O intrebare indecenta
Dragele mele,imi pare rau ca va raspund asa tirziu.Vreau sa spun ca imi pare rau ca am provocat mici tensiuni intre voi din cauza intrebarii mele.Nu stiu cu ce sa incep,dar imi este usor sa va vorbesc deschis pentru ca nu va vad,altfel cred ca mi-ar fi fost imposibil.Nu caut neaparat sa mi se de-a dreptate mie prin ceea ce urmeaza sa povestesc,as dori,daca se poate ,sa aveti un pic de timp si pentru mine.
Itai,as vrea sa va scriu ce am gasit scris despre ce am intrebat eu.Am gasit c-am asa:
curvie=cind 2 oameni traiesc in concubinaj
curvie peste fire=sarutarea in alte locuri in afara de gura
preacurvie=perversitati sexuale intre soti;relatii sexuale intre rude;relatii sexuale intre 2 femei sau 2 barbati
sodoma si gomora=relatii sexuale cu animale si alte feluri de perversitati sexuale intre oameni
Se spune ca de aceea a aruncat Dumnezeu foc peste Sodoma si Gomora.
De aici am sa va povestesc in mare citeva evenimente din viata me-a care ,zic eu,Dumnezeu a avut o mare contributie.
M-am nascut intr-o familie ortodoxa ,in care de cind eram mititica mi se vorbea de Dumnezeu,si mi se spunea pilde din cartile religioase.Mie imi placea foarte mult sa ascult si credeam enorm de mult in Dumnezeu.Mamei, cind era tinara ii placea sa citeasca si avea o biblioteca cu carti,dar de la un moment dat si-a schimbat biblioteca .Din cartile cu diferiti scriitori,acum are o biblioteca cu carti religioase ,scrise chiar si de sfinti.
Eram la liceu cind obisnuiam sa merg la biserica(poate nu in fiecare duminica dar mergeam si stateam la slujbe),mai tineam si post si eram o persoana cuminte,modesta.
A venit timpul sa merg si la facultate ,am mers la o facultate din Bucuresti .MI-am facut un iubit,mi-am facut si prieteni.Incet,incet,m-am indepartat de Dumnezeu.Am stat c-am 6 ani si acolo as fi vrut sa ramin ,dar poate ca Dumnezeu a lucrat si aici .
De ce spun asta ? Pentru ca daca as fi ramas acolo acum eram DEPARTE de Dumnezeu.Incet dar SIGUR m-am schimbat:devenisem o persoana mindra ,poate prea mindra,ii criticam pe cei de linga mine si ii judecam chiar si pe parinti;fata de ei ma simteam mai desteapta (imi e si acum rusine de gindul acela pe care l-am avut fata de ei);eram rea cu cei de linga mine ;nu-mi placea sa mi se spuna sa mai trec si eu pe la biserica,defapt nici nu am mai trecut,sa postesc nici atit;in 6 ani de zile n-am gasit o zi in care sa merg sa ma spovedesc,dar cel mai grav a fost ca incepusem sa ma indoi de existenta lui Dumnezeu,eu care nu concepeam viata fara Dumnezeu.Eram TOTAL schimbata.
Un parinte bun mi-a spus: "imagineaza-ti ca esti in mijlocul unui cerc.Tot acolo in mijloc se afla si Dumnezeu care reprezinta iubire.Daca te indepartezi de el si te indrepti catre margini,cine crezi ca te asteapta dincolo de margini?Cel rau."
C-am asa se intimplase cu mine am tercut marginile.Singura care vazut asta a fost mama.Ea si-a dat seama ca m-am schimbat si s-a rugat mereu pentru mine .Se spune ca rugaciunea de mama are putere.
Intimplarea a fost ca am ramas insarcinata,cu toate ca teoretic nu ar fi trebuit(aici pot spune ca asa a vrut Dumnezeu sa se intimple )iar asta ne-a dat planurile peste cap,mie si sotului meu,a trebuit sa venim inapoi ca singuri ne era greu cu copil iar din punct de vedere financiar tot mai bine ne era daca ne intorceam,asa ca ne-am intors in orasul nostru.
