Cat se plateste service-ul unui calculator?

Cat se plateste service-ul unui calculator? | Autor: innaa

Link direct la acest mesaj

Fratele meu care se pricepe f bine la calculatoare a incheiat zilele trecute un contract cu o firma de constructii de la noi din oras pentru service-ul calculatoarelor firmei. Asta presupune repararea calculatoarelor in caz de defectiune, schimbare de piese(cu piesele cumparate de firma)

As vrea sa stiu daca cineva cunoaste preturile ce se practica pentru asa ceva..i s-a promis 15 euro pentru fiecare calculator pe luna, indiferent de cate interventii va fi nevoie sau de dificultatea lor.

Mie mi s-a parut totusi putin...voi ce parere aveti?

Mami si Buburuza lui mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Depinde.
daca sunt calculatoare (si retea?) in stare buna sau jafuri de 1000 de ani.
Daca sunt utilizate civilizat sau nu. (si aici nu ma refer neaparat la dat cu calc de pamant, e suficient sa le tii vara la 40 de grade si sa vezi cum pica precum mustele. Sau sa pui stive de dosare si alte cele pe langa ele sa le obturezi ventilatiile. etc)
Daca au protectie pe alimentare sau la primul batz pe retzea le reconstruiesti pe toate de la zero
Si cel mai important, daca la capitolul "defectiuni" intra si virusari, blambenii ale windows-ului, blambenii de utilizare etc.

La extreme 15 euro/buc poate fi boierie curata sau extrem de putin. Parerea mea....

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Pentru Romania, 15 EURO e mai mult decat rezonabil, sau altfel spus, peste pretul pietei. De obicei aici se da intre 5-10 euro/calculator, si suma scade pe masura ce numarul calculatoarelor creste.
Nu stiu insa care's preturile la servicii in Spania......

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Fratele meu nu este in Spania ci in Romania, in Tg-jiu...nici macar Bucuresti..

El (desi are doar 18 ani) se ocupa de o intreaga retea de internet(in jur de 130 de abonati) ce presupune cablari pe fiecare scara si la fiecare apartament plus ca este solicitat la orice defectiune.

Calculatoarele de la firma respectiva sunt toate in retea si sunt destul de noi, deci slabe sanse sa se strice...cat despre cei care lucreaza pe ele...nu stiu ce sa spun..dupa o luna v-as putea zice de cate interventii este nevoie.

deci inteleg ca pretul este chiar foarte bun.

mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Un calcul elementar 20 de posturi de lucru ceea ce deja presupune responsabilitate fac 300 euro adica aprox. 10 milioane de lei. Nu e un salariu prea... mare dupa mine. E un salariu spre medie. Opinia mea.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Da dar fiindca fratele meu are doar 18 ani si mai e si la liceu in clasa a XI a are timpul limitat ...mi se pare destul de convenabil pentru el.

pot spune ca nu sta acasa decat noaptea cand doarme doar cateva ore, in rest mai repara cate-un calculator, sau se ocupa de comenzile de calculatoare pentru clienti. Timpul liber il aloca tot pentru retea si acum o sa aiba mai putin timp trebuind sa se ocupe si de cealalta slujba.

pentru un liceean e destul de ok tinand cont ca sta cu parintii si nu are alte cheltuieli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ca sa vezi cum NU sunt respectate legile in Romania

ART. 108

Timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca.

ART. 109

(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.

(2) In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.

ART. 125

(1) Tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot presta munca de noapte.

Desigur a fost doar un exercitiu vis a vis de timpul lui liber de cateva ore noaptea in rest...
Ok apreciabil ca lucreaza in fond si eu am inceput sa-mi castig existenta nu mult dupa ce am implinit 18 ani.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

El si-a facut firma pentru a face toate astea...in noiembrie a implinit 18 ani si are deja firma facuta. Contractul este facut intre firma lui si firma careia ii asigura service-ul.

Editez sa mai spun ca el lucreaza pana la ora 14 cand intra la scoala si dupa ora 20 cand termina orele. Tot pe firma lui se mai ocupa cu cumpararea componentelor de calculatoare sau a calculatoarelor pe care le vinde mai departe.

La firma careia ii asigura service-ul calculatoarelor nu merge in fiecare zi..pana acum nu a fost decat o data pentru a lua comanda de cateva piese necesare. Si nicinu va merge zilnic pentru ca nu va fi nevoie atata timp cat calculatoarele functioneaza.

Deci NU inteleg unde ai vazut tu legea incalcata!

mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Nu vad legatura cu un un salariu (ca se facea mai sus un calcul). La o retea de 20 de calculatoare, pusa la punct si utilizata corect nu ai de lucru mai mult de 10-20-30 de ore pe luna. poate si mai putin. Nicidecum 40 de ore pe saptamana.

My life stinks

Mergi la inceput

Nu are atatea calculatoare firma respectiva ..si pot spune ca intr o saptamana (de cat are contractul)nu au fost probleme deloc, a trecut doar sa vada daca au nevoie de ceva si le-a luat comanda pentru o imprimanta...asa ca nu cred ca or sa fie poate nici 20 de ore pe saptamana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

Si mie mi se pare pretul destul de rezonabil pt Ro. Aici servicile incep de la 10 euro, si se intind pana pe la 100. Depinde ce probleme ai cu calculatorul...

Mergi la inceput