Care este rostul nostru?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
pustiulica Posted - 15/02/2007 : 18:31:56
--------------------------------------------------------------------------------
Atunci care este rostul tau pe internet? in afara de a-ti plange de mila ?
Concluziile trase de mine, despre viata ta ..sunt in urma postarilor tale pe forum.

Dar rostul tau pe internet care este? Sa vinezi anumite persoane pe forum, sa le citesti toate postarile, ca apoi sa tragi concluzia ca sint mai "slabe" ca tine, sa le urmaresti in continuare (desi le desconsideri si aparent nu te intereseaza ce scriu ele )si la un moment dat, sa gasesti ca e cazul sa arati tuturor, ce "TARE" esti tu? Asta-i planul tau "smart"?

quote:
pustiulica Posted - 15/02/2007 : 18:59:25
--------------------------------------------------------------------------------
Faptul ca sunt iute la manie ...exista un motiv foarte intemeiat...
Apropo relatia mea cu mama m-a format in a frecventa anumite cercuri care m-au ajutat sa inteleg in a face selectia oamenilor puternici de cei slabi...In primul rand acesti oameni puternici nu freaca menta palavragind pe net discutii interminabile sufletesti.
Sunt oameni care nu pun prea mult pret pe sensibilitati sau nu le prolifereaza ci incearca sa-si pastreze sangele rece cautand solutii problemelor dificile inclusiv si a celor sufletesti .Sunt oameni (atat barbati cat si femei) cultivati (cu studii superioare )perseverenti in a obtine ceea ce isi doresc ,destepti si insensibili, dar generosi, protectivi cu familia si apropriatii.Sunt deschisi la orice discutii pe orice tema atat timp cat aceste discutii au vreun rost. Sunt oameni cu studii superioare care si-au dat seama ca personalitatea nu ti-o formeaza scoala sau facultatea ci experienta de viata, spiritul de luptator.Sunt oameni care nu au asteptat sa li se rezolve problemele profesionale ci s-au luptat pentru ele.Daca eu m-as duce la ei sa le spun sa-mi rezolve mie o problema legata de profesia mea care nu au legatura cu a lor m-ar lua din start un om slab.

Hai ca m-am dumirit si eu in sfirsit! Precis exista o legatura intre nick-ul tau si virsta pe care o ai.... Du'te puiule la scoala, ramii acolo citiva ani.... si apoi revino printre oameni maturi, please......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Fetelor, dragelor ,
VA MULTUMESC! Nici nu stiu cum sa va arat la fiecare in parte atat de mult m-au bucurat mesajele voastre!

N-am ce sa va fac, ramaneti cu "micimea" pe internet, probabil ca cei (atat barbati cat si femei) cultivati (cu studii superioare )perseverenti in a obtine ceea ce isi doresc ,destepti si insensibili, dar generosi, protectivi cu familia si apropriatii si as adauga eu cu umilinta proliferatori de palme or sa-si gaseasca alte indeltniciri mult superioare si care se preteaza statutului lor si or sa ne lase!

ManyHope, sunt tare fericita ca nu te-ai suparat pe mine! Mi-ai luat o piatra de pe suflet cand am aflat ca nu ti-am insuflat si tie fantezia sa-mi tragi palme prin copilarie.

Intr-adevar, mare este gradina Domnului si adunatura de pe , chiar nu am realizat pana ieri cat de plin de adrenalina este acest subiect, pasnic la prima vedere.

Nu-i asa ca m-ai si vazut tavalita pe jos, cu niste ochelari cat capul meu, frectionand de zor podelele... cu vreo 3-4 copii, tragand de mine in toate partile, in timp ce de la bucatarie vine o suava miasma de sarmale?? Asta e, viata e plina de dezamagiri, fericirile sunt pe la cei (atat barbati cat si femei) cultivati (cu studii superioare )perseverenti in a obtine ceea ce isi doresc ,destepti si insensibili, dar generosi, protectivi cu familia si apropriatii si as adauga eu cu umilinta proliferatori de palme

Iti multumesc tare mult pentru incurajari si pentru urari si pentru ca ai ramas aproape!

Am sa raman fidela ideii mele fixe cu omenia, cu toate ca cei care au nevoie de ea, nu sunteti voi...ar trebui predata pe la studiile superioare, intr-un cadru legiferat, cu manual si tot tacamul

Laina, te rog, nu ai de ce sa-ti ceri scuze sau sa ai pareri de rau. Asta este viata, la mine asa a fost sa fie, la tine a fost sa fie altfel. Bucura-te de relatia cu mama ta! Si eu ma bucur de relatia mea cu mama, multumesc lui Dumnezeu, am inteles ceva din tot trecutul si m-au ajutat experientele avute. Puteam sa nu inteleg nimic si sa fiu frunza-n vant, intotdeauna plangandu-mi de mila, dandu-le apa la moara unora, iuti la manie. Stii ca nu poti vorbi despre o suparare pana nu trece, la mine, este vindecata complet. Iar mama este mandra de mine, o sprijin si ii sunt suport in traseul catre batranete. Nu suntem perfecti si ar fi bine sa ne acordam circumstante atenuante, indiferent de situatie, ca sa fim oameni. Daca nu putem fi intelectuali, cu studii superioare, femei si barbati, etc..stii textul.

Denizel, raman vesnic recunoscatoare ca existi! Stii tu de ce... si pentru inspiratie. Referitor la desertaciuni, de-asta si se cheama asa pt. ca multi cad in plasa. Dupa cum ai vazut valorile unora nu se potrivesc de nici un fel cu ale altora. Din ce-am citit eu, toti iluminatii au ajuns la aceeasi concluzie: "Nimic nu conteaza", totul este o iluzie intr-un grad mai mic sau mai mare. Daca nimic nu conteaza, atunci nu ne ramane decat sa fim oameni, asa cum ne-a lasat Dumnezeu, cu defecte si calitati si sa ne facem experienta vietii cat mai placuta. Cine poate, se poate dedica celorlati, daca chiar nimic nu are valoare, dragostea este cel mai frumos si pretios sentiment, care ne onoreaza.

Grace, inutil, tardiv si pierdere de timp sa intelegi ceva concret de la proaspata generatie reprezentata cu atata ardoare de catre Pustiulica, cel iute-n-palme-lipit-de-fusta-lui-mami. Chiar eu care ma laudam ca dau timpului meu o alta valoare, mi-am consumat o gramada energie ca sa-l fac sa inteleaga ceea ce numai viata traita ii poate explica. Regret total timpul pierdut dar orice lucru rau are si o latura buna, m-am bucurat foarte tare sa-mi descopar atatea prietene.

http://tt.lilypie.com/t9UBp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly

Si eu ma bucur de relatia mea cu mama, multumesc lui Dumnezeu, am inteles ceva din tot trecutul si m-au ajutat experientele avute. Puteam sa nu inteleg nimic si sa fiu frunza-n vant, intotdeauna plangandu-mi de mila, dandu-le apa la moara unora, iuti la manie. Stii ca nu poti vorbi despre o suparare pana nu trece, la mine, este vindecata complet. Iar mama este mandra de mine, o sprijin si ii sunt suport in traseul catre batranete. Nu suntem perfecti si ar fi bine sa ne acordam circumstante atenuante, indiferent de situatie, ca sa fim oameni. Daca nu putem fi intelectuali, cu studii superioare, femei si barbati, etc..stii textul.

Ca sa fiu cu totul si cu totul on topic, am depistat aici unul din rosturile noastre.
Billy-Billy, !!!

Si, fiindca rar mi se intampla sa nu fiu off topic :-))), imi zic si io parerea si anume ca, nu cred ca pustiu' e barbat. Din cate stiu, ei, barbatii, in mod natural (si oarecum inconstient :-))) ofera o minima protectie femeilor. In plus, nu se straduiesc peste masura sa arate cuiva ca nu are dreptate sau ca e iremediabil pierdut. In mai putine cuvinte, sunt destul de flexibili. Iti pot tranti la un moment dat ca esti ridicola , da' nu o fac cc cu rautate si te lasa apoi in 'durerea' ta .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by BillyBilly

Si eu ma bucur de relatia mea cu mama, multumesc lui Dumnezeu, am inteles ceva din tot trecutul si m-au ajutat experientele avute. Puteam sa nu inteleg nimic si sa fiu frunza-n vant, intotdeauna plangandu-mi de mila, dandu-le apa la moara unora, iuti la manie. Stii ca nu poti vorbi despre o suparare pana nu trece, la mine, este vindecata complet. Iar mama este mandra de mine, o sprijin si ii sunt suport in traseul catre batranete. Nu suntem perfecti si ar fi bine sa ne acordam circumstante atenuante, indiferent de situatie, ca sa fim oameni. Daca nu putem fi intelectuali, cu studii superioare, femei si barbati, etc..stii textul.

Ca sa fiu cu totul si cu totul on topic, am depistat aici unul din rosturile noastre.
Billy-Billy, !!!

