Avortul terapeutic-crima????
Raspunsuri - Pagina 4
crinuta spune:
Problema nu se pune ce spune gura lumii, ci ce spune Dumnezeu, asta daca celui/celei in cauza ii pasa, cum e cazul de aici, ca daca nu ii pasa, nu deschidea subiectul, iar Dumnezeu spune: " sa nu ucizi", punct, fara discutii, exceptii, etc.
Situatia ta Nicole este groaznica, si stiu prin ce treci, deoarece si eu am trecut prin ceva asemanator, insa nu te pot sfatui sa faci ce iti spune inima, sau cum crezi tu ca e mai bine, pentru ca e vorba de sufletul tau. Pentru ca ai intrebat daca este sau nu pacat, imi permit sa iti raspund ca este pacat, concluzie la care ai ajuns si tu deja, si asta nu pentru ca asa spune x sau y, ci pentru ca asa spune Dumnezeu.
Nu stiu de unde exista ideea ca noi avem dreptul de a decide cine se naste si cine nu, noi, care daca n-ar fi Dumnezeu, n-am putea da viata. Atata vreme cat viata vine de la Dumnezeu, noi nu avem dreptul de a o curma.
Eu iti doresc sa fie o alarma falsa, iti doresc sa dai peste un preot bun, dar foarte bun, si iti recomand sa te rogi din toata inima ta de mama.
Astept vesti bune de la tine
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Marilena12 spune:
Nikole, eu nu am auzit vreun preot ortodox spunand ca avortul terapeutic nu este pacat, asa cum spune Natasa, si crede-ma vorbesc frecvent cu cativa preoti. Ba mai mult, eu consider ca este o crima sa ucizi
Despre cazul pe care l-am expus anterior, stiu sigur ca era vorba de rubeola, mai stiu si cazuri de varicela in primul trimestru, si afectiuni hepatice nasoale, care dupa opinia medicilor ar fi putut duce la malformatii ale fatului sau probleme mari ale mamei, si toate s-au terminat foarte bine, fara probleme. Ma rog la Dumnezeu sa nu fie nici la tine o situatie grava, si cu riscul de a repeta, te sfatuiesc sa mergi si la alti medici, sa faci si alte analize, fara a spune ceva despre primele opinii medicale. Nu te grabi sa renunti la bebelus, ai rabdare, si daca te simti bine si nu intervine ceva grav, bucura-te de copilul tau si de perioada de sarcina, este o perioada minunata. Nu dispera, pentru ca foarte multe afectiuni, desi nu cred ca este cazul tau, au parte de o rezolvare satisfacatoare in ziua de azi. Dar, eu cred ca primul diagnostic pe care l-ai primit se bazeaza pe un set de analize cam saracut, ca sa fie credibil. Medicii se inseala foarte frecvent, din pacate. Asteapta sa faci o morfologie fetala la vreo 3 luni de sarcina si vei vedea ca bebe e sanatos tun. Repet, eu nu cunosc vreun caz de femeie gravida cu rubeola fara simptomele de rigoare. Aceasta boala nu cred ca este asimptomatica nici la un organism beton, daramite in timpul sarcinii. Aveai o febra si eruptii pe corp, de ai fi stiut ca esti bolnava inainte de a face analize.
Eu iti doresc sa ai sanatate si o sarcina usoara si placuta!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
AC spune:
Nikole,
eu am fost nu in situatia unei contaminari virale ci in urma triplu testului am capatat un raspuns tare aiurea... si-n plus avem Tay-Sachs s-inca vreo doua bube in familie.
Eu am cerut cu toate riscurile amniocenteza. Daca tu ai facut boala in timpul sarcinii este foarte grav. Dar e o posibilitate infima ca bb sa n-o fi facut. Stiu ca se pot face teste sa se vada daca lichidul amniotic sau chiar sangele din cordon sunt contaminate... eu iti sugerez sa te interesezi de un astfel de examen, fii sigura ce-i cu bb s-apoi sa-ti iei hotararile.
Argumente pro si contra exista, s-ai primit destule. Eu nu pot spune ce sa faci tu. Eu iti pot spune doar ca eu m-am simtit atunci ingrozitor de singura pe lume cu toate ca erau si mama si sotul si fetita mea alaturi. Nu stiu nici acum ce as fi ales.
Rational nu voiam sa-mi dedic viata mea si mai ales a fetitei unui copil care ne-ar fi acaparat mai toata atentia. Eram constienta ca nimic n-ar mai fi fost la fel. Imi trebuia alt serviciu sau mai bine zis niciunul... bona la copil cu probleme nu vreau... chiar cand problemele sunt o raceala.... am vazut ca daca nu-i dragoste... nu-i nimic. Ne trebuia o casa aproape de un centru de recuperare. Trebuia sa-i dam enorm de multa dragoste si atentie...neechilibrat de multa fata de celalt.
Sentimental era copilul meu deja...si eram gata la orice..s-asta anula toata logica.
Religios mi-am zis ca D-zeu da fiecaruia cat poate duce...
Sotul meu, cu mult mai religios, are noroc de o religie mai laxa decat crestinismul la acest capitol. Si mi-a zis ca eu aleg.
