Preotul Daniel

Preotul Daniel | Autor: catutza

Link direct la acest mesaj

Am vazut in seara asta la tv un reportaj care m-a socat il gasiti:

www.evz.ro/article.php?artid=288068" target="_blank">Aici

Sper sa se deschida.

In primul rand vreau sa spun ca e o greseala, preotul e de la biserca Sf Nicolae, din sectorul 3, de langa circa 13 politie.

Acum de ce sunt asa socata (nu ca nu cred asa ceva si ca mi se pare enorma suma ceruta pentru botez cu toate ca e foarte mult) , dar preotul asta ne-a cununat pe noi acum 5 ani jumate! A fost in casa mea (desi nu sunt in parohie), ne-a facut sfestanie la casa, ne-am spovedit lui, mi-a facut molifta dupa ce am nascut! Nu-mi vine sa cred, inca sunt socata cat de mult se poate schimba un om! La nunta l-am intrebat cat trebuie sa dea nasu (asta ca sa nu aiba nasul vreun soc), si ce credeti ca a spus??? "Cat vrea, Harul Bisericesc nu are pret"!!! Si acum ce o fi cu el?

Doamne cat se pot schimba unii oameni!

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee15e7cce919699fd3731&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulet Bianca
Bianca si noi2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Dar o fi adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

da,mey,adevarul e ca daca o sa cumpere enoriasul doua prosoape de bumbac,nu din sintetic,si o sa daruiasca lui Dumnezeu un pic de ulei de masline,sigur saraceste.Doar vorba aia,iti botezi copilul de o suta de ori in viata,nu o data.
Pentru mese la restaurante dupa botez,orchestre,lumanari de milioane,si alte nebunii,nu se zgarceste nimeni,dar cand e vorba sa dea Bisericii la botezul copilului(deci nu anual,lunar,etc.,ci o data sau de doua ori in viata)vaii,vaii ce jaf.bleahIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Irina, nu este chiar asa, nu te supara!
Desigur, eu tu sau multi altii ne permitem sa cumparam ceva de calitate pentru biserica, plus sa platim taxele enumerate mai sus... insa trebuie sa fim constienti ca sunt foarte foarte multe familii care nu isi permit sa plateasca atatia bani pentru un botez... poate chiar in parohia respectiva!
Sa zicem prin absurd ca sunt de acord cu aceste cheltuieli pentru toata lumea... insa cu finalul listei in care sunt enumerate eventualele "rele" care i se pot intampla copilului daca parintii nu respecta "cumparaturile" citate de preot - este deja o problema foarte grava! Trebuie sesizata problema mult mai sus.... trebuie sanctionat preotul asta... si repet numai macar pentru acele randuri scrise acolo...nu se poate asa ceva!
Trebuie sa admitem ca fiecare padure are uscaturile ei!
Biserica ortodoxa nu se identifica cu acest fel de oameni!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

da,mey,adevarul e ca daca o sa cumpere enoriasul doua prosoape de bumbac,nu din sintetic,si o sa daruiasca lui Dumnezeu un pic de ulei de masline,sigur saraceste.Doar vorba aia,iti botezi copilul de o suta de ori in viata,nu o data.
Pentru mese la restaurante dupa botez,orchestre,lumanari de milioane,si alte nebunii,nu se zgarceste nimeni,dar cand e vorba sa dea Bisericii la botezul copilului(deci nu anual,lunar,etc.,ci o data sau de doua ori in viata)vaii,vaii ce jaf.bleah

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

Serafim Rose

Da,mei! mare dreptate ai! Nota zece!
La lautari,care mai de care mai cunoscuti,interpreti si alti menestrei le dam cu miile de euro ca ne distreaza invitatii,dar preotului ne uitam sa-i dam 50 Ron si aia ni se pare ca-s multi si poate ne-o da si rest!
Nici preotii nu sunt obligati sa cante pe degeaba-asta asa pentru ca toata lumea crede ca preotul acolo doar canta, nu savarseste o Sfanta Taina!
Dar cati inteleg cu adevarat ca este vorba de o Taina si la cununie si la botez, si nu numai?

Intrebarea e retorica,nu raspundeti ca stiu eu mai bine raspunsul!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu cred ca este o uriasa diferenta intre a spune " dai daca poti si cat poti", sau " te costa atat".....

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

posibila explicatie

Chiar asa sa ie d-na Botezatu?
Octavian (o.....v@keba.com), 2007-01-17 16:47:50
Stimata doamna Botezatu (aveti oricum un nume predestinat acestui articol!)
Nu va cunosc, nu ma cunoasteti, dar de la inceput va doresc tot binele din lume. Sa fiti sanatoasa, fericita, sa aveti bani si sa va dea Dumnezeu atat cat meritati!
Va doresc sa aveti copii (cati doriti), care sa fie sanatosi si care sa va multumeasca.Ah, sa nu uit: sa ii botezati pe gratis, acolo unde doriti dvs.
Am omis sa va spun ca il cunosc personal pe Daniel Goga. Imi este prieten de familie si nu numai.
Am citit articolul pe aceasta tema, nu numai in acest ziar ci si alte 3 (trei). Concluzia? Defaimare si lipsa de informare.
Personal, mi se pare extrem de putin probabil ca 3-4 ziaristi sa publice/gaseasca acelasi subiect in zile apropiate. Dar in Romania se poate orice.

