 spune:
Ham eu cred ca "neascultarea "lui Adam i-a adus moartea in Duh nu in trup.La inceput oamenii traiau pana la 1000 de ani,incredibil nu? Explicatia era ca erau din esenta divina si in timp s-a pierdut scanteia desi in fiecare din noi exista ,oricat am nega asta.
ham spune:
quote:
Originally posted by Marilena12quote:
Originally posted by ham
ok, deci ne-o facut dupa kipul si asemanarea Lui, ne-o dat liberul arbitru (logic, doara suntem k El si El il are), dupe care, noi fiinnd claditzi dupe kipu' si asemanarea Lui, povestitorul din Biblie sustzine c-am pacatuit: logic, fiind creeatzi dupa modelul Dumnezeiesc, indirect, povestitoru' sustzine ca Dzeu pacatuieste!
Dumnezeu ne-a facut dupa chip si asemanare, am mai scris asta la un topic, deci in comuniune spirituala cu El, cu liber arbitru, dar asta nu inseamna ca dupa caderea in pacat, daca omul a pacatuit, a pacatuit si Dumnezeu. Fii atent chiar la exemplul folosit de tine. Daca Adam si Eva au pacatuit, asta nu inseamna ca a pacatuit si Dumnezeu, pentru ca erau facuti dupa chipul si asemenarea Lui. Noi nu mai suntem nevinovati si nepacatosi ca atunci, si Dumnezeu oricum, nu a creat lumea perfecta, ci buna foarte (cf. Fac. 1, 31), deci asa cum vezi tu lucrurile si cum le expui mai sus, noi ar fi trebuit sa fim la fel ca Dumnezeu. Si atunci cum mai pacatuiam? Ca Dumnezeu inseamna perfectiune, El este inafara oricarui pacat.
Clar, noi nu am fost facuti copiile lui Dumnezeu, ci oameni, foarte buni, nevinovati, ascultatori dar avand vointa si libertate proprii, si dupa caderea in pacat, discernamant, adica posibilitatea de a diferentia binele de rau. Lipsa perfectiunii se vede chiar din principiu, in faptul ca omul este totusi efectul unei Cauze supreme, si la randul sau genereaza efecte.
Chiar, in Ps. 8,5 psalmistul David spune ca omul a fost "micsorat cu putin fata de ingeri", (si ei, tot creatii)
ps- tyaa, omul a fost creat MURITOR, altfel pasajul din Facere:
"22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca in veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden..."
n-ar avea sens; moartea i-a fost data de la Facere, nu a venit k o pedeapsa.
Despre moarte la Facere la 2, 15- 17.
"Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit."
Asta presupune ca incalcarea poruncii divine atrage dupa ea moartea.
Dupa cum spune si Sf. Ap. Pavel, in Epistola catre Romani 5:12,19
"De aceea, precum printr-un om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea, asa si moartea a trecut la toti oamenii pentru ca toti au pacatuit in el", si
"Caci precum prin neascultarea unui om s-au facut pacatosi cei multi, tot asa, prin ascultarea unuia se vor face drepti cei multi", aici vorbind despre lucrarea de mantuire prin jertfa a Mantuitorului Hristos.
pur-si-simplu, omul a fost gonit din rai nu pt. pacate ci pt. ca mai avea un pas si devenea un Dumnezeu!
Asta interpretezi tu; la Facerea 3,19 spune: " In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce"
pai cam multe contraziceri pt. o singura postare:
Dumnezeu ne-a facut dupa chip si asemanare,...deci in comuniune spirituala cu El VS. Clar, noi nu am fost facuti copiile lui Dumnezeu
Dumnezeu oricum, nu a creat lumea perfecta...Lipsa perfectiunii se vede chiar din principiu VS. Dumnezeu inseamna perfectiune, El este inafara oricarui pacat.
intrebare- de ce ar fi creat cineva perfect, kestii imperfecte, k apoi sa le pedepseasca ca sunt imperfecte datorita lui?
nici cu cainele meu n-as face asa ceva!
