Pentru ce anume?
Buna dimineata, fetele
Am si eu o intrebare la voi, va rog frumos.
Stiti cumva pentru ce probleme se citesc:
- Acatistul Sf. Duh
- Acatistul Sf. Teodora de la Sihla
- Acatistul Sf. Xenia
Mi-a dat cineva sa citesc aceste acatiste si nu stiu pentru ce sunt. De exemplu Acatistul Sf. Ciprian stiu ca este pentru vraji, blesteme, vrajitorii, etc.
Multumesc mult si astept raspunsurile voastre.
Raspunsuri
Marilena12 spune:
Acatistul Sf. Duh se citeste pentru iertarea pacatelor, despre celelalte ma documentez si iti spun. Am si eu acatistul Sf. Teodora dar nu stiu sa se citeasca pentru ceva anume, altfel decat celelalte acatiste, pentru sanatate, iertarea pacatelor, smerenie, imblanzirea vrajmasilor, si alte binefaceri pe care Domnul le daruieste celor care se straduiesc sa sporeasca in credinta. Preotul duhovnic nu ti-a spus pentru ce sa citesti indeosebi aceste acatiste? Oricum, acatistele sunt foarte folositoare pentru viata cuiva, atat pentru problemele sufletesti cat si pentru restul. Daca ti-a dat preotul sa citesti ca si canon, e foarte indicat sa o faci, daca cineva te-a sfatuit, sfatul este unul foarte bun.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
diplodocus spune:
Nu am inteles prea bine...Cine "ti-a dat" sa citesti aceste acatiste ,nu ti-a spus si pt ce sunt? Sau tu nu ai intrebat? Probabil el ar fi in masura sa-ti raspunda cel mai bine.
Daca e dat de duhovnic, poti sa le citesti si fara sa stii pt ce anume sunt ca stie el de ce ti le-a dat
Cum spui, unii sfinti sunt "specializati": Sf Ciprian-impotriva vrajilor, Sf.Stelian-ocrotitor al copiilor, Sf.Antonie cel Mare-ocrotitor al monahilor,etc. Dar acest lucru deriva probabil din anumite intimplari prin care au trecut in viata lor, si care sunt amintite in acatist.
Totusi , nu cred ca e bine sa fim foarte" fixisti" Orice sfint poate sa mijloceasca la Dumnezeu pt orice problema...Doar sa te rogi cu credinta...
Ceva in genul Parintelui Teofil de la Nicula, care zicea ca orice icoana e facatoare de minuni( nu doar cea care e celebra)
Toate cele bune!
goldi spune:
Exact, nici eu nu cred ca un acatist sau o icoana, sunt fiecare pentru ceva .
Adik, daca nu ma mai inteleg cu sotu' citesc, ceva,, daca ma cert cu soacra, altul si daca ma da afara de la serviciu, un altul???!
Nu e mai simplu,o rugaciune simpla, venita din inima?
Fara suparare ...
alebazi spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Aceste acatiste mi-au fost date sa le citesc dupa ce m-am spovedit, ca sa spun asa. Si nu m-am gandit sa intreb pentru ce sunt.
De exemplu, odata, un preot, caruia i-am spus ca nu sunt casatorita, mi-a dat sa citesc Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana care este pentru casatorie. Adica, sunt acatiste pentru anumite situatii in care respectivul se afla.
De aceea credeam ca si aceste acatiste sunt pentru ceva anume. Era mai mult o curiozitate. Oricum le citesc, pentru ca am incredere in persoana care mi le-a dat, si le citesc cu tot sufletul. Sunt foarte credincioasa si daca nu citesc o rugaciune din suflet, nu o mai citesc.
Marilena12, cand ai informatia, ma anunti si pe mine. OK?
Multumesc mult
Marilena12 spune:
Alebazi nu am aflat inca, dar o sa-ti spun. Pentru o casatorie bineplacuta lui Dumnezeu, poti sa mai citesti si acatistul Sf. Nicolae Episcopul Mirelor Lichiei. Deasemenea, Sf. Ioachim si Ana au rugaciuni speciale pentru mamicile cu probleme de fertilitate, eu am o carte cu aceste rugaciuni, se numeste "Sfintii care ne vindeca de boli". Acum ma uit pe acatistul Sf. Teodora, dar sincer, nu vad scris undeva ca se citeste pentru anumite trebuinte, ci pentru ca sfanta este o mare mijlocitoare la Dumnezeu, prin rugaciune, pentru oameni. Eu cred ca toti sfintii, daca ii rogi, se roaga la randul lor pentru tine. Si rugaciunile sfintilor au mare putere, cea mai buna rugaciune de mijlocire este pentru Nascatoarea de Dumnezeu, ea se roaga impreuna cu toti sfintii pentru oameni. Eu asa fac.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
irina.c. spune:
stiu ca Acatistul Sf. Duh e pentru luminarea mintiiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
nikole spune:
Acatistul Sf. Duh, se citeste pentru luminarea mintii, aducator de multa intelepciune,pentru invatatura, reusita la examene si spor in casa.
bebika 12+
BOCANILA spune:
O Doamne ce dea sfinti!
Rugaciunile aduse inaintea Lui Dumnezeu sunt suficiente.
Indiferent de problemele pe care le avem.
poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!
Marilena12 spune:
[quote]citat din mesajul lui Marilena12
Acatistul Sf. Duh se citeste pentru iertarea pacatelor, despre celelalte ma documentez si iti spun. Am si eu acatistul Sf. Teodora dar nu stiu sa se citeasca pentru ceva anume, altfel decat celelalte acatiste, pentru sanatate, iertarea pacatelor, smerenie, imblanzirea vrajmasilor, si alte binefaceri pe care Domnul le daruieste celor care se straduiesc sa sporeasca in credinta. Preotul duhovnic nu ti-a spus pentru ce sa citesti indeosebi aceste acatiste? Oricum, acatistele sunt foarte folositoare pentru viata cuiva, atat pentru problemele sufletesti cat si pentru restul. Daca ti-a dat preotul sa citesti ca si canon, e foarte indicat sa o faci, daca cineva te-a sfatuit, sfatul este unul foarte bun.
Marilena
Blogul meu