In Italia (20)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Hei, regina delle pentole, nu stiam pe unde ai disparut. Hi, hi, las ca vezi tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina.C spune:

Crista,

Sper ca e totul ok...Se vede ca tu esti suflul aici, daca tu nu scrii, nimeni nu o face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Neata ... am fost la inmormintarea bunicii mele dragi ....asa ca am ajuns la Bucuresti chiar dc nu era in plan si am mai facut si turul europei Bologna-Amsterdam-Bucuresti si apoi Buc-Paris-Bo ca anumai asa ajungeam ca sa mai apuc si eu macar ultima noapte de priveghi. Dar de marti apar aici iar.

Cris nu stiu ce sa zic de pasta de nocciole, azi dimi pe rai uno era o reteta cu alune ( paste) dar nu m-am uitat din pacate ( nu cred ca mi-ar placea) asa ca acum citesc aici si uite ca nu stiu s araspund la intrebare. Dar de care e : unt de alune ca ala de arahide american?? sarat ? care ei il maninca pe piine ?? dc da eu pe ala il mincam cu lingurita ( ca pe serbet ) in vreme ce "sugeam" din sticla de bere ...mie asa imi placea ... dar sa fie sarat .. ala dulce nu imi place deloc ... Vezi ca sunt si niste retete africane cu pasta asta ... dau bucati de carne prin ea si le frig sau fac sos la carne ... imi amintesc ca am vazut odata la tv dar nu mai sti exact ...

www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina.C spune:

Crista draga, imi pare rau pt.bunica ta, condoleante. E trist cand pierdem pe cineva drag noua.

Acea pasta de nuci...e nicicum...are gustul de nuci. De fapt, aici in Ardeal, imi amintesc copil fiind, ca la bunici mancam taietei cu nuci. Se fierbeau taieteii, si-i amestecau apoi cu nuca macinata si zahar. Era mancarea copilariei mele la tara. O sa-i gasesc eu o intrebuintare. Adevarul e ca pastele le prefer cu pesto, sau bolognese, sau carbonara. ecc...as putea insa sa incerc si cu nuci. Pastele, in Italia, le-am mancat cu aproape tot: cu zucchine, cu pomodori, cu usturoi..asa ca, de ce nu ar merge si cu nuci, nu?

O seara frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Crista condoleante si Dumnezeu s-o odihneasca pe bunica ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Cristina, imi pare rau pt. bunica, chiar am vorbit parca de ea ultima data...
condoleante,
pusilici, Vio

Mergi la inceput

tuturor .... m-am intors pe baricade ..

Cu pasta aia de alune o sa ii gasesti tu Cris o intrebuintare ... dc e dulce merge si umplutura la o rulada / motz la biscuiti/ umplutura de cornulete .... dc e sarata numai asa la bere e moartea ei ( dupa parerea mea ) si merge deci cu ceva grisine sau biscuiti sarati.
Paste cu nuci si zahar si eu mincam cind eram mica ..macaroane in general nu taitei ca aia erau aur curat, ii primeam in cutia de carton ( aia de pantofi ) alaturi de alte cutii cu prajituri si evident alte bunatati de la matusa din ardeal ...le dadea mecanicului de la rapidul de Bucuresti si in 6 ore ajungeau ...

Vio te astept pe mess

www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Crista bine ai revenit!!!
Am facut foccaciadin acelasi aluat dar facute una dupa alta:una cu rozmarin uscat si alta cu suc de rosii ceaps si parmezan.Prima a fost o porcarie (puteai sa-ti spargi capul cu ea), a doua a iesit subtire ca o pizza dar f. buna la gust (de fapt arata si era la gust ca pizza).
Cred ca am dat focul prea tare la prima foccacia de mi-a iesit asa.La a doua a fost focul mic.
Am mai facut pizzete si au iesit f. bune.
Crista (sau alte fete), in cat timp ai reusit sa incepi sa vb. italiana (imi aduc aminte ca ziceai ca intelegeai aproape tot la inceput-asta e si cazul meu)dar nu pot sa scot din mine decat cateva cuvinte,desi cunosc mai multe.El vb in italiana si eu o dau tot in engleza sau chiar si romaneste sau mai bine zis englezo-romana.Nu stiu cum sa fac ca sa scap de obisnuinta asta
Nici de invatat (mai ales gramatica)nu prea am chef,am altele mai interesante de facutEl a zis sa incep sa vb ca marochinii(adica toate verbele la infinitiv:avere,essere) etc ca e bine si asa decat deloc
Noi ne-am mutat din Plebiscito ca era liber doar 1 luna si acum avem pat normal dar imi placea mai mult acolo, era o nebunie totala, asa cum imi place mie

Mergi la inceput

Idora inveti numai si numai dc: ai cu cine vorbi, nu iti este rusine sa casti gura si sa vorb in italiana, te fortezi sa nu zici nici un cuvint in engl sau ro cu riscul de a nu stii ce sa spui .. dai din miini, spui sinonime, incerci sa explici obiectul ... dar scoti engleza din creieras, daca asculti non stop radio - vorbit nu muzica ... si / sau cel mai bine RAI UNO ... ca vorbesc cel mai corect si clar, lent pe intelesul tuturor....
Nu spune verbele la infinitiv si incearca sa nu vorbesti gresit caci ce inveti gresit asa vei spune toata viata !! Iar lui sa nu ii fie lene sa te corecteze !!! tu sa rogi pe toti cu care vorbesti sa te corecteze caci nu te superi ci din contra vrei sa inveti corect si ei vor fii fericiti ... incearca sa eviti babe sau mosi carora le joaca proteza in gura si de la care nu intelegi corect pronuntia si de asemeni tarani care vorbesc in dialect ca nu este el scopul tau acum .. intii it si vine si dialectul pe urma ....
Du-te si cumpara reviste de birfe ... caci au un limbaj usor si familiar si citeste din ele cu voce tare prin casa sa te auzi, eventual te inregistrezi pe banda si te asculti .. in felul asta te vei autocorecta .

DAR RAI UNO e mama tuturor profesorilor dupa parerea mea ... eu cu ei am invatat ... si cu cititul cu voce tare cidn inca nu stiam de smecheria asta ( dar mergeam cu masina ici colo si eu pe drum citeam din ghidul turistic cu voce tare sa auda si F si sa isi improspateze memoria )...

si gramatica macar 10-15 min pe zi sa te uiti pe carticica ... numai ceva .. o lectie .. nu mai multe ca te ametesti si te plictisesti .. deci ... sa zicem azi numai articolul .. sau miine numai un verb ... si tot asa .... incearca sa gasesti, sunt niste carti mici cu exercitii sunt cele mai bune caci ai si raspunsrile .. nu iti fie teama sa citesti raspunsurile corecte .. nu vei trisa .. o sa fie ca la scoala cind prof mai intii preda , tu inveti ( citesti acasa) si apoi rezolvi singura fara sa te mai uiti pe rezultate ...

hai ca ne punem pe invatat amindoua dc vrei ca si eu cam vorbesc dupa ureche in ultima vreme ( mai ales de cind frec forumurile in lb romana )
te astept pe messenger dc ai net dimineata ..

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Crista, mersi inca o data, o sa incerc sa fac tot ce ai zis si mai ales sa nu vb ca marochiniiOricum mi-ar fi rusine sa vb asa
Iti las pe PM adresa mea de mess si putem vorbi dimineata care la mine-i pe la 11-12,ca ma culc tarziu de obicei.

Mergi la inceput