Penticostali? Nelamurire
Raspunsuri - Pagina 8
crinuta spune:
Exact la asta m-am referit cand am spus ca Il limitam pe Dumnezeu si gandirea LUI, totul devenind ceva rigid, si atunci ma intreb unde mai e loc de iubire, abandon...?
Ideal este sa nu cadem in extreme, sunt periculoase.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
irina.c. spune:
quote:Dumnezeu este o Persona,iar relatia cu El nu poate exista decat in cadrul unor reguli,pe care El le-a dat.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Uneori, am impresia ca multi oameni au tendinta sa-L asemene pe Dumnezeu cu o persoana, ii dau calitati umane, il vad capabil de pedepse severe si gata sa intocmeasca regulamente prin trimisii Lui pe pamint (daca asa ar trebui sa-i vedem pe cei care ii poarta Cuvintul).
De ce sa simplificam intr-atit, un lucru absolut divin (dragostea), ceva ce ar trebui sa primim cu sufletul si mintea deschise, cine te poate invata sa faci asta? Si cine are curajul sa spuna ca stie Calea atit de bine incit o poate arata celorlalti.Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Repet ce a zis si Marilena-canoanele nu prevad obligativitatea ca un credincios sa reclame preotul cand face vreo neregula,fiecare actioneaza in acest caz dupa cum crede de cuviinta.
&
quote:
pentru simplu fapt ca Biserica Ortodoxa nu prevede obligativitatea ,,reclamarii,, preotilor care fac nereguli,asta ramane la latitudinea credinciosilor.Iar aici fiecare procedeaza cum crede de cuviinta,si probabil ca si modul de a fi are o influenta.
& &
quote:
Mi s-a parut destul de clar ce am zis,nu ar fi fost necesar sa dau detalii.
Mai mult de att nu cred ca este de spus.
Of mai Irina, nu numai ca "mai mult" nu mai trebuia spus, dar nici "atat" macar nu ar fi mai trebuit spus, insistat...mai ales de tine care vrei sa promovezi ortodoxia in meritele-i cele adevarate !
"OBLIGATIVITATE"? CE TOT II TRAGI ATATA CU "OBLIGATIVITATEA" asta a ta ?
De ce pui "ascunzishul" asta de dupa "OBLIGATIVITATE"?
NU este mai Irina necesar! io tzi-o spun! Nu ai nimica de ascuns sau de protejat! = ca nu jefuieshte nimeni ortodoxia!
(...maaacar de ar "fura" cineva putzintel din bunatatea dreptei_credinte, ca sa si-o insuseasca fie si in felul asta ...)
Pai TU Irina, dupa "obligativitate" te inchini? prin "obligativitate" participi tu la slujbe? singura "obligativitatea" este "norma" ta calauzitoare in interiorul si in afara religiei/canoanelor/regulilor/recomandarilor/sfaturilor/pe strada/forum/etc. ? ...pai uite ca se zice aici, aici pe DC (pana si de persoane non-ortodoxe!!!) se scrie despre DRAGOSTE...se pomeneste aici despre dragostea oamenilor fatza de EL si de Dragostea LUI fatza de noi... iar tu "pisezi" cu "obligativitatea"??!! m-ai za-pa-cit !!
...iar cu preotul ala ...si cu totzi preotzii si cu toate regulile care le au de respectat preotzii: pai oare din "obligativitate" oare le respecta si nu le calca ei? de frica garbaciului? sau pentru ca-s constranshi le implinesc? doar ca n-au incotro le tzin?
Spune tu: cu "obligativitate"(sau in afara ei) se face indreptarea omului de la pacat la sfintzenie?
Asta e dreapta_credintza?
STI BINE CA NU !
STI doar ca preotul NU din "obligativitate" respecta canoanele si nu le incalca, ci pentru ca el insushi in inima si mintea lui (proprie si personala) le stie ca-s cele mai bune posibile shi de drag le tzine, din convingere si din dragoste le respecta...iar nu din "obligativitatea"! > care nu e nici una si nici alta, ca este "obligativitatea" cu dragostea precis "incompatibila" si "ireconciliabila"... da probabil ca si cu convingerea in mare masura e la fel!
Spune Irina, nu este asa cu preotul?! nu e tot asa si pentru tine si pentru oricare mirean? prin dragoste si incredintzare nu este oare 'disparuta' "obligativitatea" aia? nu scrie ca "dragostea izgoneste frica"? se implineste canonul rugaciunilor sau oricare canon de sila ? sau de drag ??
Spune tu Irina cum e! DA-TZI raspunsul cuvenit! ...iar daca e ala care il presupun ca ar fi drept, pai atunci de ce tot imi scotzi tu "plusuri" d-astea....? destul!!
Te rog Irina nu mai insista, ca daca nu mai e nimica de spus si totul "s-a dat clar", ajunge! cu astea shi nu mai ma "chema", ci sa vorbeasca si celelalte persoane mai departe, ca poate or avea lucruri mai bune de spus(= precis a scrie mai bune decat astea care le-am scrijelit io p-acilea...nici nu e delooooc greu de altfel )
irina.c. spune:
quote:draga mea,eu nu te chem deloc,de altfel nici mesajele in general nu ti le citesc,vad ca tu tot tragi de mine si ma tot pomenesti Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by ManyHope
[Te rog Irina nu mai insista, ca daca nu mai e nimica de spus si totul "s-a dat clar", ajunge! cu astea shi nu mai ma "chema", ci sa vorbeasca si celelalte persoane mai departe, ca poate or avea lucruri mai bune de spus(= precis a scrie mai bune decat astea care le-am scrijelit io p-acilea...nici nu e delooooc greu de altfel )--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
si bb din burtica
Serafim Rose
ManyHope spune:
quote:
draga mea,eu nu te chem deloc,de altfel nici mesajele in general nu ti le citesc,vad ca tu tot tragi de mine si ma tot pomenesti
Io "trag de tine" shi n-am pic de putere, ca DEFEL nu te pot urni !!!
(Da cum vezi mai Irina fara sa citeshti? ma invetzi shi pe mine? ca tare ce ma mai ustura ochii de la monitor...doar de data asta mi-au dat lacrimile de ras ...ai fost suuuper mi-a placut, bravo !)
irina.c. spune:
quote:recunosc ca la acest subiect am facut un efort sa lecturez ce-ai scris,desi mai bine nu ma osteneam Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by ManyHopequote:Io "trag de tine" shi n-am pic de putere, ca DEFEL nu te pot urni !!!
draga mea,eu nu te chem deloc,de altfel nici mesajele in general nu ti le citesc,vad ca tu tot tragi de mine si ma tot pomenesti
(Da cum vezi mai Irina fara sa citeshti? ma invetzi shi pe mine? ca tare ce ma mai ustura ochii de la monitor...doar de data asta mi-au dat lacrimile de ras ...ai fost suuuper mi-a placut, bravo !)--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
si bb din burtica
Serafim Rose
denizel spune:
"V-am hranit cu lapte, nu cu bucate tari, caci nu le puteati suferi si nici acum chiar nu le puteti suferi..."
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.