AutoCAD (cum sa...)?

AutoCAD (cum sa...)? | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

Cine stie sa lucreze in AutoCAD?
Am nevoie sa creez un patrulater cu anumite dimensiuni ale laturilor si am uitat cum se face, am uitat comenzile ...
Cine stie sa imi spuna cum (din tutoriale nu am inteles nimic fiindca nici eu nu stiu ce sa caut)..?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Cel mai simplu e sa desenezi o linie in sistem polar. Pentru un dreptunghi cu lungime de 4 si latimea de 2 plecind de la zero ar fi Line - from 0,0 to 4,0 to 4,2 to 0,2 to 0,0. cred....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Iti fixezi unitatea de masura:
"Format"->"Units"-> cm (de exemplu)
Si apoi iei toolul de "rectangle", stinga clik in pagina, itit apare optiunea de a specifica coltul opus adica lunigmea, scrii valoarea -> enter, ti se cere sa pui si celalalt colt (latimea), pui valoarea, enter...si ai patrulaterul!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sint asa de suparata ca am uitat cum se face (nu mai tin minte decit ca era o "smecherie")incit n-am reusit nici sa fiu explicita

Hai sa mai incerc: vreau sa fac un patrulater pe care urmeaza sa-l export in 3dmax si sa-i dau grosime ca sa creez un perete de mansarda, ma refer la peretele care pe o latura e inalt de 2,5 metri iar pe cealalta 1,3 metri (si cu latimea de 6 metri). Stiu ca se poate face asta si-n AutoCAD (dar nu ma descurc cu programul asta pe care nu l-am folosit decit pentru a creea formele pe care mai apoi le exportam (dar au trecut aproape 2 ani de atunci si am uitat cum faceam).
Pe scurt, eu habar n-am sa lucrez cu programele asta, insa ma invatase cineva cum sa obtin niste forme mai ciudate fiindca le foloseam ulterior la proiectarea de mobilier si n-am invatat deci pas cu pas ca tot omul ci am repetat pina am reusit sa o fac automat.
(va rog sa nu rideti de mine))
Deci, m-am uitat pe tutoriale, mersi for2nity dar nu am gasit si pace ce-mi trebuie, in schimb mi-am reamintit uitindu-ma pe acolo ca parca faceam o polilinie si-i dadeam coordonate ca cele scrise de vandal, adica ii ziceam sa fie y=250, x=0 ca punct de plecare si mergeam in jos la y=0, x=0 obtinind latura lunga(inaltimea) apoi continuam cu latimea si latura scurta tot cu coordonatele din astea dar de aici m-am blocat ca nu mai stiu cum faceam ultima latura(cea oblica). Oare s-a inteles ceva? Oare sa mai adaug si ca era ceva cu "end point" dintr-o fereastra de meniu pe care n-o mai gasesc?
Of, lilanda...daca as putea eu sa fac toate lucrurile simple in mod simplu......as fi "sefa"!
Cind e vorba de lucru cu calculatorul sint in mod clar un "cap sec"

Oricum, multumesc pentru ajutor, o sa ma mai chinui cu tutorialele, poate imi vine inspiratia "divina"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

daniela, daca e vorba de aplicatii simple si nu tre' sa desenezi suruburi si piulite, iti recomand fooooarte calduros google sketchup
E simplu pentru designul artistic, gratis si usor de invatat...se poate si exporta, ba mai mult exista si modele 3D pe google earth!!
Succes!! :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

daniela, cel mai simplu sa faci un patrulater e comanda rectangle
tasteaza rec apoi space sau enter
selecteaza un punct de plecare pe suprafata de desen, oriunde, si scrie pe promterul de comanda asa: @x,y, unde x si y sunt coordonatele tale
cu comanda extrude se construieste un paralelipiped ( dai coordonata z)
daca vrei sa faci cu polilinie, comanda e PL, apoi enter, click pe desen, misca mouse-ul in directia dorita, sa zicem pe ox,( vezi sa fie ortho activ, tasta f8, ca sa se miste cursorul la 90 de grade)si introdu de la taste cat vrei sa fie x, sa zicem 6, apoi enter,misca mouseul pe oy, apoi scrie cat vrei sa fie y, si tot asa
cu comanda close( shorcut c) se inchide patrulaterul
ca sa-ti definesti unitatile de masura, inainte de a incepe desenul, scrie comanda OP (options), enter
de aici poti selecta sa zicem sa lucrezi in metrii
cel mai usor e sa desenezi la scara 1:1, adica 1=1m
daca vrei sa desenezi o linie de 60 de cm, tastezi .6
sper ca nu te-am zapacit mai rau, dar nu-s prea buna la explicatii scrise
daca mai ai intrebari, astept
n-am inteles deloc asta: "un perete de mansarda, ma refer la peretele care pe o latura e inalt de 2,5 metri iar pe cealalta 1,3 metri (si cu latimea de 6 metri)"
am uitat sa zic , cu tasta f3 se activeazul osnap-ul

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

ash, asta cu end point e de la osnap
f3 activeaza/dezactiveaza comanda
iar jos de tot, pe pagina, sunt niste "casute"
pe una scrie osnap
fa right click pe ea, si selecteaza options
in fereastra deschisa, selecteaza(bifeaza) ce doresti, nu prea multe sa nu te incurce, importante sunt end point, middpoint, perpendicular, iar nearest nu, numai daca faci ceva fara precizie

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Ah, va multumesc!
Am reusit!
Era atit de simplu, doar ca invatasem ca papagalu' si na' ce-am patit!
Sa-mi fie invatatura de minte...
Partea buna e ca acum nu mai exista riscul sa uit fiindca mi-am pus mintea la contributie si fara sa vreau am mai invatat si alte "smecherii" (datorita voua)..

lilanda, ce interesant e google sketchup!

Mergi la inceput