Sa revenim. Sunt destul de sigur ca actiunea a fost cam asa: cineva (nu conteaza numele, sa ii spunem A) a fost nemultumit de anumite chestii (mod de adresare, servicii, nu a fost ascultat 3 ore cat voia el, samd) si si-a propus sa defaimeze un pic. Cum avea un prieten ziarist (il numim B) si-a spus: lasa ca ti-o coc eu (in dulcele spirit romanesc!). A vorbit cu el si a spus:
A: auzi, uite, ce ar fi sa dam putin in Goga asta? Nu cumva ai cativa prieteni pe la alte ziare? Ca uite ce mi-a facut/sau nu mi-a facut!
B raspunde: ba da, lasa ca am cativa prieteni si aranjez eu tot.
B vorbeste cu C,D si E (alti ziaristi) si le spune ce si cum, acestia afla doar o parte din adevar si o publica.

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

Irina, nu este chiar asa, nu te supara!
Desigur, eu tu sau multi altii ne permitem sa cumparam ceva de calitate pentru biserica, plus sa platim taxele enumerate mai sus... insa trebuie sa fim constienti ca sunt foarte foarte multe familii care nu isi permit sa plateasca atatia bani pentru un botez... poate chiar in parohia respectiva!
Sa zicem prin absurd ca sunt de acord cu aceste cheltuieli pentru toata lumea... insa cu finalul listei in care sunt enumerate eventualele "rele" care i se pot intampla copilului daca parintii nu respecta "cumparaturile" citate de preot - este deja o problema foarte grava! Trebuie sesizata problema mult mai sus.... trebuie sanctionat preotul asta... si repet numai macar pentru acele randuri scrise acolo...nu se poate asa ceva!
Trebuie sa admitem ca fiecare padure are uscaturile ei!
Biserica ortodoxa nu se identifica cu acest fel de oameni!Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Claudia,parintele a specificat ca daca omul n-are bani,oricum boteza copilul.Dar in general nu cei mai amarati se plang de taxele de biserica,fiindca cel sarac are credinta ca de unde da,il ajuta si pe el Dumnezeu.Se plang cei care au,si nu ca nu ar saraci din asta,dar pentru ei asa e de importanta Biserica,incat ,daca ar putea,n-ar da un leu.De altfel nici nu dau,decat la nunta,botez,inmormantare,si atunci cu parere de rau.
Iar ,,relele,, nu erau pentru nerespectarea cumparaturilor,ci pentru nerespectarea conditiilor de botez.Am observat ca in general lumea atata mai tzipa ca Biserica nu se ocupa,ca Biserica nu face,ca Biserica nu drege,dar cand un preot vrea sa-i catehizeze un pic sar toti in sus -,,ce mai vrea si asta,,.Pe mine asa ma supara tipul asta de articole rauvoitoare si scrise de niste analfabeti in ale credintei,incat mai bine nu mai zic nimic.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Imi aduc aminte de o poveste frumoasa:

Pe vremuri, era un Maestru zen despre care se povestea ca, in ciuda intelepciunii sale, este deosebit de lacom – strabatea tara pictand diverse portrete la preturi scandalos de mari.....

La un moment dat, o gheisa vestita l-a angajat sa-i faca portretul.... auzind insa enorma suma ceruta, ca sa nu fie judecata de oaspeti, a cerut ca pictura sa fie facuta pe lenjeria intima.....

Calugarul a pictat, a luat suma si a plecat....

Doar dupa moartea Maestrului s-a descoperit ca in timpl viatii el adunase toti banii pentru a construi granare in regiunea sa pentru oamenii nevoiasi, iar cand a terminat constructiile, s-a oprit din pictat si s-a retas in munti.....

Aaaaa.... sa nu uit !
E interesant cat de mult ne preocupa ce face X sau Y, ce atenti ii urmarim..... Acum, sincer, CAND mai aveti timp sa va uitati la VOI ?

Pace tuturor !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Ma cam indoiesc sa faca un preot asa abuz pe fata, pana si de acele raspunsuri pline de tupeu, atribuite preotului ma cam indoiesc...

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Mie nu mi-a placut faptul ca cere pe fata- oricum nu e singurul, sunt mult mai multi.

Nu vad normal sa mi se ceara o suma de bani pentu a-mi fi botezat copilul. Platesc taxa la biserica si nasul da cat are placerea sa dea! Acum sa fim sinceri daca are 3 botezuri intr-o zi castiga mai mult ca mine intr-o luna in cateva ore.

Eu am vrut sa subliniez faptul ca omul sa schimbat foarte mult in cativa ani (asta daca e adevarat ce se scrie despre el, dar ceva adevar o fi)

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput