In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 5
crista-s spune:
Teo nu am auzit nicioodata de nici un tirg de haine ... Exista in orice oras 1 zi pe saptamina cind intr-o piata se aseaza tarabe.. se vind chinezisme ca alea din Europa sau Doraly ... printre ele mai scapa si cite o taraba cu hainute mai de Doamne ajuta .. dar nu cine stie ce ... in general " no name " si de calitate proasta ... Nu stiu ce preturi sunt ,a Milano dar la Bologna o pereche de sandale in piata ( nu de piele sau nu complet din piele ) nu au scazut sub 35-50 euro in conditiile in care la Milano pe strada principala aia de la Duomo spre castelul Sforzesco erau in magazin din piele 30 euro ! Deci ... cred ca merita sa intri in magazine.. NU INTRA LA ALEA DE FIRMA ... dar la restul intra cu incredere .
La Venezia nu e chiar indicat sa te uiti dupa magazine de haine ... ala e oras pT turisti deci cu preturi pe masura ... la fel si Firenze ... dar in Firenze ai posibilitatea sa ajungi intr-un supermarket acre are magazine in jur ( ca la noi la Mall) sau sa iei din centru catre cartiere si vei gsi si magazine normale ... Oricum pielaria la Firenze e la mare pret, frumoasa si artizanala / lucrata manual in general...
Deci dc aflii care sunt zilele cu piata in orasele astea si locul unde se desfasoara poti merge dar nu e indicat caci pierzi vremea aiurea ... Linga Milano sunt multe outlet-uri .. la alea ai face bine sa mergi dc tot vii la shopping .. caci vei gasi lucruri de firma la pret de magazin normal...
N-am vazut Marks .. dar exista Zara ,Mango ( parca) , H&m ... si altele ...
teo1970 spune:
multumesc mult, Crista !
de cite ori merg pe-"afara", cumpar numai din magazine ;
in ultimul timp insa a-nceput sa mi se para ca prea ma arunc din prima, fara sa cercetez dinainte ce oportunitati locale exista (tirguri, outleturi, magazine nu prea cunoscute de catre turisti etc.); sincer, daca nu cunosti, te poti pacali de multe ori (mai ales cu restaurantele)
- stie cineva outleturile din Milano ?
- recomandari de magazine (Milano, Florenta)
- recomandari locuri de luat masa (restaurante sau nu neaparat, eventual cu specific local) ? (in special Florenta, dar si Venetia - am o seara festiva
si m-ar interesa un loc deosebit, dar si cu mincare buna)
va multumesc ................
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by crista-s
N-am vazut Marks .. dar exista Zara ,Mango ( parca) , H&m ... si altele ...
multumesc inca o data, oricum nu sunt la prima incursiune
daca tot am vorbit de lenjerie: imi puteti recomanda vreo marca anume (italiana); ceva mediu ca si calitate, pret etc.; ma intereseaza lenjerie de toata ziua, dar mai deosebita
crista-s spune:
locuri de luat masa nu stiu dar vezi ca se plateste in plus la orice bar sau restaurant dc stai la masa ( evident ca nu poti minca in picioare hahah dar ca idee .. ) se adauga ceva euroi ...
parerea mea e sa eviti restaurantele din centru pline ochi de straini in care se maninca prost ... si sa cauti mai mici si mai ascunse pe stradute... Evident dc tot esti in Italia sa maninci italian ... si cam ce e specific zonei... la milano osso bucco si risotto
la firenze cred ca ceva cu sugo di lepre ( iepure salbatic) sau de mistret ( cinghiale) .. nu poate costa mult ca nu iti pune multa carne e numai sosul de la paste cu asta .. papardele sau picci sunt pastele specifice toscane...
la Venezia sa incerci ceva cu peste baccala eventual ( e merluciu ) sau chiar anguila ( asta cica e erotic) ...
sa nu cumperi de la negri care vind pe colt de trotoar genti sau alte cghestii de firma .. false evident ... caci dc te ptrinde politia pe tine te amendeaza si e cam 2000 euro ( doua mii )
eu nu stiu nume de magazine ca nu sunt chiar dependenta de shopping , dar dc vrei masuri mari exista Oviesse ( de aici imi cumpar eu seamana cu Marks ) ... in toate orassele .. si au toate masurile ... apoi exista Upim care e mai ieftin ... asta pt hainute pe linga Zara si restul ... pt masuri mai "slabutze" ...
Pt desuuri dragute era unul dar am uitat .. daca imi amintesc iti zic ...dar sunt multe oricum ...daca nu si nu iei trenul de la venezia sau firenze si vii la Bologna si aici iti zic eu unde sa mergi la cumparaturi .. e o strada ca Lipscaniul ... de la gara spre centru plina de magazine...
uite aici pagina cu outleturi
http://www.sottocoperta.net/outlet/
clic pe spacci & outlet
iar in josul paginii alegi o regiune ..
cauti pe regiuni :
milano= lombardia
venezia = veneto
Firenze = toscana
apoi o provincie .. in cazul oraselor mari numele lor e si provincia
asa ca iti printezi adrese. harti de acasa ...
oanagabriela spune:
Ma primiti si pe mine cu o intrebare din Canada? 
Vrem sa mergem o saptamina la Roma la sfirstul lui iunie si de obicei inchiriem apartamente pe internet. Am gasit ceva frumos in zona Colosseum, pe Via Carlo Botta. Cunoasteti zona? Este rezonabila? Este suficient de central pentru a vizita Roma fara prea mult mers pe jos?
Multumesc pentru informatii. 
pet.cost2005 spune:
teo - aici m-ai lovit puternic
... in materie de lenjerie intima iti recomand (in zona Milano) www.tezenis.it/ita.htm" target="_blank">Tezenis
(astia au preturi fff bune in general, dar mai ales acum in perioada reducerilor si produse fff faine),
www.intimissimi.com/" target="_blank">Intimissimi sau www.yamamay.it/i_default.htm" target="_blank">Yamamay. Iar pt. dressuri si ciorapi, sosete, body www.calzedonia.it/" target="_blank">calzedonia (la asta te refereai, cri???)
oana - Colosseum este central ... ai fff multe de vizitat in zona si ai si statie de metrou cu care te poti deplasa ff usor in tot orasul, la alte obiective turistice ... nu stiu exact apartamentul de care zici, strada ... dar ca zona e buna, centrala. Uite aici www.romaturismo.it/v2/it/main.asp" target="_blank">despre Roma, obiective turistice sau www.romaspqr.it/ROMA/Indice.htm" target="_blank">aici
Petronela
Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.
crista-s spune:
La Tezenis ma gindeam .. eu nu prea intru in masurile alea dar tot ma uit cu jind la izmenutele lor ...
sau asta pt Roma ( pagina cealalta la mine nu se deschide)
http://www.romamor.it/en/index.htm in engleza
sau in italiana
http://www.romaspqr.it/ROMA/Indice.htm
vezi clic unde scrie stradario si te trimite intr-o pagina unde scrii orasul si adresa si vezi harta cu strazile din Roma ..
teo1970 spune:
ati incercat cumva pastele Barilla PLUS ?
am inteles ca ar fi mult mai sanatoase decit cele obisnuite - sunt integrale, contin cu 40% mai multe proteine, contin acizi omega 3 si grasimi in cantitati mici
in Ro nu am vazut, dar ma gindeam ca daca tot merg in Italia sa cumpar citeva pachete, banuiesc ca se gasesc in supermaketuri
crista-s spune:
Theo .. BARILLA cred ca sunt mai mult pt export .. sunt multe alte firme care costa mai putin si sunt mai bune... in plus mai fac si in casa citeodata ...Dar daca tot vii si vrei sa iti iei ceva bun atunci vezi cele pe care scrie artigianale sau cele BIO .. poti sa cumperi si de la vreun magazin care face paste proaspete sunt scumpe dar o data in viata merita efortul... se pastreaza asa uscate cam 1 saptamina .. Apoi mai sunt in magazine supermarket paste fresche Giovanni Rana .. astea sunt cele mai bune dupa parerea mea.... le tii la racoare , le cumperi in ultima zii si le pui in valiza care merge la cala ( dc vii cu avionul. dc esti cu masina le tii in masina la racoare, in portbagaj sau intr-o geanta frigorifera )...
Poti sa iti cumperi si din cele care costa 45 centi un pachet de 1 kg linistita caci sunt oricum mai bune decit orice pasta care se gaseste in Ro .. caci sunt facute cu un griu diferit ( grano duro).
Dintre cele simple seci..
teo1970 spune:
multumesc inca o data, Crista
eu vroiam in special Barilla PLUS, ca astea-s ultima "moda", cel putin in State, datorita continutului in acizi omega 3 ![]()
cum nu sunt Barilla in italia ? ca pina si-aici in supermarket gasesti tot felul de sortimente de Barilla, dar nu PLUS ![]()
oricum, am retinut ideea cu pastele intergrale la kg ... si cele Givanni Rana
(o sa fiu cu masina)