Dungulitze luminoase pe monitor!
Se intampla un fenomen ciudat pe desktop-ul meu de cateva saptamani: Bara de start, se descompune in dungulite luminoase si tremuratoare, cam 2-3 centimetri in sus. Cand deschid calculatorul mai am o mare parte din bara de start intreaga dar dungulitzele sunt prezente. Dupa o perioada din ce in ce mai mica de timp, bara dispare putin cate putin pana nu se mai vad decat dungulitele tremuratoare. Pot actiona butoanele din para pe ghicite punand sageata mouse-ului marginea imaginii de pe monitor, adica in felia meagra care aparte jos unde ar trebui sa fia bara de start. Dungulitele sunt colorate exact ca bara de start, adica se vad pe elel secompuse, butoanele sau iconitele de pe bara.
Ce sa fie asta? Unde credeti ca e problema?
La monitor? Nu e prea vechi, are cam 4 ani si e in monitor bun, LG FlatronF700P. Nu a fost folosit in exces, in medie 6-8 ore pe zi.
Sa fie placa video??
A mai patit sau macar vazut cineva asa ceva?
Fetele mele
Raspunsuri
joxy spune:
Cred ca monitorul este totusi vechi. Faptul ca imaginea se mareste in timp ce el lucreaza indica o crestere a tensiunii pe undeva prin piesele lui.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
dana d spune:
Multumesc!
Ieri liniutele au disparut subit. Ne-am bucurat de cateva ore de imagine perfecta si intraga. Acum cateva minute au aparut iar, bara de start se mai vede pe jumatate, in curand va disparea complet.
Am incercat sa schimb pozitia barei de start dar nu am reusit. Stiu ca la alt calculator faceam asta parca numai tragand-o cu mouse-ul. Stie cineva cum pot la Windows XP sa mut bara de start pe lateral sau sus?
Sunt curioasa daca liniutele se tin dupa ea.
Fetele mele
adi2003 spune:
Clic dreapta pe bara de jos, debifeaza optiunea "lock the taskbar" si apoi muta taskbar-ul cu mouse-ul unde vrei (sus, lateral).
Florile mele
dana d spune:
Multumesc, am reusit sa mut bara sus.
Vreo 2-3 zile nu am mai avut liniute si credeam ca problema a disparut singura. Din pacate aseara au aparut iar, mai multe si mai sus urcate. Imi lipsesc cativa mm din imagine in partea de jos. Acum ca am mutat bara sus macar am bara de start vizibila, dar la multe ferestre ma incurca lipsa din imagine.
Chiar nu stie nimeni care ar fi cauza si, eventual, rezolvarea??
Fetele mele
dante01 spune:
monitorul e de vina...
incearca cu un altul si ai sa vezi ca nu sunt probleme cu pc-ul...