Gradinite Menssana si Mary Poppins - va rog pareri

Gradinite Menssana si Mary Poppins - va rog pareri | Autor: Alesia

Link direct la acest mesaj

Buna,

As vrea sa il duc pe baietelul meu de 2,5 ani la gradinita de luna asta, luna viitoare. Va rog sa imi spuneti ce parere aveti de urmatoarele gradinite: Menssana si Mary Poppins.

Puncte tari si puncte slabe pana acum ar fi:
Menssana (am fost sa o vad deja)
+ piscina din curte
+ cursul de patinaj iarna (optional)
+ tenisul (optional)

- regim ovo-lacto-vegetarian
- casa are prea multe nivele (greu de urcat)
- slaba orientare a "domnului profesor" pentru clienti (nu e foarte amabil, as spune)

Mary Poppins (inca nu am vazut-o, dar am vorbit cu o mamica care are fetita acolo)
+ interiorul mai dragut, mai viu colorat
+ tenisul (optional)
+ mai orientati spre clienti (la telefon cel putin)

- usoara dezordine in jucarii, uneori chiar mizerie in camere
- nu sunt foarte dornici sa ii scoata pe copii la aer

Va rog mult sa imi spuneti si parerile voastre.

Alesia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Parerea mea- Mensana NU. Patronul mi se pare usor arogant si nu prea mi a placut.

Mary Poppins este f drutza .Este f curat,directoarea e f pasionata de ce face. E mai scumpa decat altele ... dar una peste alta este OK.

In zona ti as mai recomanda Genesis, Olga Gudynn ,Gradinita mea si nu in ultimul rand Smart Kids (unde e si copila mea)
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

parerea mea - NU menssana.
am fost si noi la ei, ne doream o gradinita axata mult pe activitati fizice, iar menssana parea ok. dar orice parinte are nevoie de un manager al gradinitei deschis la idei, cooperant. vor aparea diverse mici probleme de-a lungul timpului, pe care nu le vei putea rezolva cu un astfel de om.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Eu o am pe fi-mea (3 ani si 4 luni) la Mary Poppins din octombrie.

Acolo nu se face tenis, nici macar optional (cel putin din cate stiu eu), ci dans si aikido.
Nu stiu ce intelegi prin "nu sunt dornici sa-i scoata pe copii afara", a mea iese destul de frecvent in parc (ieri si alaltari au fost, de exemplu), si ea e grupa mica.

De asemenea, eu n-am vazut niciodata mizerie in camere, in plus e una din putinele gradinite (din ce am vizitat eu) in care nu se intra fara papuci de unica folosinta.

Puncte bune:
- jucarii, carti, "consumabile" de foarta buna calitate si foarte variate;
- educatoare tinere si destul de entuziaste; dupa ce am vazut serbarea de Craciun am realizat cat muncesc cu ei;
- grupe mici (la fi-mea sunt 7 pitici);
- bucatarie proprie, mancare buna (fi-mea mai face mutre, dar asta pentru ca e capoasa);
- foarte aproape de parc;
- curatenie (repet, din punctul meu de vedere si comparativ cu ce am vazut in alte parti);
- unul din cele mai bune barometre este fiica-mea, care merge cu placere acolo, nu a plans o secunda, e suparata in weekend si vacante cand trebuie sa stea acasa;
- la sfarsitul saptamanii primesti o foaie cu activitatile pe toata saptamana si o mostra din creatiile artistice ale cupilului; restul creatiilor se pastreaza intr-un dosar si le primesti la sfarsitul gradinitei;

Puncte mai putin bune:
- taxa mare;
- program numai pana la 17 (eu mi-as fi dorit pana la 18, dar aici depinde de fiecare familie);
- un singur dormitor - personal as fi fost mai fericita ca fiecare grupa sa aiba dormitorul ei, dar sunt foarte putini copii care dorm la pranz la gradi (in special din grupele mici), asa ca inteleg optiunea asta;
- mi-ar fi placut (si) alte sporturi (inot sau tenis in special).

Cred ca as mai avea si altele de spus, dar astea imi vin acum in cap. Eu am gasit intotdeauna intelegere si raspunsuri la intrebarile mele, personalul mi se pare absolut ok, doamna directoare ne-a spus din start ca e constienta de necesitatea unor modificari si va incerca sa le faca pe parcurs (ei sunt mutati recent in noul sediu).

