Casa noua pe teren din Bucuresti?

Casa noua pe teren din Bucuresti? | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Cochetez cu ideea de a cauta un teren de supraf mica (150-200mp) intr-un cartier bucurestean pt constructia unei case. Nu sunt insa sigura ca am voie sa construiesc pe un teren asa de mic. Cica ar fi niste caracteristici care trebuie urmarite, pe care trebuie sa le respecte un teren construibil, o anumita deschidere etc..
Imi poate da cineva detalii in acest sens? Cineva mi-a mai spus ca autorizatia de constructie in oras se obtine fff greu, poate dura ani de zile sau mai putin dar cu spaga mare.
Va rog, cine are info in acest sens, astept detalii si un sfat daca se merita sa investesc intr-un astfel de teren care e si f scump.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 19s cu BB2

Forum despre Flori Presate (3)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Dac avrei sa cumperi un teren in Bucuresti nu cred ca sunt probleme chiar asa de mari cu acest act de constructie pentru ca nu iei teren agricol. terenul pe care il cumperi este deja cu casa pe le, nu?

Si atunci ieie autorizatia de renovarea a casei si o faci cum vrei tu, asta in cazul in care te hotarasti. Am vaut case si in sectorul 5, de unde esti tu. Spre Alexandriei (depou) sau pe linia lui 139, cred. Si pe Amurgului si cred ca mai sunt.

Iar in alte zone ale Bucurestiului sunt chiar mai bune.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Miria, merci frumos pt raspuns. Din pacate noi vrem sa luam teren fara casa (e putin probabil sa gasim) sau cu casa demolabila ca sa ne construim noi una noua. Am gasit ceva oferte in sectorul 5, insa ramane problema cu obtinerea autoriz de constructie. Din cate stie sotul, se pare ca sect 5 e campion la a NU da aceste autoriz, iar eu la Vanghele nu ma duc cu spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si noi am vrut sa luam teren si sa construim noi...apoi m-am interesat si am ajuns la concluzia ca nu putem cumpara doar 200 de mp de teren...Daca dai o cautare pe google o sa gasesti conditiile impuse la noile constructii.La o suprafata asa mica de teren trbuie sa construiesti la calcan...si depinde de cum sunt casele din jur. Apoi trebuie sa lasi 3 m in fata si 5 m in spate...deci iti ramane o amprenta la sol fff mica.

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

200 mp de teren este arhisuficient pentru o casa cu amprenta la sol de 80 mp. Depinde doar de dispunerea terenului si de restrictiile de urbanism pentru zona respectiva.

In general tot ceea ce te intereseaza trebuie sa se regaseasca in certificatul de urbanism pt. terenul respectiv. Si anume trebuie urmarit ce deschidere are la strada terenul - ar trebui sa aiba minim 14 mp. La 14mp latura la strada inseamna ca si latura cealalta tot cam atat are deci terenul are forma patratoasa - ideal! Trebuie urmarit ce retragere fata de strada e impusa - poate fi un minim de 3 m si ce distanta e impusa fata de vecini - normal ar fi 1 m pentru suprafata calcan (fara geamuri) si 3 m pentru suprafata vitrata.

Deci daca luam un teren cu laturile 14X14 - adica 196 mp si vrem sa construim o casuta demisol+p+1 cu o amprenta la sol de 80mp putem face cam asa: situam casuta la limita de est a proprietatii si luam asa pe latime: 1m fata de limita de proprietate apoi 8 m casa pe latime si apoi teren liber 3 m. Pe adancime avem asa - incepand de la strada: 3 m de la strada pana la casa, apoi casa 10 m (10X8=80mp amprenta sol) apoi 1 m in spate distanta pana la limita de proprietate.

Astfel avem o casuta de toata frumusetea cu garaj la demisol, camera tehnica, boxa, spalatorie, apoi la parter living, bucatarie, birou si WC de serviciu, si la etj. 2 dormitoare fiecare cu baia lui si cu camera-dressing proprie. Daca regimul de inaltime cat si buzunarul permite puteti sa faceti si mansarda locuibila.

Iar afara la limita de vest a proprietatii avem teren liber 3x14=42mp curticica - cat sa poti face un gratar si sa pui frumos o masa cu scaune iar copiii sa se joace in jur.