Si, fiindca rar mi se intampla sa nu fiu off topic :-))), imi zic si io parerea si anume ca, nu cred ca pustiu' e barbat. Din cate stiu, ei, barbatii, in mod natural (si oarecum inconstient :-))) ofera o minima protectie femeilor. In plus, nu se straduiesc peste masura sa arate cuiva ca nu are dreptate sau ca e iremediabil pierdut. In mai putine cuvinte, sunt destul de flexibili. Iti pot tranti la un moment dat ca esti ridicola , da' nu o fac cc cu rautate si te lasa apoi in 'durerea' ta .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Asa e voi doua prietenelor !

Tocmai de asta propuneam si eu ca de la searbada definire a "rostului nostru", sa avansam discutia si cu introducerea "bilantului" despre care si cat din ROSTUL ce ne-am descoperit, ne-am SI implinit...si CUM mai ales, insa iata ca a inceput sa reiasa din discutie si din marturisiri partea asta !
Frumos !

Dincolo de asta insa, mi se pare trist ca aceste "puneri pe masa" a inimii nu sunt apreciate si respectate indestul, iar deschiderea prin aceste marturii personale, pentru o imprietenire virtuala, se utilizeaza mai mult spre o invrajbire virtuala...insa.... pana la urma e corect tot ce se intampla, ca astfel fiecare isi implineste ROSTUL asumat si fiecare are/capata ce isi face cu propria mana(tastand!!!): amice sau inamice(persoane!!)

ps: uite ce intrebare mi-a venit si sa-mi spuneti daca are vreun rost s-o pun =
oare acea superioritate obtinuta prin plesnirea tuturor persoanelor(sau a majoritatii simple!!!) ajunse in "raza de actiune a macaralei" ..."plesnire" ce duce la inevitabila indepartare/alungare a mai tuturor, pana la stadiul de-a ramane "sus" ca "stapan(a) pe gramada de _" - o fi o chestie considerata buna/benefica tare pentru unele persoane? iar daca da, oare de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
ManyHope Posted - 16/02/2007 : 20:03:15
ps: uite ce intrebare mi-a venit si sa-mi spuneti daca are vreun rost s-o pun =
oare acea superioritate obtinuta prin plesnirea tuturor persoanelor(sau a majoritatii simple!!!) ajunse in "raza de actiune a macaralei" ..."plesnire" ce duce la inevitabila indepartare/alungare a mai tuturor, pana la stadiul de-a ramane "sus" ca "stapan(a) pe gramada de _" - o fi o chestie considerata buna/benefica tare pentru unele persoane? iar daca da, oare de ce?

Pt. unele persoane, a fi "stapin pe o gramada de _" poate fi o evolutie fata de situatia de a nu fi stapin pe ceva/orice...

Acum sincer, io zic ca orice om are dreptul de a fi ferm in propriile convingeri si adeseori acest lucru poate fi confundat foarte usor cu o anumita "superioritate" de care poate fi acuzat si de care in realitate nu poate fi vorba, dar nu asta-i problema la subiectul de fata ci lipsa de respect pe care a avut-o Pustiulica fata de trecutul/viata si gindurile unei persoane pe care nu o cunoaste si a atacat-o nejustificat cu niste... , care mie mi-au demonstrat lipsa ei de maturitate in gindire.

Aoleu, dar off topic am mai ajuns cu toatele...., ma tot astept sa vina garda....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

"Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina; de bunatate: dragostea nu pizmueste dragostea nu se lauda, nu se umfla; de mândrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mânie, nu se gândeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13:4-8a).

http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Grace

Pt. unele persoane, a fi "stapin pe o gramada de _" poate fi o evolutie fata de situatia de a nu fi stapin pe ceva/orice...

Acum sincer, io zic ca orice om are dreptul de a fi ferm in propriile convingeri si adeseori acest lucru poate fi confundat foarte usor cu o anumita "superioritate" de care poate fi acuzat si de care in realitate nu poate fi vorba, dar nu asta-i problema la subiectul de fata ...

Aoleu, dar off topic am mai ajuns cu toatele...., ma tot astept sa vina garda....

Sa sti ca eu nu consider c-am fi "off topic", ca la subiectul despre ROST discutam "superioritatea", ba chiar imi pare nimerit, ca oricare ROST si-ar pune cineva, precis e unul "superior", e "o urcare" sau "o saltare" sau "o avansare" = e absolut in natura noastra a TUTUROR sa cautam ceva mai mult, ceva mai bun, mai sus, mai...nu stiu cum!
Nu-i asa oare? Nu dupa un ROST superior starii actuale ne straduim si gonim ?

