Cum invat catelu' sa -si faca nevoile AFARA?
Avem o catzelusa de trei luni cu care ne chinuim sa priceapa odata sa isi faca nevoile afara!
Acum am trecut-o pe "tratament intensiv" adica am legat-o ca sa nu mai faca in toata casa si o scoatem dn doua in doua ore afara. Ei bine...sta afara pana ce inghetam noi si cand intram in casa isi da drumu!
Cum sa reusesc s-o invat sa faca afara???
Orice sfat practic e mai mult decat binevenit!
va pup
Omul fara dusmani e ca punga fara bani!
Raspunsuri
grodear spune:
Singura modalitate pe care o stiu si care am aplicat-o si eu a fost, atunci cand a facut in casa, am bagat-o cu nasul in "realizarea ei", am batut- o cu ziarul si sa vezi dupa aia ce astepta la usa sa- i dau drumul afara...
Cateilor le e frica de bataia cu ziarul, nu ii doare, dar cand fosneste cand dai i ei se sperie tare.
Vezi ca nu este bine sa o lasi sa se obisnuiasca asa ca dupa aia o sa ai mult de furca. In primele zile, nu o mai scoate asa de des pentru ca ea o sa ceada ca de fapt asta e programul normal, scoate- o de 3-4 ori si in rest fi atenta sa nu faca in casa. Dupa ce face prima data afara, o lauzi si ii dai ceva bun.
Cand mai face in casa, o ignori si nu te joci cu ea, sa te vada suparata.
Succes!
kali spune:
Eu am procedat in felul urmator:
In momentul in care a facut in casa- certat, dat cu nasul si dus afara... explicat ca acolo trebuie facut pipi. Stergi cu o carpa mica si o lasi (nespalata) in fata usii de la intrare (cateii fac acolo unde a ramas mirosul de urina). Daca se repeta accidentul, ii arati carpa si i-o dai sa o miroase, dar nu in casa.
Cand se trezeste, cam fac pipi, deci incerci sa o scoti atunci afara, iar daca face, o lauzi si-i dai ceva bun sa pape, ca recompensa.
O mai poti pandi prin casa si cand vezi ca-si ia "pozitia" actionezi repede.
S-ar putea pentru inceput sa-ti faca pe scara blocului (daca stai la bloc), deci trebuie multa rabdare si ai grija sa cureti intotdeauna dupa ea.
Apoi va sta in fata usii fara sa zica nimic pentru ca nu va stii sa se ceara. Treptat, cam in 2-3 sapt. (maximum) ar trebui sa se invete, cu conditia sa fii si tu perseverenta.
Succes.
Oana, mami de bebish Alexia (25.12.2005)
nicoll spune:
In primul rand exista momente sigure cand ei fac pipi, si anume dupa ce se trezesc, dupa ce te joci cu ei si dupa ce mananca. Deci de fiecare data dupa ce fac lucrul asta sa ii scoti afara la pipi, dupa ce fac ii lauzi, mangai si le dai ceva bun. Kk fac de obicei dimineata , la pranz si seara dupa ce mananca. Daca face in casa, nu il bate, nu il baga cu nasu acolo si nu sterge in fata lui... spala locul cu o carpa cu putin otet. Vezi ca se gasesc in magazinele pt animale niste spray-uri cu care dai pe covor, pt oameni nu are nici un miros dar pt ei are un miros care nu le place si nu mai fac acolo. Ai nevoie de multa rabdare, dar daca esti perseverenta vei reusi. Dupa ce cresc mai marisori nici nu mai fac atat de des.
Nicoll
lilupep spune:
In mod normal trebuie sa stai cu catelul afara pana isi face nevoile, il lauzi imediat ce a facut si il si duci in casa ca sa priceapa pentru ce e scos afara.
Eu am stat prima oara cu al meu 4 ore si nu a facut, a facut cum a intrat in casa.......chestie de vointa
Succes si....multa rabdare
Eleni spune:
quote:
Originally posted by kali
Cand se trezeste, cam fac pipi, deci incerci sa o scoti atunci afara, iar daca face, o lauzi si-i dai ceva bun sa pape, ca recompensa.
O mai poti pandi prin casa si cand vezi ca-si ia "pozitia" actionezi repede.
Oana, mami de bebish Alexia (25.12.2005)
ca sa te "incurajez", si eu posed una bucata de catzel pisecios prin casa. Ideea este ca am avut un subiect similar si una din fetele pricepute, olim parca, al carei sot este medic veterinar, mi-a spus ca oricum pana la un an tot mai scapa prin casa. Si asa este. Catelul meu a rarit simtitor pisurile prin casa, dar tot mai baga unu-doi pe saptamana. Inca nu are un an.... mai avem vreo 3 luni.
Si am citat-o pe Oana, ca m-a distrat faza aia cu luatul pozitiei: sotul meu a vazut-o intr-o zi catelul cum lua pozitia si l-a intrebat rastit: ce faci acolo? si cainele tzup prin toata camera si pe canapea cu pishu curgand, ca apucase sa deschida robinetul.
Asa ca daca vezi ca ia pozitia, asuma-ti si beneficiile imprastiatului prin toata casa.
Succes iti doresc si nervi tari! si te sustin moral!