Din fericire am scapat de alegere.
nicolnic spune:
M-AI INTII DE TOATE VA DORESC "CRACIN FERICIT"LA TOATA LUMEA.Nu stiu ce sfat sa-ti dau,pt ca eu cunosc o persoana care a acum 19 ani a dat nastere unui copil cu retard mintal si asta pt. ca nu a stiut ca a avut pojar cind a fost insarcinata,toti spuneau ca are o intoxicatie si defapt era pojar.Daca ar fi mama copilului linga mine sigur te-ar fi sfatuit sa opresti sarcina,pt.ca este un mare chin si pentru ea dar si pentru baiat,eu insa chiar nu stiu ce sfat pot sa-ti dau pt. ca si eu acum 7 ani treceam prin ceva asemanator .Sufar de LUPUS SISTEMIC boala care nu permite nasterea unui copil sanatos ba chiar mai mult riscam viata mea si a copilului meu :dar credinta mea in dumnezeu si puterea LUI a fost m-ai mare decit stiinta medicala.Am adus pe lume o fetita sanatoasa si nu numai atit eu sunt foarte bine .Acum tu stii foarte bine ce ai de facut ,pt. ca sunt lucruri pe care numai noi mamele le simtim.ITI DORESC TOATE CELE BUNE SI MULTA,MULTA SANATATE
giul spune:
Nici eu nu dau sfaturi,dar va intreb cum ar fii fost mai bine cu siamezele ce tocmai au murit ? Mama lor aflase ca vor avea probleme .Barem pe vremea mea nu exista atata aparatura si nici-un medic n-ar fii recomandat avortul indiferent de motiv. Poate totusi ar trebui sa va folositi de avantajele care exista acum ca sa aduceti pe lume copii sanatosi .
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by giul
Nici eu nu dau sfaturi,dar va intreb cum ar fii fost mai bine cu siamezele ce tocmai au murit ? Mama lor aflase ca vor avea probleme .Barem pe vremea mea nu exista atata aparatura si nici-un medic n-ar fii recomandat avortul indiferent de motiv. Poate totusi ar trebui sa va folositi de avantajele care exista acum ca sa aduceti pe lume copii sanatosi .
Giul,
Nici un aparat din lume nu iti poate spune cu o certitudine de 100%.
Cnd faci testul de sange ptr trisomia21 - testul iti arata o probabilitate. Daca probabilitatea e mare, de tine depinde apoi sa te decizi sa faci amniocenteza (gandindu-te ca poti fi tu "castigatoarea" unui avort - ca efect secundar).
Iar amniocenteza ce iti arata? Doar o alta probabilitate..
Nu vi se pare ca omul prea incearca sa le controleze pe toate?
Eu zic sa facem niste arieni.. controlam genetic fizicul, bolile care le va face.. le excludem pe toate si traim sute de ani... .. Si sentimentele?
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
nikole spune:
Din pacate, asa este...nimeni si nimic, nici un parat cat de performant ar fi, nici un dr cat de pregatit ar fi, nu poate da un verdict sigur.
Am vb si cu alt medic, mi-a spus chir in caul in care as fi facut boala, nu poate fi sigur de urmari.Mi-a spus ca...in cele mai multe cazuri, urmarile sunt aceste...dar, poate fi unul din acelea putine la nr. cazuri, in care printr-o minune copilul se naste perfect sanatos.
Si, intr-adevar, avortul in orice conditii ar fi facut, si oricare ar fi motivele care ne impinge la un astfel de gest, este o crima, si am stiut-o(nu doar teoretic, ci simt ca sa este)dintotdeaun, dar nu stiu...am avut nevoia sa aud si de la voi asta...
acum...depinde de puterea fiecaruia dintre noi, efectiv de cat de puternica este o femeie, sa duca la bun sfarsit o sarcina, la sf. careia, teoretic se va naste un copil cu grave probleme de sanatate...
si asta era dilema mea...
am puterea sa trec prin asta,sa nasc acest copil,sau din frica, lasitate,panica, orice vreti voi, voi intrerupe sarcina...dar orice as fi ales, ar fi fost o trauma pe care nu o poti uita niciodata...
mai ales ca, aseara stand in pat si privind undeva in gol, gandindu-ma, efectiv am simtit la palpare un bot, se simte efectiv uterul marit, si ma uitam pe echografiile din prima saptamana...Doamne, groaznic, ma gandeam ca nu pot avorta...asta e..il voi iubi ca si pe un copil normal,e al nostru oricum ar fi!
Ne-am trezit dimineata, dupa o noapte groaznica...la ora 9 fix, al meu a pus mana pe telefon, cu cealalta mana ma tinea de mana, si mi-a spus ca suna, sa vada de rezultat.
A raspuns asistenta, ne-a spus sa asteptam vreo 5 min in telefon, dupa care revine cu scuzele de rigoare ca nu gaseste analiza si ne roaga sa revenim peste 5 minute.
Sunam peste 5 minute, ne face legatura cu medicul... a repetat analiza,si de data asta mi-au spus doua valori...si ca e totul in regula, nu e nici o problema, s-a dovedit ca am facut boala candva in trecut, si ca am ramas cu titrul ff mare, dar e ok...
Ii multumesc lui D-zeu , si voua ca mi-ati fost alaturi, va doresc toate cele bune, si un nou an plin de lumina si bucurii.
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole10+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos
szivarvany spune:
Nikole,
super vestea ! Iti dorim o sarcina usoara si un bb sanatos.
Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze
hannen spune:
FELICITARI!!!!
stiam eu(nu ma intrebati de ce,stie nikole)
Sarcina usoara si un bb sanatos,iar la anul sa ne ceri retzeta de cum se face ziua de 48h
Sabina spune:
OOOh, Doamne!!!
Draga mea, sa-ti dea Dumnezeu fericire !
altceva, ce sa mai zic?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.