Care este rostul nostru?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly

Off-topic:
Dumnezeu este peste tot si in toate.

Cum imi spune un prieten Lumea e frumoasa, marturia iubirii lui Dumnezeu, si a dragostei sale netarmurite pentru om dar pe 90% din suprafata planetei daca fugi in fundu' gol ai murit in 10 minute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
xenocid Posted - 14/02/2007 : 19:31:17
--------------------------------------------------------------------------------
Cum imi spune un prieten Lumea e frumoasa, marturia iubirii lui Dumnezeu, si a dragostei sale netarmurite pentru om dar pe 90% din suprafata planetei daca fugi in fundu' gol ai murit in 10 minute

Acu' si tu, ce-oi vrea, sa-ti bage si in "traista"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Valeu, cine i-a trimis PM lui Xeno?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pustiulica spune:

Beletristic vorbind ,draga Billy divagatiile tale pe Internet sunt net superioare membrilor de pe forum .Crede-ma nu ai egal...

P.S si mami meu este ultra protectiva cu mine , dar ce au de-a face gesturile materne afective ultraprotective uneori enervante , cu independenta profesionala , afectiva ,financiara pe care parintii o doresc copiilor lor sau incearca atat cat pot si ei sa le-o ofere iar copiii nu-si dau seama ca rolul parintilor a fost accea de a le oferi o parte din independenta restul depinzand de ei, de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

pustiulica, merci! sa fie asta vreo invitatie sa ma opresc?? te asigur ca mai sunt si altii... si tot pe la acest topic, vezi mai sus

Treaba cu mamele nu cred ca-i generalizata, dar am observat ca cu cat mamele nu se pot dezlipi de copii mai mult cu atat le ia acestora forta in viata. Am in jurul meu foarte multe familii cu posibilitati financiare iar progeniturile lor n-au nici o ambitie, atata timp cat au tot ce isi doresc, ca le da mama, ce sa le mai trebuie? Mie mama mi-a spus raspicat pe la 17 ani:"eu te-am crescut, am avut grija de tine, peste un an, nu ma mai priveste". Nu doresc nimanui sa treaca prin asta, dar in ciuda durerii pe care am simtit-o, m-am mobilizat si m-am hotarat: "trebuie sa ma ridic in viata, pt. ca nu am de ales". Si m-am ridicat, suficient pentru nevoile mele, fara ajutorul nimanui. "Nevoia te invata" a fost foarte adevarat la mine, daca nu as fi avut nevoile, poate ca nici nu as fi descoperit ce pot face, nu? Cunoscutii spun ca am avut curaj in viata, eu as spune ca am simtit acut disperarea de suficient de multe ori.

Dar sunt si mame care stiu sa fie mame pana la capat fara sa le ia independenta copiilor. Sper sa fie si eu una. E greu sa fii mama si sa te poti dezobisnui sa-i mai porti de grija, dar este foarte important pentru copil sa faci asta la momentul oportun.

Hai sa spun si ceva legat de topic

Aseara am avut o revelatie: ce-ar fi daca scopul nostru in viata ar fi sa fim oameni?????????????? Doar oameni, atat. Cu toate implicatiile si mai ales calitatile. Cred ca am realiza mare lucru daca n-am uita sa fim umani, umanitari, omenosi, de omenie etc. Cred ca de asta ne indeamna toata lumea sa ne iubim aproapele, pt. ca face parte din felul nostru de a fi, omenia este calitatea noastra. Intotdeauna am crezut ca adevarurile mari sunt si foarte simple, dar aici este chiar evident. Credeti ca ne e greu sa fim oameni?

Aproape ca-mi vine sa-mi cer scuze lui ManyHope:
ManyHope, nu stiu de ce nu ai mai scris pe forum, dar te rog, nu-mi purta ranchiuna pt. cele spuse ieri. Am fost si eu un om ca oricare altul, intr-o dimineata fara toti boii acasa. Poate mi s-a parut (daca nu mi s-a parut te rog nu citi mai departe!!!) si te-am judecat pe nedrept. Iti jur ca ma distrez citind topicurile tale, esti funny si sunt multe persoane care te apreciaza si vrem sa te intorci sa mai scrii. Zi shi tu ceva!

Xenocid, a fost bine????

http://tt.lilypie.com/t9UBp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

"Aseara am avut o revelatie: ce-ar fi daca scopul nostru in viata ar fi sa fim oameni?????????????? Doar oameni, atat. Cu toate implicatiile si mai ales calitatile. Cred ca am realiza mare lucru daca n-am uita sa fim umani, umanitari, omenosi, de omenie etc. Cred ca de asta ne indeamna toata lumea sa ne iubim aproapele, pt. ca face parte din felul nostru de a fi, omenia este calitatea noastra. Intotdeauna am crezut ca adevarurile mari sunt si foarte simple, dar aici este chiar evident. Credeti ca ne e greu sa fim oameni"

O.K pana aici e bine...stiind ca vine din partea unui om fara sa fi facut compromisuri cu viata...

