Lucru manual - arts & crafts (2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crili spune:

Vianne, esti draguta ca imi dai informatiile si iti multumesc, numai ca nici fetele mai vechi pe aici nu am auzit sa se inghesuie la Rio si nici eu. Daca adaug la pretul margelelor, potential cumparate de acolo, pretul transportului, in mod sigur sunt mai rezonabile la pret ale mele decat cele braziliene. Cel mai ieftin sejur pe care l-am gasit in ofertele agentiilor, asta pentru ca m-ai incitat, este de 400 de euro. De cati bani ar trebui sa cumpar ca sa fie rentabil? Te inteleg ca nu iti convin chilipirurile mele, dar chiar nu am pe nimeni la Rio si daca as avea m-ar omori taxele postale, asa ca eu raman pe meleagurile romanesti si ma aprovizionez cum pot si in cantitati mici, atat cat imi pot permite din cand in cand. Imi pare tare rau, inca o data multumesc, dar daca as avea banii necesari ca sa merg la cumparaturi in Brazilia, nu stiu daca as mai avea timp de margelit, ca ar trebui sa am un job care nu cred ca mi-ar mai lasa timp liber. N-am avut sansa asta si l-am ratat si pe Columbeanu, l-a luat alta, preocupata de haine de firma, nu de margele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Laura, sunt foarte faine creatiile tale, ca de obicei!!! Din mesajul tau am dedus ca ai avut o aniversare in familie asa ca urez La multi ani! sarbatoritei/lui.
Vianne, salutici, ma bucur ca mai dai pe aici!! Sunt foarte curioasa sa vad ce posete ai mai facut! stii ca ma gandeam si eu sa fac o poseta dar am ramas la stadiul de plan Dar acum ca vine primavara sigur trebuie sa fac o incercare Vreau sa o pictez, mi-am cumparat vopsea, am mazgalit cateva tricouri si poseta inca nu am facut. De fapt nu am materiale aici...Astept sa ajung in Romania, are mama acasa depozit Ea coase ( pt ea si pt mine, hobby) si are resturi...

Crili, iti doresc succes in tot ceea ce vrei sa faci, stiu ca din pacate acum in Ro nu mai sunt extrem de apreciate lucrurile facute manual, dar poate se va schimba situatia...Sa stii ca si aici se gasesc bijuterii ieftine, din plastic, care au pretul mic si au succes la public...in special fete tinere, care nu isi permit mai mult. De exemplu pentru un colier de ala lung, daca vreu sa il fac eu ajung la pretul dublu decat daca il cumpar. Si nu-mi platesc mie insumi manopera dar il pot face din margele de sticla, mai frumoase ...hihi. Pe de alta parte un colier de 80 cm, din chip-uri, la un magazin relativ ieftin, costa 14 euro. Asta l-am vazut in weekend, voiam sa-l cumpar ca sa-l desfac, dar mi-a trecut pofta
Eu dupa cum am spus inca nu am vandut nimic, doar am oferit cadouri dar au fost apreciate. Soacra-mea mi-a dat sa-i repar un colier genul cha-cha ( foarte fain de altfel, e din 1965, dar e foarte modern si acum am sa-l pozez) Ea mi-a spus doar sa-i atasez cateva margele care erau desprinse, dar i-am schimbat sarma la toate margelele pt. ca era veche si de asta se desprindeau. Am primit multumiri si mi-a spus ca la bijutier ii cerusera 60 euro pentru treaba asta ( dar ea s-a gandit ca iese mai ieftin daca ii fac eu...gratis chiar) Cu 60 de euro fac 3 coliere de alea, noi noute ... Dupa cum vezi preturile difera foarte mult, depinde cu ce compari...Daca te gandesti la clienti, cu siguranta sunt mai multi cumparatori de produse ieftine...
M-ai amuzat foarte tare cu raspunsul referitor la margelele din Rio dar cine stie, poate ajungem si pe acolo...

M-am intins cam mult, revin cu poze la ce am mai facut!

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Am incarcat pozele
Aici e un colier cu medalion din Fimo si aici un colier din margelute mici.

Colierul pe care l-am reparat il puteti vedea aici. Din pacate nu am fost inspirata sa-i fac o poza si 'inainte'. Dar ca imagine, arata 'chel' .