Aici ,cind am fost la mama,si am vazut toate acele carti,m-am gindit hai sa citesc si eu una din curiozitate,apoi inca una si inca una..... .Atunci am inceput sa-mi pun semne de intrebare,sa-mi dau seama ca devenisem un om rau,adica in sensul ca ma grabeam sa rid de greseala celui de linga mine si lucruri de genul asta si a aparut dorinta de schimbare.Mi-am dat seama ca plecasem intr-un fel si m-am intors alt om.Ma simteam vinovata ptr. ce eram si a aparut dorinta arzatoare sa devin un om mai bun .Nu este usor,mai intii trebuie sa ajungi de unde ai plecat.Acum cred din nou ca exista Dumnezeu,imi pare rau ca odata m-am indoit si incerc sa fiu un om mult mai bun.
Intrebarea aceea am pus-o ptr. ca vroiam sa stiu daca e pacat,dar acum stiu sigur ca DA este pacat.Int-adevar in Biblie nu scrie ca sexul oral e pacat dar scrie ca desfrinarea si preacurvia sunt pacate ,chiar si in "Pacatele strigatoare la cer" spune acest lucru.
Nu vreau sa supar pe nimeni,imi cer scuze daca am suparat pe cineva,pur si simplu asa am simtit ca trebuie sa scriu aceste lucruri si sper ca nu am facut un lucru rau.
Multumesc din suflet ca ati avut rabdarea sa cititi aceste lucruri.Si poate undeva ,cineva se gindeste ca ar putea fi in locul in care eram eu atunci ...........
Raspunsuri
mate spune:
quote:
Initial creeata de mumyca
Intrebarea aceea am pus-o ptr. ca vroiam sa stiu daca e pacat,dar acum stiu sigur ca DA este pacat.Int-adevar in Biblie nu scrie ca sexul oral e pacat dar scrie ca desfrinarea si preacurvia sunt pacate ,chiar si in "Pacatele strigatoare la cer" spune acest lucru.
Deci cand ai pus intrebarea nu stiai daca e pacat si acum te-ai lamurit ca e pacat? sau cum? Cum ai facut? Ai citit in Biblie?
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
We may have different skin colours, but we are all PINK on the INSIDE.
irlandeza spune:
Atunci cand femeia si barbatul sunt uniti prin Sfanta cununie, si totul se face cu acordul amandorura, nu e pacat. Asta in limita bunului simt.
Noi 2 singurei
Messa spune:
quote:
Initial creeata de mumyca
curvie=cind 2 oameni traiesc in concubinaj
curvie peste fire=sarutarea in alte locuri in afara de gura
preacurvie=perversitati sexuale intre soti;
M-am dus acuma la prietenul meu si i-am spus ca suntem curvitori, curvitori peste fire si probabil si preacurvitori, da numa' popa stie ce o fi pervers si ce nu Inca ma doare burta de ras! Mai oameni buni, daca mai citesc din astea, chit ca imi declansez travaliul mai devreme decat trebe, stiu sigur ca nasc razand in hohote!!!
quote:Parerea mea este ca asta e chiar foarte bine, nu in post, vizite pe la biserica si spovedanie sta credinta. Repet, e parerea mea personala. Si nu vad de ce ti-ai face mustrari de constiinta pentru asta.
Initial creeata de mumycadefapt nici nu am mai trecut,sa postesc nici atit;in 6 ani de zile n-am gasit o zi in care sa merg sa ma spovedesc
quote:Sau NIMIC.
Initial creeata de mumycaUn parinte bun mi-a spus: "imagineaza-ti ca esti in mijlocul unui cerc.Tot acolo in mijloc se afla si Dumnezeu care reprezinta iubire.Daca te indepartezi de el si te indrepti catre margini,cine crezi ca te asteapta dincolo de margini?Cel rau."
Eu zic sa nu-ti mai faci atatea probleme. E pacat sa faci rau cuiva, nu sa-i faci bine, iar sexul oral e o chestie extrem de palcuta pentru cel care o "primeste". Deci, cum sa fie pacat?
Messa spune:
quote:Problema e cum definesti bunul simt si unde stabilesti, si dupa ce critetii, limita lui. Fiecare are conceptia proprie despre bunul simt si are limita proprie deci, practic eu zic ca nu exista limite in intimitate, in conditiile acordului ambelor parti. Si nu are cum sa fie "pacat". Am mai zis si la celalalt subiect - e pacat sa nu o faci.
Originally posted by irlandeza
Atunci cand femeia si barbatul sunt uniti prin Sfanta cununie, si totul se face cu acordul amandorura, nu e pacat. Asta in limita bunului simt.
Messa spune:
quote:Nu e pacat cu sau fara cununie, sfanta (adica facuta de popa) sau nu (adica hartzogarita la primarie). Adica de ce ar fi concubinajul pacat? Ce, Dumnezeu nu vede cand doi oameni sunt impreuna si devotati unul altuia? De ce e nevoie de popa sau/si de functionarul ala public? Stiati ca ceremonia cununiei religioase a fost "inventata" dupa secolul V? In Biblie nu zice nimeni ca trebe sa balmajeasca un popa un ceva ritual ca sa uneasca doi oameni - e destul ca ei sa fie impreuna si sa-si fie credinciosi unul altuia! De ce trebe popi si primarie?
Originally posted by irlandeza
Atunci cand femeia si barbatul sunt uniti prin Sfanta cununie
claudia_a spune:
Messa , fara suparare, dar vad ca ai raspuns la toate intrebarile sau ... mai bine zis, comentarii la toate randurile scrise de Mumyca...
Nu mi se pare totusi ok sa vii si sa iei in deradere niste conceptii ale unei persoane; desigur putem sa ne zicem parerea, sa comentam niste situatii dar nu sa ne batem joc de niste simtaminte si convingeri ale cuiva!
Plus ca vad ca stii foarte clar ce este "pacat" si ce nu... poate ne explici mai bine... ca eu nu cunosc nimic in plus decat scrie in cartile din religia din care fac parte: ortodoxia!
Messa
Mumyca am citit mesajul tau si ma bucur ca ai reusit sa revii la starea initiala! Nu pot insa fi de acord cu niste idei: gen:
"curvie peste fire=sarutarea in alte locuri in afara de gura" - nu cred ca scrie undeva asa ceva; e absurd, in afara de gura exista obraz, umar, gat... iar de Sodoma si Gomora stiam ca ca erau si cei care aveau relatii homosexuale!
Oricum ce trebuie retinut din tot ce ai scris tu este ca credinta este foarte importanta in viata (indiferent ce credinta este ea); nu vad cum as putea merge in viata fara niste reguli de respectat; e ca si cum am trai intr-o societate fara niste legi, reguli... ar fi haos total! Nu vad o viata fara o credinta in ceva...
Sa nu uitam totusi ca in ultimii ani biserica este din ce in ce mai deschisa si mai permisiva in anumite limite... respectarea celor 10 porunci ramanand regula de baza a credintei; dau un exemplu simplu privind elasticitatea din ultimul timp al bisericii ortodoxe: faptul ca ultimii 2 ani in postul Craciunuluis-a luat decizia sa se acorde dezlegarile in zilele cu sfinti insemnati (cruce rosie si neagra) si in sambetele si duminicile postului... deci, nu e nimic de nepatruns si nici anumite reguli nu sunt asa cum par!
Ar trebui sa fim mai cumpatati cand luam extremele si le disecam si facem bataie de joc asupra casatoriei de exemplu... care la toate religiile este o conditie esentiala... a spune "Nu e pacat cu sau fara cununie, sfanta (adica facuta de popa) sau nu (adica hartzogarita la primarie). Adica de ce ar fi concubinajul pacat? Ce, Dumnezeu nu vede cand doi oameni sunt impreuna si devotati unul altuia? De ce e nevoie de popa sau/si de functionarul ala public? Stiati ca ceremonia cununiei religioase a fost "inventata" dupa secolul V? In Biblie nu zice nimeni ca trebe sa balmajeasca un popa un ceva ritual ca sa uneasca doi oameni - e destul ca ei sa fie impreuna si sa-si fie credinciosi unul altuia! De ce trebe popi si primarie? - MESSA" mi se pare cam deplasat pentru un forum care se cheama SUFLETUL CREDINTEI si nu A VORBI DESPRE CREDINTA SI ATEISM!!
Oricum parerea fiecaruia trebuie respectata si eu sunt de parere ca omul poate gresi, se poate indrepta si poate invata si altceva decat furia si indignarea asupra unor convingeri!
Sarbatori fericite va doresc si Dumnezeu sa ma ierte daca v-am gresit!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
ham spune:
mai, ce-o tot intoarcetzi pe toate partzile?
pt. cei ce cred in spusele popilor ortodoxi, catolici, iehovisti, adventisti, babtisti, etc sexul oral este mare pacat- vezi povestea Gomorei- gomorism = a practica sexul oral
pt. cei ce cred doar in Dzeu, fara sa accepte preotzii, bisericile si dogmele- normal ca nu-i, sa sarutzi corpul iubitului/iubitei este OK, in nici un caz pacat
sa incerci sa demontezi logic ceva ce este clar o dogma, este aiurea- ea n-are nici o legatura cu logica si , oricum, cei ce cred in ea nu reactzioneaza la argumente logice!
Messa spune:
quote:Dar departe de mine asa ceva! Nu sunt convingerile ei cele de care am ras eu, ci convingerile altora, in speta ale normelor ortodoxiei exagerate, anacronice, inoculate ei de catre mama si cartile din biblioteca de acre ne vorbeste - convingerile mumycai erau absolut ok si acum ea incearca sa si le schimbe pentru ca se simte vinovata pentru ele, si eu exact asta i-am spus, sa nu se mai simta atat de vinovata pentru ceea ce simte si ce crede ea insasi. Pentru ca stiu cum sunt scrise cartile alea, am citit si eu destule, daca esti intr-o stare mai deosebita, te pot convinge ca esti ultimul pacatos nedemn de pe fata pamantului, iar eu consider ca avem cu totii dreptul la stima de sine, deci genul acela de scrieri imi repugna sau ma amuza. Deci eu exact asta ii spuneam mumycai - sa nu mai puna la suflet toate cele si sa se asculte pe ea insasi, ca nu degeaba ne-a dat Dumnezeu cap si ratiune.
Originally posted by claudia_a
Nu mi se pare totusi ok sa vii si sa iei in deradere niste conceptii ale unei persoane; desigur putem sa ne zicem parerea, sa comentam niste situatii dar nu sa ne batem joc de niste simtaminte si convingeri ale cuiva!
quote:Nu stiu, pentru ca sunt agnostica. Eu pot numai sa cred, sa banuiesc, sa simt ceva si imi rezerv dreptul de a trece totul prin filtrul gandirii mele in care am incredere, ca doar nu mi-a dat-o Dumnezeu degeaba! Cu alte cuvinte, ma bazez pe mine insami, nu pe vreun popa sau pe vreo norma BOR sa-mi spuna cum sa-mi traiesc viata si ce e bine si ce e rau. Ca asta vad eu si singura Eu nu pot sa iau o norma ca atare, mai ales daca norma cu pricina nu are logica. Intrucat nu vad logica interdictiei sexului oral in secolul nostru, rezulta ca nu are logica si deci e o prostie inventata de niste oameni acum multa vreme cand poate ca nu era prostie (drept e ca nu imi pot imagina vreo placere in sexul oral pe vremea cand oamenii nu se spalau, bleah!!! cred si eu ca parea oricui ceva scarbos). Dar acum, in era sapunului antibacterian, hidratant si cu 20 de vitamine, in era lui Mach3 cu 3 lame care lasa pasarica respectiv cocoshelul ca-n palma, in era prezervativelor cu arome si a recunoasterii corpului uman ca pe ceva normal, natural si frumos, care merita explorat fara inhibitii, zau daca mi se pare ceva rau sexul oral, dimpotriva. Daca doi oameni se iubesc, nu au cum sa fie scarbiti de anumite parti ale corpului celuilalt... nu stiu cum sunt alte femei, dar pentru mine corpul prietenului meu este ca si corpul meu, nu am nicio retinere, niciun fel de repulsie, nicio problema, pur si simplu, a propos de el. De asta, nu pot sa inteleg DE CE ar fi pacat sexul oral. Asa ca nu are cum sa fie, nu in secolul 21.
Originally posted by claudia_aPlus ca vad ca stii foarte clar ce este "pacat" si ce nu... poate ne explici mai bine... ca eu nu cunosc nimic in plus decat scrie in cartile din religia din care fac parte: ortodoxia!
Messa spune:
quote:Cine a vorbit despre ateism si necredinta? (cred ca ai vrut sa scrii necredinta, nu credinta) NIMENI nu a vorbit despre ateism si necredinta.
Originally posted by claudia_a
Ar trebui sa fim mai cumpatati cand luam extremele si le disecam si facem bataie de joc asupra casatoriei de exemplu... care la toate religiile este o conditie esentiala... a spune "Nu e pacat cu sau fara cununie, sfanta (adica facuta de popa) sau nu (adica hartzogarita la primarie). Adica de ce ar fi concubinajul pacat? Ce, Dumnezeu nu vede cand doi oameni sunt impreuna si devotati unul altuia? De ce e nevoie de popa sau/si de functionarul ala public? Stiati ca ceremonia cununiei religioase a fost "inventata" dupa secolul V? In Biblie nu zice nimeni ca trebe sa balmajeasca un popa un ceva ritual ca sa uneasca doi oameni - e destul ca ei sa fie impreuna si sa-si fie credinciosi unul altuia! De ce trebe popi si primarie? - MESSA" mi se pare cam deplasat pentru un forum care se cheama SUFLETUL CREDINTEI si nu A VORBI DESPRE CREDINTA SI ATEISM!!
Eu am vorbit despre faptul ca nu casatoria, in orice forma s-ar realiza ea, este garantia uniunii depline, devotate si in iubire dintre doi oameni, ci pur si simplu relatia dintre ei, indiferent de ritualuri sau semnaturi pe niste hartii. Si am mai spus ca in Biblie nu exista nicio referire la ceremonial de casatorie/cununie/nunta performat de vreun preot - celebra nunta din Cana Galileii descrie petrecerea de nunta, nu cununia si nicidecum nu apare vreun preot acolo care sa oficieze
Si am mai spus ca oficierea casatoriei de catre un preot este un obicei care dateaza din secolul V, adica la muuuult timp dupa scrierea Bibliei si viata lui Hristos.
Cu alte cuvinte, vreau sa subliniez ca ritualul oficiat de preot este inventie umana, nu este impus de Dumnezeu. Si este destul de logic - Dumnezeu oare nu STIE cand doi oameni se unesc? Nu e oare IN FATA LUI? Ce mai trebuie popa?
DARAEL spune:
Vad ca toti participantii la acest minunat subject au descoperit si au inceput sa foloseasca cu incredere continuarea de la ZZ a topicului initial , scriind si aici: Sexul-un dar de la Dumnezeu .......
Ca urmare, propun moderatorilor inchiderea acestui subiect !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede