Duceti covoarele la curatatoria chimica?
Ma gandeam sa duc covoarele la curatatorie, insa nu stiu daca o data cu curatarea trebuie sa fiu pregatita sa-mi iau alte covoare!
Ati dus vreodata covorul la curatat? Se deterioriaza sau nu?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
Raspunsuri
LiliaToma spune:
Noi am dus doua covoare la curatatorie. Nu s-a schimbat nimic la ele, in afara de faptul ca aratau mai curate . Ce-i drept nici nu le-am cercetat tare, stiam ca vreau sa le curat si atat( stam cu chirie si cand ne-am mutat nu aratau prea bine).
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
mira_m spune:
Ma gandeam ca le smtocesc prea tare!
Inseamna ca e ok sa le duk!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
mira_m spune:
La noi, cam 6 Ron pe metrul patrat!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
grodear spune:
Pana m- as ruga de al meu sa le duca (la el dureaza mult ca sa faca ceva), mai bine le spal in curte cu furtunul...
ymcar spune:
Pentru cine are posibilitatea (curte cu o bucata de pavaj cu scurgere la canalizare) spalarea in curte este de departe solutia optima (iar vara la 35 de grade e chiar placut!)si aproape gratis. Eu asa procedez. spalat asfaltul, intins covorul, udat cu furtunul, presarat cu Tide, calcat bine in picioare sa intre detergentul in el peste tot, lasat jumatate de ora, frecat un pic cu o perie aspra, limpezit bine-bine-bine, ridicat pe bara sa se usuce si basta. Iese perfect, ca nou (inclusiv mochetele cu pretentii si care avusesera viata grea, cu vomat copilul pe ele, scapat copilul mancare pe ele etc.)
Mai nou mi-am luat si compresor de spalat masina cu presiune si l-am folosit la spalat/limpezit covoarele. E bestial! Nu mai e nevoie nici de perie, jetul ala sub presiune face cat 10 perii, iar limpezirea e rapida si profunda.
My life stinks
daniella4 spune:
O varianta asemanatoare am incercat cu un covoras care incapea in cada. Mai mult l-am lasat peste noapte la inmuiat. L-am calcat in picioare, frecat cu peria, dushat.
Era un caramiziu inchis.
A ramas o culoare incerta cam prafoasa, ca m-a intrebat mama cand l-a vazut de cand nu l-am mai aspirat . Si era proaspat spalat.
Lorenza spune:
Si mie mi s-a intamplat cu un covor(drum) din hol,l-am spalat si culorile au inceput sa se combine,dupa spalat s-a facut mai urat.Probabil trebuia curatat chimic!Cred totusi,ca daca e un covor pe culori f. deschise,nu cred ca e vreo problema sa il speli!
ymcar spune:
Ciudat... Inseamna ca am eu covoare bune?! Ca tot din Bucur sunt luate si nu a iesit culoare deloc din nici unul! Gen mocheta mai groasa, un soi de imitatie de persan.
Edit, ca tocmai imi sari in ochi:in dormitor am un covor mare si doi pui, toate 3 in set, acelasi model. Contin mult maron deschis, negru, galben deschis si albastru. Galbenul e fix langa negru, deci daca iesea ceva era jale! Si oricum nu am vazut pic de culoare iesita in apa.
My life stinks
dulcetica spune:
Cred ca nu trebuie spalate cu apa calda.Apa rece nu deranjeaza daca folosesti detergent bun si nu risti sa iasa culoarea.Dar acum fiind iarna ,nu pot fi spalate afara ,asa ca singura solutie e curatarea chimica.