lichidare imprumut

lichidare imprumut | Autor: briza_marii

Link direct la acest mesaj

Mama vrea sa merg cu ea saptam asta sa lichideze un credit de la banca. Vazand cate pers au ajuns in "lista datornicilor" desi si-au platit toate ratele la timp, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez ca sa ma asigur ca mama nu va pati la fel.
Multumesc anticipat pt orice fel de inf.
O seara buna!

briza_marii
poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

In primul rand trebuie stiut ca exista, de obicei un comision de rambursare anticipata. Apoi dupa ce se lichideaza creditul, sa intrebe si sa verifice ulterior, eventual luna viitoare, daca nu i a mai ramas o codita, ceva un comision de administrare cont, etc., pe care de obicei lumea il ignora. Zice ca daca si a platit ultima rata, gata. Nu e chiar asa..sunt comisioane care se trag de abia luna viitoare si daca nu ai ceva bani ramasi in cont....apar probleme. Mai poate sa ceara si un extras de cont, sa se vada soldul sau poate cere de la banca o hartie in care sa se specifice ca s a lichidat creditul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marideea spune:

Din cate stiu si eu, pe langa cererea de inchidere credit,trebuie facuta si o cerere de inchidere cont.Bine ar fi daca i s-ar da si un nr.de inregistrare.pe mine tot au incercat sa ma duca cu zaharelul,cum ca ar fi bine sa am cont deschis la ei,ca nu ma costa nimic,ca ulterior totusi sa spuna ca un comision mi se va lua.Am facut si cererea de inchidere cont(aici vreau sa spun ca respectiva angajata a banciiReiffensen-nici nu mai stiu cum se scrie corect- era numai un zambet si cand i-am spus ca vreau sa inchid contul,zambetul i-a disparut brusc!!!!)DAR, luna urmatoare am primit din nou extras de cont si mi se opreau comisioane(mai aveam in jur de 25 de mii vechi,pe care nu i-am mai ridicat).M-am prezentat la banca.Cum se intampla,respectiva era in concediu.M-am adresat unei alte colege,care m-a intrebat de ce inchid si nr.inregistrare,etc.Cert e ca peste inca o luna sau doua,am primit in sfarsit confirmare si de inchidere cont.Asa ca multa atentie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

buna,
este necesar sa achiti integral creditul, acolo pe loc la banca, daca mai exista rate; apoi se cere consilierului sa ti se inchida contul, deci completezi un formular de inchidere cont si o taxa, tot pe loc; nu pleci pana nu rezolvi acestea, noi am patito cu raiffeisen, suntem in biroul de credit. dupa ce ti s-a dat foaia prin care anulezi contul, esti liber si desigur, pastreaz-o! nu se stie...
a, vor incerca cu siguranta sa te faca sa nu inchizi contul, asta papa bani, pe motiv ca daca mai faci credit alta data, o sa platesti iar deschiderea de cont????

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_ro2004 spune:

Buna ziua
Ma bag si eu in discutie pentru ca am vazut ca spuneti de mici necazuri cu Raiffeisen. Am si eu conturi la ei. Acum am un cont de credit cu card, si un cont curent pentru virarea salariului. Am mai avut insa un cont curent, cu card atasat, pe care insa nu l-am folosit. Asa ca m-am dus sa il inchid si sa inapoiez cardul. Cand le-am spus, au verificat si au vazut ca era "dezactivat" pt ca nu era folosit si mai aveam vreo 30.000 lei vechi pe el. Am facut cerere de reactivare, PV de predare a cardului si cerere de inchidere de cont, ocazie cu care mi-a virat restul de bani pe contul de salariu (mi-au aparut in extras in luna urmatoare). Nu mai stiu daca in afara de OP-ul de virare a banilor mi-a mai dat vreo hartie, m-ati pus pe ganduri, diseara o sa verific in dosar. Dar credeti ca pot exista asemenea probleme si pentru conturile de debit? Cum pot verifica daca e totul in regula?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Am fost cu mama azi la Banca (Finansbank). Am completat o cerere de rambursare in avans. Bineinteles ca nici nu s-a pus problema sa facem cerere de inchidere cont, desi eu am tot insistat. Singura varianta pe care o vad, este ca mama sa mearga luna viitoare si sa mai verifice o data dc mai figureaza contul deschis.
Multumesc pt ajutor.

briza_marii
poze

Mergi la inceput