Autorizatie demolare perete

Autorizatie demolare perete | Autor: akella

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa ma consiliati in urmatoarea problema: vrem sa desfiintam peretele dintre bucatarie si camara, evident pentru a mari bucataria. Stiu ca trebuie obtinuta o autorizatie pentru a face acest lucru, insa apelez la voi, cei care ati trecut deja prin asa ceva, deoarece am groaza de hatzisul birocratic... in plus, este adevarata vorba aceea ca "Pana la Dumnezeu, te mananca sfintii"... Va rog spuneti-mi ce anume hartii trebuie obtinute, de unde, cat costa, cat dureaza...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Inarmeaza-te cu multa, multa rabdare...

Si acum: camara e prinsa in planul cadastral al locuintei? Daca nu e si ai vecini de treaba poti sa-l darimi si sa prinzi apoi bucataria asa modificata in plan. E oarecum ilegal dar...

Daca insa ap. a fost achizitionat recent sigur are plan de cadastru si deci acolo figureaza si camara iar daramarea celui perete se considera modificare; atunci pasii de urmat sunt:
- contactezi un arhitect sa-ti faca proiect (cca. 400 RON)
- cerere la Primarie pt Certificat de urbanism
- te plimbi pe la toti vecinii si le ceri acceptul pt lucrare (in 2 ex. originale)
- te mai plimbi si pe Inspectoratul pt Calitatea in Constructii pt ale tidule (nu mai stiu bine, dar te indruma arhitectul pas cu pas)
- cu cele de mai sus obtii autorizatie de constructie
- anunti primaria si inspectoratul pt Cal in Constr. ca te apuci de treaba
- faci treaba
- anunti Primaria si ICC ca ai terminat
- refaci planul de cadastru

Trebuie sa-ti doresti tare mult sa faci modificarile astea pt. ca o sa-ti tocesti nervii pe la multe ghisee.
Costisitor nu e, nu te ajunge mai mult de 600 RON (pt acte) dar...

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Boticelina, multumesc frumos pentru informatii. Ne vom apuca din timp de demersuri, sa incercam sa le rezolvam incet, dar sigur pana la vara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Akella, totul va dura in jur de 4 luni (actele), ideal e sa te apuci de ele din timp si, cel mai important, daca intentionati sa mai faceti si alte modificari prinde-le si pe ele in proiect (nu te vor costa in plus) chiar daca nu le faci in prima faza. Autorizatia de constructie ramine valabila si pt ele, trebuie doar reinoita; costa doar 12 lei reinoirea ei.

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput