Oradea (14)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Simina, la multi ani mamei tale!
Evi, felicitari!
Deci Erik va incepe acolo scoala?

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Nu ,eu cu Eric deocamdata nu mergem , numai Robert a cerut viza
vom vedea mai tarziu
Multumim Gabi si Simina sa fiti iubite

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Multumesc fetelor pentru urarile de pe forum si PM.
Aproape ca i-a trecut mamei raceala.
Floricele de la mama.
_
Daria, mai mereu o zaresc la plimbare pe Giulia.
Ce sa mai zic ca azi m-am intalnit cu o parte din oradenii DC, intamplator.
Sper ca in primavara reusim sa punem de-o intalnire DC.
Si totusi, ce se prefigureaza a fi cladirea din Parcul Artima?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

simina - http://biz.hotnews.ro/pp_articol_9676-Parc-unic-in-Romania.htm

Un week-end fruuuumos-frumos!!!(spuneti, pe unde-l petreceti??)

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Cristina - merci. Draguta initiativa.
Weekendul? Probabil la servici - printre declaratii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Evi, imi pare rau ca nu mergeti:(
Cristina, sper sa fie dragut parcul, dar eu am retineri: ori va fi cu intrare libera, ca si fostul parc, si atunci una-doua va fi devastata de adolescenti, huligani si alte specii (n-am nimic cu adolescentii, insa ma enerveaza rau de tot cand se dau pe hinta, etc... la greutatea lor) ori va fi o taxa la intrare, insa atunci multumesc si la revedere.
Sa vedem cum va fi, si cat va tine.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Gabi, scrie "intrarea libera" in articol.
"Vor avea acces toti copiii, nu vor fi nici un fel de restrictii in alegerea lor. Daca am impune o taxa de intrare, inseamna ca am favoriza o anumita categorie de oameni si nu putem fi partinitori", relateaza Bolos".

Mergi la inceput

Cum puteam sa nu fiu "fotograf" azi, cand mama a facut un tort special. Cred ca cel mai mare de pana acum.
Gata cu vorba...am fugit la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Simina as vrea sa te intreb ceva .Eric al meu si-a dorit foarte mult sa planteze el flori , bine toate bune si frumoase , in toamna am luat pamant si bulbi de lalea de la Artima am pus in ghiveci , si au iesit dar din pacate intr-un ghiveci au intrat musculite si spre rusinea mea nu stiu cum sa ii distrug sa imi ramana florile , au si mancat de ea ajuta ma te rog cu un sfat , mersi numai bine

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

Cum arata musculitele? Negre sau albe?
Vezi sa nu fie altfel de daunatori.
Pentru orice planta atacata de daunatori se poate folosi Mospilan, dar cu atentie/pt copil, ca e toxic.
Mospilanul se vinde la pliculete in farmacii fitosanitare si se prepara o solutie diluata, conform instructiunilor de pe plic, cu care se pulverizeaza planta timp de 2-3 zile consecutive/pauza o saptamana-apoi reiei tratamentul daca mai este cazul.
_
Avand in vedere ca ai copilul implicat in "ale gradinaritului", nu-ti recomand folosirea Mospilanului.
Ai putea sa prepari o solutie din mucuri de tigara diluate intr-un flacon de 2l apa, cu care sa uzi si sa stropesti planta. Nu da rezultate 100%, dar solutia nu e atat de toxica precum mospilanul care e OTRAVA.
In orice caz trebuie sa izolezi ghiveciul atacat de musculite de celelalte ghivece, fiindca ele se vor muta usor, de la un ghiveci la altul, mai ales daca vei da cu solutie.
Oricare metoda ai alege nu lasa ghiveciul sau solutia preparata la indemana copilului. E suficient sa atinga planta stropita de curand cu solutie si sa duca mana la gura ca e bai.
Alta varianta, e sa schimbi cu totul pamantul la acel ghiveci atacat de musculite. Dar aici sansele sunt 10-15% sa scapi de ele.
_
Musculitele sunt destul de pacatoase, mai ales cela albe (musculita alba de sera). Nu se scapa usor de ele.

P.S. Am pus pe 5 ianuarie 11 bulbi in ghivece si jardiniera. Lalele din ghivece au iesit, fiindca au stat mai mult la lumina. Le astept si pe cele din jardiniera sa apara.

Mergi la inceput