intrebarea 2- daca intr-adevar adam si eva erau nemuritori si li s-o retras nemurirea k pedeapsa pt. capatarea constiintzei/cunoasterii de ce s-ar fi ingrijorat Dzeu ca ipokimenii ar fi halit din pomul vietzii si ar fi devenit iara nemuritori?
intrebarea 3- in rai erau doar adam si eva; la ce sa fi creat Dzeu cel nemuritor si atoate cunoscator un pom datator de nemurire si altul de cunoastere, cand El era nemuritor k si cei 2 oameni, iar cei 2 n-aveau nevoie de cunoastere?
denizel spune:
quote:
mancand din pomul cunoasterii, am ales sa ne hotaram viatza/destinul, ceea ce ne-a trimis pe pamant...
Ham, este incompleta denumirea de 'pomul cunoasterii', asa cum spui tu. In Biblie ni se vorbeste despre "pomul cunostintei binelui si a raului", ceea ce mi se pare esential diferit.
"sarpele", care fusese cel mai presus dintre ingeri, stia foarte bine ce a vrut Dumnezeu sa spuna atunci cand a avertizat pe Adam si Eva: "dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit".
Cum spuneam, el stia prea bine la ce fel de moarte se referea Dumnezeu.
Eu parca mi-l imaginez pe "sarpe": probabil ca era o fiinta deosebita, fermecatoare, arata foarte bine pesemne, fiindca nu-mi imaginez ca, daca ar fi fost ca serpii zilelor noastre, ar fi stat Eva cu el la palavre. Si mi-l mai imaginez stand pe vreo creanga sau la poalele pomului cunostintei binelui si raului si infulecand cu pofta dintr-un rod al acestuia. Probabil ca atunci cand Eva a spus despre interdictia, singura interdictie!! pe care le-o daduse Dumnezeu, sarpele a muscat o bucata zdravana din acel rod, apoi o fi ras cu pofta: vaaai, da' naiva esti mai EVa!!! Ha, ha, ia uite, eu mananc si, precum vezi, nu mor. Uite, na, mai iau o gura, ca sa te conving...
Apoi au urmat marile minciuni si marea inselaciune pe care i-a prezentat-o Evei: infruptandu-se din acel pom, ei aveau sa ajunga intr-o sfera mult mai inalta a existentei lor si sa patrunda intr-un camp vast al cunostintei. Probabil ca le-o fi spus ca din gelozie Dumnezeu nu doreste ca ei sa manance din el, ca nu cumva sa ajunga si ei sa fie deopotriva cu El.
Deci, Eva si Adam au mancat si ce s-a intamplat? Si-au luat destinul in propriile maini, cum zici tu Ham? Asta au facut?
Eu cred ca nu! Tot ce au facut a fost sa faca cc cunostinta cu raul!!!! Binele il cunosteau dar se pare ca nu le-a fost de ajuns si au ales sa cunoasca si raul. Si l-au cunoscut. Si ei si noi si toti. Buuun lucru au facut!! N-am ce spune...
Si stii ce mai cred? Cred ca in ziua judecatii, oamenii nu vor fi condamnati pentru ca au crezut sincer o minciuna (asa cum a facut Eva), ci pentru ca n-au crezut adevarul, pentru ca au neglijat ocazia de a invata ce este adevarul.
A, da, si inca ceva: omul nu a fost facut nemuritor. Adica, nu era nemuritor prin el insusi, ca Dumnezeu, ci nemurirea lui depindea de hrana pe care si-o lua din pomul vietii.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
xenocid spune:
Ii mai pare cuiva caraghioasa toata situatia asta?
Cu cel dintai barbat aruncand vina pe cea dintai femeia cu prima ocazie?
Parca vad faza
-AHAAAAAA!!!
- Nu eu ! Eva!
- Nu eu ! Sarpele!
- SsSsScârbä!
denizel spune:
Da! Mie mi se pare caraghioasa asta cu nu eu, Eva, nu eu, sarpele...De altfel, din aceasta pasare a vinei de la unul la altu', fix ca la gradinita, se vede cat erau Adam si Eva de pregatiti pentru marea 'cunoastere'...
P.S. Imperiul contraataca? :-))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.