Superioritatea exista oricum, natural exista superioritate(si reversul ei, evident), rezulta prin comparatzie intre nivele diferite, iar orice planuri sau oricine pe un plan oarecare, este in raport de superioritate si/sau de inferioritate fatza de tot/totul/totzi/toate...raaar de tot sa fie egalitate perfecta intre doua "elemente", insa problema poate n-ar fi cu existenta superioritatii, ci de ce e ea oare asa de dureroasa sau de apasatoare sau de ofensatoare ? o fi datoria "superiorilor" si/sau a "superioarelor" sa "calce pe gatlej" persoanele "inferioare"? o fi un irezistibil intrinsec impuls al constiintzei superioritatzii? (de ce face ea asta maaaaaaaaaaaaai ? ) oare "oamenii superiori" se poarta in chipul asta "superior"-respingator ? sau mai mult persoanele "ne-superioare" se poarta(arivist) cum ar tanji sa fie si ele?

Si iak mi-o mai venita o intribarie, cie nu ma dumirescu io d-are rostu s-o pui: "persoanele cu studii superioare", aduse in discutie recent, sunt toate-toate-toate niste "persoane superioare"? oare o "persoana inferioara", prin "studii superioare", ajunge/devine indiscutabil "superioara"? in orice privintza ?
...nu prea ma dumirescu io la treaba asta cum o fi, ca de pilda "persoanele cu studii superioare" din "politica superioara" rom_aneasca, nu poci sa le vaz in ""mai superioare"" decat mine, ci mai spre aplecare in jos imi par mia , cam la pamant... cam in mocirla asa rascolindu-se la vaz io... o fi defect de vedere la mine oare? e timpul sa ma duc sa-mi schimb ochelarii?
da are vreun rost sa intreb asa ceva ???

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BOCANILA

"Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate, dragostea nu pizmueste, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mândrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mânie, nu se gândeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar; acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13:4-8a).

Ai spus bine ce-ai ales !
.... insaaaaa...pe lumea asta nu e doar "dragoste", ci inca altele destuuuUuule mai sunt afara (complet!) de dragoste(care nici nu domina macar "peisajul" global); cu alea CE ne facem ? si CUM procedam ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Cu celelalte lucruri care sunt inafara de dragoste,ne purtam ca unii care stim ce inseamna dragostea.Este greu dar...hai sa incercam si asa vor invata si ei(acolo afara am fost si noi)ce inseanmna sa iubesti

Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.
Orisicui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.
Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua.
Celui ce-ti cere, da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute dela tine.
Ati auzit ca s-a zis: Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau.”
Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc,
ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?
Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobicinuit faceti? Oare paginii nu fac la fel?
Voi fiti dar desavirsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavirsit.

Cu multa dragoste....Liliana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
"persoanele cu studii superioare", aduse in discutie recent, sunt toate-toate-toate niste "persoane superioare"? oare o "persoana inferioara", prin "studii superioare", ajunge/devine indiscutabil "superioara"? in orice privintza ?

Poate deveni superioara, in cel mai bun caz!, dpdv al cunostintelor. Dar si cu cc cunostintele astea exista o maaare capcana: sa ai putine, da' tu sa crezi ca ai multe . Cu alte cuvinte: "s-au crezut intelepti si au innebunit"
Cand eram io mica, aveam impresia ca intelectualii sunt oamenii aia cu facultate. Si nu credeam io asa, de capul meu. Cam asta e conceptia generala (mai ales a celor cu facultate :-)))
Ei, acuma m-am convins: nu, intelectualii nu sunt neaparat aia cu facultate, da' facultatea poate face parte (nu obligatoriu) din recuzita unui intelectual. Daca tin eu minte bine, Hesse si-a intrerupt studiile pe la 16 ani :-)
Si m-am mai convins de ceva: exista intelectuali veritabili, fara insa a fi superiori prin altceva decat printr-un eventual farmec al conversatiei.

Da' m-as intreba ceva totusi.
A avea studii superioare inseamna a-ti fi exersat si a-ti exersa intr-o masura mai mare sau mai mica ccc capacitatea de gandire.
A avea exercitiul gandirii, poate oare sa duca, natural, la un start in a deveni superior, superior veritabil?
Adica, initial, sa fie o superioritate nascuta exclusiv din rationamente sa zicem si, in final, sa duca la o schimbare a inimii? Ceva de genul mintea a convins inima?
Stiu, am nevoie de miscare . Ma duc la sala ;-)))

Mergi la inceput