Noi, pana acum, nu am avut nici o problema majora, ba chiar sunt foarte multumita de entuziasmul fiica-mii si de schimbarile pe care le vad la ea de cand merge la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ma strecor si eu la subiect, intrebandu-va daca ati mai vazut si alte gradinite in zona. Sincer, prefer ceva mai 'la vale', catre coltul Floreascai (pe unde e statia de metrou Aurel Vlaicu sau care e acolo), Sos Pipera, chiar si pe Nicolae Caranfil daca e in partea dinspre Pipera. Pana pe Cotrus nu m-as cocota.... Dar sa aiba program pana la 18.00 m-ar interesa, sau macar 17.30... Merci

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nici mie nu-mi place "omul" de baza de la menssana,cu mine cel putin a fost arogant si neserios. ulterior am intalnit mai multi copilashi care frecventau gradinita menssana la alte gradinite(parintii plecand din acelasi motiv)

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Ankalaura, pe langa statia Aurel Vlaicu e doar o gradi de stat, cu program scurt, pana la 12, dar pe Floreasca este gradi SOS...(mai are ceva in denumire), particulara, cu program pana la 18. Eu nu am fost sa o vad, dar prietena mea are copilul acolo si e multumita.

20+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Florentina, cumva aceasta SOS e fosta grad 123 (vis-a-vis de Pta Floreasca)? Ai adresa de la SOS? Mai multe detalii? Ca si pe mine m-ar interesa zona...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Florentina - gradinita cu program pana la 12 nu ma ajuta de loc... La ora 12, eu mai am inca vreo 7 ore de program... :)
Dar SOS m-ar interesa, si chiar urgent. Nu am gasit-o pe nici un sit de gradinite. Daca poti, trimite-mi cateva detalii pe PM, sau da-mi un nr de tel tot pe PM, sa te sun in weekend daca e ok. Mai ales din experienta prietenei tale m-ar interesa mult. Cam unde e pe Floreasca? Multumesc mult

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Pana revine Florentina cu detalii, va pot spune eu cate ceva despre gradinita SOS Satele copiilor.
Nu e chiar la piata Floreasca, este intre Floreasca si Aurel Vlaicu, pe calea Floreasca, e amplasata pe malul lacului, in complexul acela de casute pentru copii orfani al fundatiei Satele Copiilor.
Daca mai tin minte, programul este pana la 6, asta vara taxa era undeva la 6 milioane jumate, au grupe de 20-25 de copii, activitati interesante (dans, pictura, calculator), loc de joaca cu nisip alaturi, un dormitor mare, curat si frumos, salile de clasa sunt mari si au o sala mare de activitati gen dans, educatie fizica.
Daca am retinut eu bine, folosesc metode educationale step-by-step, dar adaptate, cel putin in teorie mi s-a parut interesant ce ne-a spus doamna directoare.

Ce nu ne-a placut noua, copiii pareau lasati in plata lor, cand am vizitat noi gradinita majoritatea copiilor erau in sala mare, la dans, insa unul (mititel, la vreo 3 ani) ramasese singur intr-o clasa si incerca sa termine de mancat niste pateuri, alti doi se invarteau pe hol, in conditiile in care nu am vazut nicio educatoare nicaieri, doar doamna directoare care discuta cu diversi parinti.
Mai mult, desi am auzit ca intrarea in sat e pazita, eu n-am vazut paznic la poarta, nu ne-a intrebat nimeni de sanatate si nu am deloc sentimentul ca nu poate intra oricine cand vrea in gradinita.
Inca o chestie care m-a dezarmat la vremea respectiva erau grupele cam prea mari (fi-mea e cam neastamparata si chiar vreau s-o stiu in siguranta cat stau la servici).
Una peste alta, SOS a fost singura alternativa viabila la gradinita unde mergem acum, in primul rand dpdv amplasare, program si pret. Nu mi s-a parut foarte potrivita pentru copii mici si neastamparati care au nevoie de un ochi atent sa-i supravegheze.

PS Inca doua puncte slabe: mancarea de la o firma de catering (la cate firme de catering a incercat firma unde lucrez, am ceva experienta si motive sa stramb din nas) si mizeria din clase. Acum realizez, am impresia ca ei iau masa tot in salile de clasa, pentru ca am vazut firimituri si resturi de mancare pe jos.

PPS Site-ul lor: http://www.sos-satelecopiilor.ro/index_rom.php?m=23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Nu stiu alte detalii in afara de ce spus Roisin, decat daca o intreb pe prietena mea.
Anul trecut parca zicea ca ptr programul scurt, pana la 12-13 platea 2 mil;, iar ptr program lung- inca 150 de euro.
Despre curatenie nu stiu mare lucru,stiu doar ca daca e vremea frumoasa, copiii sunt tinuti mult timp afara, dar nu stiu cat de bine sunt supravegheati...
Cat despre paza, nici eu nu am vazut pe nimeni pe la poarta de cate ori am trecutpe acolo...

21+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput