vopsire mobila lacuita si antichizare?!
Cine poate sa-mi spuna care sunt etapele si vopselele, inclusiv alte materiale necesare pentru a modifica o mobila din furnir lacita pentru a-i da o fata antichizata (sau doar mata). Am vazut la tv la o emisiune dar nu am retinut pentru ca pe vremea aceea nu am fost interesata. As vrea daca se poate explicatii ca pentru necunoscatori in domeniu, aceste modificari fiind o ambitie a mea personala de a reconditiona o mobila care in alt caz as fi aruncat-o, deci pot experimenta pe ea.
Mobila e neagra, lacuita, are si 2 usi cu probleme: niste gaurele si as vrea sa stiu daca exista chit pentru a acoperii gaurila din usi. Culoarea as modifica-o sau nu. As merge si pe ideea de mobila rustica in stil sasesc cu picturi pe usi dar nu stiu ce materiale sa folosesc(ma refer la vopsele). Astept cu nerabdare sugestii si sfaturi despre materiale, scule si pasii care trebuie parcursi.
Raspunsuri
grodear spune:
Pentru gaurele exista un chit special pentru lemn, gasesti sigur la Bricostore, pentru suprafata si lacuire, se da cu smirghel intai mare si dupa asta mai fin, apoi cu lac in culoarea respectiva sau mai inchis. Nu este greu dar necesita mai multa rabdare.
nadira spune:
Grodear, mersi pentru raspuns.
Dar as mai avea intrebari. Sti cumva cum pot da impresia de mobila antichizata. Mai demult am vazut la o emisiune tv despre amenajari ca dupa vopsire cu nu stiu ce fel de vopsea(poate primesc mai multe informatii la magazin) pui pe o carpa sau pe un smirghel ceva (nu stiu ce) care lasa urme ca la o mobila veche. Sau dau pur si simplu cu un smirghel fin peste vopsea si obtin acest rezultat? Ai idee care-i smecheria?
Ramona J spune:
Din pacate nu ma pricep, dar stiu sigur ca exista niste solutii cu ajutorul carora dai jos lacul/vopseaua. Si da, exista chit special.
Cred ca la Practiker sau la Bricostore ar trebui sa aiba asemenea materiale. Poate chiar carti despre cum se procedeaza. Poti intreba si un restaurator, poate iti da niste sfaturi.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
grodear spune:
Pentru Nadira: da, smecheria se face cu o carpa, intr- adevar dar cred ca tre' sa fie mai rigida, nu moale de bumbac, si nu mai stiu solutiile cu care se dadea pe deasupra. Tot ce pot sa ti spun este sa te duci intr- un magazin gen Bricostore si tipii de acolo o sa ti spuna sigur care sunt solutiile. Intr- o vreme aveau, acum vreo 4-5 ani.
Succes!