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Diana, multumesc pentru urari ! A fost ziua fetitei mele; a implinit trei ani! Ma bucur ca ti-au placut si margelele mele; m-am cam saturat de tehnica asta, dar daca asta mi se cere asta fac ! Asteptam pozele cu bratara !
Viane, modele tale m-au inspirat pe mine si mi-am facut poseta cu blana (am inca pozele in album) am purtat-o toata iarna ( de fapt si acum o port) si peste tot mi-a fost admirata. Asa ca te rog mai pune poze cu creatiile tale ca sa fac una si de primavara !
Crili, eu am reusit sa vand (asa cum am mai spus ) prin intermediul a doua prietene ( profesoara si asistenta medicala)... Le-am facut cadou cate un set, l-au purtat, au fost admirate, ele au spus ca au "pile" la sursa si ...asa a inceput odiseea mea . Eu nu traiesc din margelit, veniturile sunt insuficiente pentru intretinere, dar sunt tare fericite zilele in care incasez banii. Te-ai gandit sa ti faci o firma sau sa devii persoana fizica autorizata ( e mai convenabila a doua varianta )? Asa ai putea sa le vinzi in magazine.
Gata, ca m-am intins o groaza!

Mergi la inceput

Diana, ce haios e colierul "pufos"....Super idee ! Iar bratara arata foarte bine, nici nu spui ca are ceva ani !

Mergi la inceput

Laura, sa stii ca e buna ideea ta cu prietenele care fac publicitate cu margelele la gat. Nici eu nu traiesc din asta, ca nu am pus niciodata toate ouale intr-un singur cos, dar ma gandeam ca as putea vinde fiindca eu tot investesc, am un raft plin de margele, accesorii, fire, etc si nu am vandut nicodata nimic. M-as ingrozi daca as face calculul la cat am cheltuit pana acum pe materia prima si nu ma pot stapani, tot cumpar. De-aia ma gandeam ca ar trebui sa incerc sa vand. Am firma, dar e dificil ca m-am documentat. La SRL trebuie sa fac proces verbal de fabricatie, sa am facturi pt toata materia prima, la fimo se face un proces verbal de transformare si e o nebunie in contabilitate. Practic e considerata productie.
Diana, cred ca ma mut la voi si fac atelier de reparatii coliere. 60 de euro pentru o reparatie...mult. Si nu cumpara chip de acolo, promit ca te ajut cu tanti asta a mea cand ajungi in RO.

Mergi la inceput

Laura, sa ma scuzi, mereu vreau sa stiu cate ceva. In ce program iti prelucrezi tu pozele bijuteriilor?

Mergi la inceput

Eu, Crili ???? In nici unul iubita. Am un aparat digital depasit saracu de el.
La Diana am vazut niste prelucrari superbe. Imi pare rau ca nu am putut sa-ti fiu de folos.
Mi-am inchipuit ca trebuie sa fie o gramada de hartogaraie de facut daca treci pe firma, dar ma gandeam ca gasesti tu o posibilitate sa ocolesti ...Intelegi tu pe cine ! Stiu ca e complicat si periculos... dar si asa cum facem noi este.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LauraFlo

Eu, Crili ???? In nici unul iubita. Am un aparat digital depasit saracu de el.
La Diana am vazut niste prelucrari superbe. Imi pare rau ca nu am putut sa-ti fiu de folos.
Mi-am inchipuit ca trebuie sa fie o gramada de hartogaraie de facut daca treci pe firma, dar ma gandeam ca gasesti tu o posibilitate sa ocolesti ...Intelegi tu pe cine ! Stiu ca e complicat si periculos... dar si asa cum facem noi este.

Scuzeeeeee! Pe
Diana am vrut sa o intreb. Asadar, Dianaaaa, intrebarea e pt tine.

Mergi la inceput

Crili, eu imi prelucrez pozele in Photoshop. Uneori folosesc si Neat Image pentru a scoate zgomotul din imagine. Dealtfel 'pozatul' este o alta pasiune de a mea Bineinteles conteaza si ce aparat folosesti...

Fetelor, azi am 'copt' niste Fimo...am sa le pozez maine, poate imi spuneti daca e de aruncat sau chiar pot face ceva .. De fapt am incercat si sa folosesc culoare acrilica dupa ce s-au copt 'obiectele'. E foarte interesant efectul, dupa ce sunt date cu lac, lucesc parca ar fi sticla, dar pierde din farmec forma...hmmm...Am sa fac poze maine in lumina zilei...

Laura, eu iti admir poseta aia de fiecare data cand ma uit prin pozele tale Cum ai cusut margelele? Acum cativa ani am avut si eu 2 posete din blanita, una nu prea am folosit-o, dar cealalta, facuta din aceasi blana( sintetica si cu parul scurt) ca si gulerul & mansetele unei hainute de iarna, a fost super... Parca spuneai ca blana de pe poseta ta e naturala, ce masina de cusut ai? Eu momentan aici am 2 masini de cusut, casnice, sa incerc si piele/blana? ( mai am putin si ma muta sotul in gradina cu tot cu pasiunile mele, cred ca pastreaza doar aparatele foto, haha ).

-------------------
Diana

Mergi la inceput