In Italia (20)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramona71 spune:

Multumesc mult pt raspuns pet.cost.2005!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Va multumesc pt rasp. Tot ce intreb e pt cineva care nu are acces la net si nici masina. Auzind ca eu am fost de 2 ori inLido di Jesolo si Bibione, m-a intrebat de Caorle, spunindu-mi ca a auzit ca e un fel de Costinesti de la noi.
Am cautat si eu info pe net, dar am zis ca va intreb si ep voi, paote stiti mai multe.......

Cristina, am si eu o curiozitate Am citit intr-un mesaj al tau ca zona Venetia e ca la noi la Marea Neagra si de aici curiozitatea mea: cu ce se deosebesc alte zone ale Italiei de aceasta zona?! Ce zona ar fi mai frumoasa, apa limpede, nisip si........nu f pipirata (stiu zona Ravenna - Riminni ca e scumpa; am trrecut in 2 ani pe-acolo si tot ce spuneai referitor la mincare, e adevarat).

Daca ar fi sa recomandati "la mare in Italia" pt 2 familii, fiecare cu 4 pesoana (2 copii si 2 adulti), relativ aproape de un aeroport (ca sa poata ajunge unii din RO si altii din Germania).........o zona nu f. scumpa, ce ati recomanda?!
Eu le-am spus despre Lido di Jesolo si casele de vacanta. Din pacate, nu mai am adresa unde am fost anul trecut....Stiu ca ar fi vorba de 2 baieti (5 si 6 ani), unul de 14 si o fetita de vreo 12-13.......

Am sa le sugerez si varianta de bungalow...

PS Cristina, as fi vrut sa te intreb in privat ceva, cum as putea?! (ca PM nu-l ai activat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Andreia -Helbi .. PM la mine nu functioneaza .. . imi apare un patratel in care imi spune ca am mesaj, si ceva cu ACTIVE X. de cite ori dau sa deschid mesajul ma scoate afara din forum ... deci dc vrei imi poti scrie pe mail .. l-am activat ... si asta e ok ...

Zona de linga Venezia ( Cavallino ) e accesibila de la aeroport (Venezia ) apa e ca marea Neagra : adica dc ai intrat pina la genunchi nu iti mai vezi degetele ... din cauza ca e laguna la 2 pasi si se varsa multe riuri (apa dulce) in mare in zona cu pricina ... sunt multe campinguri unul linga altul acolo si multi nemti ... deci e curat si nu ff scump pt conditiile oferite ... asta in loc de Lido di JESOLO .. caci sunt cam lipite "satele" astea doua ..
tot linga aeroport e zona Rimini dar unde e indicat a aleaga o alta statiune ( Rimine e oras deci lume multa ) mai la sud ... cu cit mergi mai la sud apa e mai curata ... caci si aici sunt m,ulte riuri care se varsa in mare Delta fluviului Po si alte riulete mai mici deci apa e tot ca la noi ... apoi plajele sunt scumpe dar sunt si multe distractii .. cine vrea sa sara din parc de distractie in alt parc de distarctie atunci sa aleaga aceasta zona ... sau dc sunt tineri aici sunt discoteci toata noaptea , baruri multe, sala de sport pe plaja ... evident totul costa ingrozitor de mult ....

Plaje frumoase, linistite si cu apa minunata unde si dc are 3-5-6 metri vezi fundul marii sunt la marea Tirenica ( Tireniana) ...a fost Alina ( de la voi- Germania ) anul trecut in Toscana si i-a placut ... si mie imi place mult ... eu am trecut numai pe litoralul asta si de la La Spezia in jos e frumos peste tot ...

Ca sa ajungi cu avionul :
- Roma ...
* litoralul roman: Lido di Ostia cel mai usor de ajuns cu trenul de la Roma ... apoi de la Civitavecchia in jos si mai jos de Ostia dc inchiriaza masina din aeroport e usor ...dar si in sus spre Orbetello
* tot de la Roma dar si de la Firenze insa numai cu masina inchiriata : zona Orbetello( monte Argentario) e ceva mai pietroasa dar e FF frumos , insula del Giglio (aici campingul nue indicat are casute mici si urite ) dar sunt apartamente de inchiriat si hoteluri

- de la Firenze/Pisa dar cu masina :
* zona Piombino ( dar nu Piombino caci e port deci mai jegos ... ) insa orice sat linga mare are si case de vacante plaje de nisip ...
* pina la Livorno sunt numai plaje gen Mamaia ( largi , cu nisip fin ) insa neamenajate .. iti pui singur sezlongul adus de acasa sau prospul .. preturi mult mai mici si marea transparenta... de ocolit ceva ff aproape de Livorno e port mare si apa mai murdara + orasul si el mare ...

- de la Firenze/Pisa/ dar si Genova .. insa cu masina inchiriata :
* de la Viareggio in sus pina la La Spezia ( de fapt Lericiar fii ultima localitate ca pe urma se intra in port si deci nu e indicat) ... cea mai 2tare din parcare " in zona asta se pare ca ar fi Forte dei Marmi ... evident si mai scumpa .. dar e pt distractii.. rest, baruri, disco ... etc ..cum era Neptunul in vremea tineretii mele ( '80-'90) ..

deci de la Orbetello in sus sunt si campinguri si case de vacanta si hoteluri ... nu e zapaceala de la Adriatica ..dar e peisajul care face toti banii + Pisa, Firenze, Lucca, La Spezia, 5 Terre, Pistoia... si apoi muntii la 2 pasi poti face excursii dc ai masina inchiriata .. sunt multe terme in zona ...orasul lui Pinocchio ( Collodi) .. cred ca Alina poate spune mai multe insa despre cazare si preturi ... eu am fost in trecere ( locuiesc peste munti de la Pistoia spre Bologna )

E ff frumos si sunt complexuri hoteliere cu locuri de joaca pt copii, gen cluburi ... si la Adriatica dar mai in sud .. intre Pesaro si Ancona e Senigallia .. asta e super !! apa cristalina ,plaje largi de nisip... nu chiar ca in partea cealalta dar mult mai transparenta decit la Rimini... ) de fapt cu cit cobori cu atit e mai bine ...culmea ca Adriatica e superba pe vis a vis la croati ...
ca sa ajungi la Senigallia ai aeroport la Ancona ...
si normal mai pre sud e ff frumos dar si mult mai departe ...
mai e aeroport la Pescara dc vor mai jos sau si mai la sud la Bari si de acolo iar sunt o multime de plaje ... mai salbatice dar de nisip in general si preturi mult mai mici caci in sud e totul mult mai ieftin ...

Mai pot zbura direct in Sicilia .. Palermo si de aici cu msina inchiriata sau dc gasesc ceva organizat in grup poate exista si autocare care sa te ia de la aeroprt ... eu nu prea am auzit dar se poate ...

insa " nebunie " de parcuri de distractii si chefuieli la orice ora se intilnesc pe coasta Adriatica in zona Rimini-Riccione

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, merci mult! Am sa-ti scriu zilele astea pe mail.
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Andreia dc vor comoditati, au copii .. si tot vin cu avionul deci distanta nu ii demoralizeaza eu as alege Adriatica mai spre Ionica adica de la Senigallia in jos .... Hoteluri, cluburi, plaje larga de nisip si apa curata si nu in ultimul rind cu cit mergi mai la sud preturile sunt mai mici nu numai la cazare dar si la mincare ...La Senigallia a fost o prietena a mea intr.un club acum 2 ani si o pot intreba dar cred ca sunt toate la fel ( gen alea diN Turcia ca sa poti compara cu cva ) .. aveau cu ei o fetita de 4 ani si a fost ff comod ... existau animatori care se jucau cu copii ( nu tb ei sa stie limba ca se inteleg intre ei oricum hahah ) ...

Si pe Gargano ( intre Foggia si Bari - areop e la Bari dar inchiriezi masina ) sunt multe locuri interesante si ieftine .. a fost Adriana aceea de pe Culinar si a pus acolo si poze cu vacanta ei de anul trecut ... deci daca obisnuiesti sa intri pe forumul ala poti cauta ca a spus ( parca) unde a fost ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

O pr Cri si Petro, atat de dragute cu explicatiile de calatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by iriale

O pr Cri si Petro, atat de dragute cu explicatiile de calatorii.

Iri, mami de Ale

In timpul liber, respir

... esti o draguta . Numai bine !!!!!!

10+
Petronela

Mergi la inceput

Petrooooooo, vrei sa vin la tine si sa te cert????? Chiar tre' sa ma urc in avion si sa vin?????
Ai inteles mataluta la ce ma refer, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Da, da, am inteles perfect .. da' ma fac ca nu inteleg ca sa vii la mine . Cand sa te astept la Milano ?

10+
Petronela

Mergi la inceput

Nu se pune
Chiar acum, cand ai putea sa ne povestesti cate-n luna si-n stele despre samburel... eu te astept si sunt convinsa ca si toate celelalte fete, zic toate si subliniez acest cuvant.

Mergi la inceput