Legat de independenta mai intervine si mintea, tactul, bunul simt ,respectul copilului fata de parinti care tin doar de caracter ...e o chestie congenitala probabil...si nu cred eu de sufocarea independentei si alte tampenii de genul asta..etc...

Mergi la inceput

"Mie mama mi-a spus raspicat pe la 17 ani:"eu te-am crescut, am avut grija de tine, peste un an, nu ma mai priveste". Nu doresc nimanui sa treaca prin asta, dar in ciuda durerii pe care am simtit-o, m-am mobilizat si m-am hotarat: "trebuie sa ma ridic in viata, pt. ca nu am de ales". Si m-am ridicat, suficient pentru nevoile mele, fara ajutorul nimanui. "Nevoia te invata" a fost foarte adevarat la mine, daca nu as fi avut nevoile, poate ca nici nu as fi descoperit ce pot face, nu? Cunoscutii spun ca am avut curaj in viata, eu as spune ca am simtit acut disperarea de suficient de multe ori. "

Vai draga Billy :"Nu doresc nimanui sa treaca prin asta, dar in ciuda durerii pe care am simtit-o, m-am mobilizat si m-am hotarat: "trebuie sa ma ridic in viata, pt. ca nu am de ales" mai rari oameni ca tine cu o judecata ca a ta facand o interpretare atat de logica aasupra indrumarii materne...Cred ca ai suferit tare mult...ca mama nu te-a iubit la fel cum alte mame isi iubesc odraslele...Daca ti-as fi fost o ruda apropriata frate, sora, unchi , tata etc cred ca ti-as fi ars o palma ca sa nu mai postezi in rolul de victima a societatii moderne...
Zici ca de la 17 ani te descurci singur/a? Cum te simti la ora actuala d.p.d.v psihic stiind ca esti propriul tau stapan , ca ti-ai elaborat un sistem propriu personal de conceptii , motive, scopuri, atitudini , convingeri in raport cu societatea si cu sine? Daca ai reusit cu adevarat sa te descurci inseamna ca toate insusirile de mai sus ai reusit sa le sudezi intr-un sistem personal de gandire care te-a ghidat in fixarea unei linii distincte de conduita in acord cu ceea ce vrei de la viata...Ai idee cat de putini oameni reusesc sa se cunoasca pe ei insisi la fel cum te cunosti tu pe tine.?..tu crezi ca un om se naste cu personalitate? sau nu stiai ca este un candidat pt. dobandirea acestui atribut, dobandire care se realizeaza in timp sub influenta obstacolelor pe care le intampini in viata?Tu ce-ai crezut ca constituirea personalitatii umane merge uniform , continuu ? fara zig zaguri , descurajari, plafonari? Insa formarea personalitatii din pacate nu prea depinde de parinti baiete sau fata, femeie sau ce-ai fi.. deci cam greu sa-i facem vinovati pe ei ca noi nu am realizat..., nu am facut..., nu am dres...

Mergi la inceput

Ultima postare :
Daca ar fi sa analizez ce ti-a spus mami tau d.p.d.v meu as spune ca te-a iubit mai mult decat m-a iubit mama mea pe mine , pt. ca a stiut probabil pe pielea ei ce inseamna greutatile si ca siguranta de sine se formeaza numai daca experimentezi greutatile pe pielea ta. Nu numai ca te iubeste dar nu s-a asteptat de la tine ceva in schimb pentru cresterea ta pana la 17 ani.
Insa tu nu stii ca exista mame ultraprotective cu copiii lor pentru ca sunt foarte nesigure ca vor primi cat de cat o marja de afectiune din partea copiilor.Sau mai sunt mame ultraprotective care se sacrifica pt. copii din prea multa iubire , uita de viata lor (ma refer la mame) si la sfarsit ori primesc un sut in dos ca drept rasplata pt. sacrificiu matern ori se vad la azil.Si atunici spune-mi draga Billy unde gresesc in gandirea mea spunand ca mame mai proaste ca acelea care isi dedica viata 100% copiilor iar copiii ajung sa aiba crize de personalitate ,ca se simt neiubiti ne..nu stiu ce...rahaturi de genul asta..facandu-le vinovate de irealizarile lor...Mame care isi fac un scop in viata de a se neglija pe ele insele in favoarea copiilor considerand ca fiind un lucru absolut normal ca copilul lor sa se poarte urat cu ele, sa suporte orice nedreptati din partea lor. Cat de inteligenti pot fi acesti copii care cei mai multi dintre ei nu fac nimic in a le induce in subconstientul mamei .."Draga mama ,iti multumesc ca ai grija de mine...dar respecta-te si nu-ti neglija viata pt. mine, viata pe care i-o datorezi lui Dumnezeu si nu mie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Hei Pustuliuca, slabeste latul din jurul gitului lui Billy, nu cred ca intentia ta este sa i se faca rau, ei sau altora care stau pe margine si privesc la ceea ce faci, nu-i asa?

Mergi la inceput

Daca stiam ca este atat de sensibil/a, il/o tratam cu mai multa delicatete , sensibilitate , mai multa blandete .Asa ca scuzele de rigoare..promit ca nu mai vin cu latul de gatul nimanui.

Mergi la inceput