asigurare pt bebelus

asigurare pt bebelus | Autor: carmenpit77

Link direct la acest mesaj

Doresc sa-i fac bb meu o asigurare de care sa beneficieze la 18 ani, asigurare de studii sau ceva asamanator. Puteti sa-mi impartasiti din cunostintele voastre. multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreia Brotea spune:

Buna,
Noi avem deja vreo 3 ani de cand i-am facut genul acesta de asigurare pustioaicei noastre la Aviva. Ia legatura cu ei, ca au multe variante.

O zi buna,
Andreia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Asigurarea se face, de regula, dupa ce bb implineste un an. Cel putin la AIG. Noi am facut la ING dupa ce a implinit un an. Va beneficia de asig la varsta de 21 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Am facut asigurare la ING de cand Andrei avea 8 luni, va beneficia de ea la 18 ani.

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Noi i-am facut lui Sebastian inca de la 3 luni- la ING.

Uite un subiect la care s-a mai discutat aceasta problema:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79609

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Si eu i-am facut lui Remus la ING din nov 2005,insa acumularea de capital e foarte mica.M-as bucura daca cineva care lucreaza in domeniu ar vrea sa stea sa discute toate aspectele cu noi.Hai sa spun ce m-a derutat sa nu cazi in aceiasi capcana.
50 ron lunarx12=600x13 ani(am baiat mai mare un pic dect al tau)
Se vor strange 7800 ron care impartite la 5 ani iese 1560ron,In afara faptului ca-i asigurat daca doamne fereste pateste unul dintre voi ceva,suma ce se strange e modica.Eu am facut-o ca nu reuseam sa-i pun deoaparte alocatia.N-am precizat:platesc pe luna cam 70 ron,insa 20 este asigurarea in sine.
Cand am incheiat-o au mai spus ceva despre
dobanda si participarea la profit insa nu stiu nimic concret.Daca stii mai multe spune sunt tare curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

La noi e asa :
-plata lunara 110 ron timp de 18 ani cu capitalizare.Rata se va modifica in functie de inflatie.
-se adauga asigurarea medicala a sotului , copilul fiind minor s-a facut asigurarea pe numele lui.
-20.000 ron in caz de deces in caz de accident(doamne fereste al sotului)si Ing preia plata ratelor pana la sfarsitul contractului.Plata celor 20.000 ron nu afecteaza fondul final .
Fondul poate sa fie prelungit pana la max 23 ani ai copilului .

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

quote:
Initial creeata de carmenpit77

Doresc sa-i fac bb meu o asigurare de care sa beneficieze la 18 ani, asigurare de studii sau ceva asamanator. Puteti sa-mi impartasiti din cunostintele voastre. multumesc mult!

Te pot ajuta cu cateva informatii. In functie de varsta copilului si de gradul de risc specific tie, poti alege o polita traditionala (cu rente garantate) sau una cu componenta de investitie. In functie de societatea la care faci, la traditionale cresterea garantata este de 3-3,5%, iar la celelalte nu sunt garantate. Daca intervine decesul celui care sustine financiar contractul, atunci ING preia plata primelor in asa fel incat copilul sa primeasca sumele prevazute in contract. La AIG, se acorda despagubire in cazul in care moare copilul. La toate societatile este clauza de scutire de plata a primelor, adica in caz de pensionare medicala compania preia plata primelor. Iti recomand sa o platesti. Pe contractele traditionale nu se poate face decat actualizare cu inflatia la aniversarea contractului, iar pe celelalte se poate veni (de fapt, se recomanda) ORICAND cu prime suplimentare. La AIG se poate plati trimestrial, semestrial si anual dupa ce copilul a implinit 1 an, la ING se poate incheia contractul de la varsta de 1 zi a copilului si se poate plati si lunar.
In general, se recomanda o polita traditionala pentru copiii mici si u polita cu investitii pentru copiii mari.
ATENTIE MARE LA CLAUZELE GENERALE #350;I, IN SPECIAL, LA EXCLUDERI. Cititi cu atentie, in special la AVIVA, AIG si GRAWE.
Nu pleca de la premisa "ma duc la cei care dau mai mult". Renta de studii este IN PRIMUL RAND o protectie ca in caz de pensionare medicala (daca vrei) sau deces copilul va avea bani sa-si plateasca facultatea.
ni-na, da mai multe detalii despre contractul tau: ce tip este, varsta copilului, a ta, cat platesti pentru contractul de baza,... si le lamurim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Vreau sa atrag atentia asupra unui singur aspect: cheltuieli si investitii.
Asigurarile sunt cheltuieli fie la traditionale fie cele cu investitie, fie pentru deces, fie medicala. Cu cat e mai mare asigurarea cu atat suma ce nu se mai regaseste la final este mai mare. Ea mai variaza si in functie de persoana asigurata, care, atentie, este parintele, nu copilul, in cazul rentelor de studii.
Mai sunt cheltuieli si comisioanele, ca pentru ele lucreaza consultantul.
3-3,5% se aduga pe suma ramasa dupa ce se scad cheltuielile.
Consultantul se poate schimba pe parcursul contractului sau se poate reclama.
Tot in cazul rentelor de studii, daca decedeaza parintele, asiguratorul preia platile, dar nu mai adapteaza la inflatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Vreau sa atrag atentia asupra unui singur aspect: cheltuieli si investitii.
Asigurarile sunt cheltuieli fie la traditionale fie cele cu investitie, fie pentru deces, fie medicala. Cu cat e mai mare asigurarea cu atat suma ce nu se mai regaseste la final este mai mare. Ea mai variaza si in functie de persoana asigurata, care, atentie, este parintele, nu copilul, in cazul rentelor de studii.
Mai sunt cheltuieli si comisioanele, ca pentru ele lucreaza consultantul.
3-3,5% se aduga pe suma ramasa dupa ce se scad cheltuielile.
Consultantul se poate schimba pe parcursul contractului sau se poate reclama.
Tot in cazul rentelor de studii, daca decedeaza parintele, asiguratorul preia platile, dar nu mai adapteaza la inflatie.

Mergi la inceput