Cat despre obtinerea autorizatiilor necesare - mie in Pipera mi-a luat 3 luni pana le-am obtinut pe toate, am niste prieteni care construiesc acum undeva in sectorul 2 si au obtinut autorizatia de constructie in 4 luni de cand au demarat procesul.

Asa incat va spun asa - daca va permiteti cat de cat este cea mai buna investitie pe care o puteti face din toate pct. de vedere - inarmati-va cu nervi si rabdare insa caci nu va fi usor - dar MERITA DIN PLIN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Miramar, mi-ai dat din nou sperante si m-ai facut sa visez frumos la viitor. Multumesc frumos pt raspunsul detaliat , ce bine ar fi sa si gasim acest teren "patratzos".
Ramane cred in picioare probl cu obtinerea autoriz de constructie. In Pipera cred ca se obtin mai repede, caci acolo se construieste mult. Cand ma gandesc la primaria celui "care este" imi vine sa mor.
Vroiam teren in sectorul 5 doar ca sa fim mai aproape de socri...
Te rog inca o lamurire: ce inseamna "suprafata calcan"? Mercic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Suprafata calcan inseamna fara geamuri - iti scrisesem in paranteza, iar vitrata - cu geamuri. Se pot face insa chiar si la supraf. calcan diverse artificii - caramida de sticla- tip Nevada - si astfel ai lumina, niste gemuletze mici de tot pt. bai - te poti intelege cu vecinii, chiar daca nu le evidentiezi pe proiect - si mai sunt si alte variante pe care mi-e greu sa ti le explic aici - trebuie desenate.

Oricum in general o casa trebuie sa aiba macar o latura suprafata calcan - nu ma intreba de ce, nu ma pricep - un arhitect/constructor probabil iti poate explica. In plus poti face etajul mansardat (ceea ce e si economic) si-atunci poti sa-ti pui geamuri in acoperis - tip Velux. Sunt o multime de variante.

In varianta pe care ti-am schitat-o eu - aveai geamuri pe 2 laturi ale casei - cea lunga si cea scurta. Pe spate ai fi putut sa situezi, casa scarii, plus baile, dressing-urile - cu gemuletze mici sau cu caramizi de sticla pentru iluminat si ventilatoare pentru aerisire. Repet sunt multe variante.

Si stai linistita si daca terneul e dreptunghiular si cu deschiderea mai mica la strada de 10 m sa zicem te descurci - situezi casa in fata la strada - eventual fara gard (doar sunt atatea in Bucuresti asa) si in spate ai curtea. Sau invers daca ai deschiderea la strada de 20 m si adancimea 10 m sa zicem, pui casa la strada in stg. sau in dr. terenului si-ti ramane curtea in partea opusa, fie stg, sau dreapta, dupa cum ai ales si in fct. de pct. cardinale. De fapt daca stau bine sa ma gandesc la dimensiunea asta de 200mp forma dreptunghiulara chiar te avantajeaza mai mult - iti ramane mai multa curte - ramai cam cu 80mp curte. Iar in varianta casa in fata, curtea in spate ramai cu curte 100mp. WOW! Super! Deci rectific - dreptunghiular e mai bun terenul. Si in orice caz, oricum ar fi variante se gasesc.

In ce priveste autorizatia de constructie e clar ca in Pipera e mai usor - dar eu ti-am mentionat Pipera doar pt. a putea compara cu sectorul 2 - diferenta a fost de o luna. Si nu te crampona pe sectorul 5, sfatul meu! Bucurestiul e mare.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Daca vrei sa te documentezi, exista pe siteul primariei capitalei ceea ce se numeste PUG adica Planul Urbanistic General, care spune ce, cum si unde poti construi. Doar ca, si daca prevederile PUG nu admit sa construiesti pe parcela respectiva ce vrei tu, se poate face un PUD sau(mai greu) un PUZ care daca sunt aprobate iti permit sa construiesti. http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/pugs/01continutdefdef-ok.htm
http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/pugs/02TITLUL%20Idefdef-ok.htm
http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/pugs/TAB2001X.htm
http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/pugs/06zonaLdefdef-de%20verificat.htm
Paranghelie am auzit ca vrea spaga de la p+4 in sus
In mare daca gasesti 200 mp cu deschidere 10 m esti ok (fara PUD)

Mergi la inceput