Am o problema arzatoare care m-a lasat cu gura cascata: o parte a prizelor din apartament nu mai functioneaza, din senin, in timp ce sigurantele sunt intacte...in plus dintr-o data s-au reparat SINGURE...in sensul ca aveam tensiune la ele apoi tensiunea nu era suficienta si apoi nu mai era deloc.
Este posibil asa ceva?? Evident ca este... ca doar se intampla numai ca nu inteleg cum se poate si sincer mi-e si frica sa ma duc la Electrica sa intreb ca mi-e ca ma pun aia sa dau gauri prin pereti dupa fire....
Ati patit asa ceva? Aveti idee ce poate fi?
Andreea si Tefanu' nazdravanu'
Da, este o problema mai frecventa decat ti-ai inchipui, in special la cladirile foarte vechi sau acolo unde instalatia electrica a fost facuta cu economie. Probabil ai niste legaturi in doze oxidate si nu mai asigura contactul. Mai pot fi fire proaste, vechi, roase de soareci, dar e mai putin probabil daca tensiunea a mai revenit.
Cel mai mare pericol este faptul ca in zona de contact imperfect se genereaza foarte multa caldura ("face flama"), e practic un mic arc electric, ca la sudura. Asta poate distruge masiv instalatia electrica prin topirea/arderea izolatiilor si chiar a cablurilor. Riscul de incendiu nu e deloc de neglijat, mai ales daca nu ai pereti solizi de beton/caramida ci din materiale usoare (si mult mai inflamabile), daca ai doze din plastic sau din tabla captusita cu carton asfaltat. de asemenea pot arde tuburile "berman" pe care sunt bagate firele. Detectarea si rezolvarea cat mai rapida a problemei este esentiala! Si pana atunci NU mai folosi prizele alea DELOC!
My life stinks
Functie de partea din casa care nu mai are tensiune la prize, cauta pe peretzi "doza" .. o kestie rotunda (de obicei) la 20 cm de sol sau de tavan.
De acolo se ramifica legaturile la prize si lumina si presupun ca la una din doze tu ai o intrerupere...
Te sfatuiesc sa apelezi la un electrician autorizat.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Thankx, oricum asa aveam de gand dar nu vreau sa-mi toarne ala cine stie ce gogosi si eu sa nu stiu despre ce e vorba si sa ma apuc sa driluiesc prin casa ca sa ma jupoaie de bani
Andreea si Tefanu' nazdravanu'