Cine nu s-a spovedit niciodata?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Sa le dau telefon sa le zic si eu de cel de la Antim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

pisi_ella, ai fost tare!!
Am ras cu lacrimi!! Sa-ti traiasca copilasii!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Nu m-am spovedit niciodata.Stau in genunchi inaintea LUI DUMNEZEU si-i spun toate pacatele(El le stie dar eu trebuie sa le marturisesc).Si estwe singurul care are putere sa ma ierte.Nu am nevoie ca cineva,sau sa mai si platesc ,sa se roage pentru mine.

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Eu una nu-i pot intelege pe cei ce merg la spovedanie, ce ii iarta popa? Sa isi ceara iertare de la D-zeu daca au ceva pe suflet.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by hcclara

Eu una nu-i pot intelege pe cei ce merg la spovedanie, ce ii iarta popa? Sa isi ceara iertare de la D-zeu daca au ceva pe suflet.
Claudia

Asta ai inteles tu, ca preotul iarta pacatele?????????????
Pacatele le iarta Dumnezeu, preotul ne dezleaga de pacate. Are aceasta putere de la Dumnezeu.
Ai uitat ce le-a spus Isus apostolilor dupa inviere?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:
Originally posted by hcclara

Claudia

Asta ai inteles tu, ca preotul iarta pacatele?????????????
Pacatele le iarta Dumnezeu, preotul ne dezleaga de pacate. Are aceasta putere de la Dumnezeu.
Ai uitat ce le-a spus Isus apostolilor dupa inviere?

aide mai,m-ai spart; aprofundeaza!
adeca popa "te dezleaga"..., cum devine asta?

deci cand dau io coltzu', am pantofi de carton, pardesiu de brad, vata-n nas si-mi miroase gura a flori, vine popa, pune lumanarea intre manurile de pe pieptzi si zice ceva de pacate- ma dezleaga deci, nu ma iarta- cum e aia si la ce foloseste?

Mergi la inceput

N-am ce aprofunda.
Cum iti inchipui tu ca un om poate ierta pacate, adica ofense facute lui Dumnezeu?
Pacatele le iarta doar Dumnezeu, preotul nu are ce sa ierte, insa poate dezlega.
Vrei sa intelegi, citeste Noul Testament.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:

N-am ce aprofunda.
Cum iti inchipui tu ca un om poate ierta pacate, adica ofense facute lui Dumnezeu?
Pacatele le iarta doar Dumnezeu, preotul nu are ce sa ierte, insa poate dezlega.
Vrei sa intelegi, citeste Noul Testament.
Crinuta si Rayan

crinuta, scriem in aproximativ aceeasi limba, da' nu ne intzelegem;

1- ce-i aia dezlegare de pacate- io stiam ca la moartea omului are loc o dezlegare si iertare de pacate??

2- ce-i aia "ofense facute lui Dzeu"? (crezi ca bunul Dzeu are orgolii precum oamenii? orgoliul este pacat omenesc, Dzeu nu pacatuieste; mi se pare un mare pacat k un om sa creaza ca este atat de important incat Dzeu sa se simta ofensat de vorbele sau faptele lui)

3- intamplator sunt unul din cei ce-or citit, nu doar o data Noul Testament; da-mi si mie pasajul in care se pomeneste de preotzi (nu cauta, preotzii nu se iezicsta in Noul Testament)!

4- preotzii sustzin ca ei au harul si puterea de a ierta, fiind reprezentantzii Domnului pe pamant; tu sustzii ca mint?

Mergi la inceput

1- de unde stiai tu ca la moartea omului are loc aceasta dezlegare? Ce are moartea cu dezlegarea?

2- pacatele noastre il ofenseaza ( nu in sensul dat de tine), il ranesc ( e bine asa?) pe Dumnezeu.
Bineinteles ca Dumnezeu nu are pacate, nu stie ce e aia orgoliu, dar asta nu inseamna ca nu e ranit de pacatele noastre, de acord sau nu?
De ce l-a trimis pe Isus pe pamant daca nu L-ar fi intereat soarta noastra?

3- Nu-ti caut acum pasajul ca n-am timp, ti-l redau din memorie" primiti pe Duhul Sfant. Celor ce le veti dezlega pacataele vor fi dezlegate, si celor ce le veti tine vor fi tinute". Iti suna cunoscut?
Preotii nu sunt urmasii Apostolilor? " Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi construi Biserica mea".

4- nu sustin ca mint, dar eu vad altfel lucrurile.
Cel ofensat este Dumnezeu, nu preotii, dar ei sunt reprezentatii, slujitorii lui Dumnezeu pe pamanat, iar prin dezlegarea pe care o dau ei se obtine si iertarea cereasca.
Ce ne cramponam acum de exprimare?
Ori crezi in Spovada ori nu. Daca crezi atunci stii ca in momentul respectiv este Dumnezeu prezent si iti acorda Iertarea Divina pe care numai EL ti-o poate da.
Preotul iarta in numele lui Dumnezeu, ca reprezentant, este o mare diferenta.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:

1- de unde stiai tu ca la moartea omului are loc aceasta dezlegare? Ce are moartea cu dezlegarea?

252. De ce este atat de trebuincioasa spovedania si impartasirea pe pragul mortii?

Pentru ca marturisirea pacatelor, mai mult decat oricand in cursul vietii, aduce celui pe moarte iertarea acestor pacate, linistirea cugetului, impacarea cu Dumnezeu si cu semenii pe care ii va fi nedreptatit, urat sau pagubit cu ceva, sau cu care va fi fost certat.

http://www.crestinortodox.ro/despre_aghiasma_-c298-p28-new.html

quote:
Originally posted by crinuta2- pacatele noastre il ofenseaza ( nu in sensul dat de tine), il ranesc ( e bine asa?) pe Dumnezeu.
Bineinteles ca Dumnezeu nu are pacate, nu stie ce e aia orgoliu, dar asta nu inseamna ca nu e ranit de pacatele noastre, de acord sau nu?
De ce l-a trimis pe Isus pe pamant daca nu L-ar fi intereat soarta noastra?

Dzeu Nu poate fi ranit de nimeni, om, diavol sau inger!

quote:
Originally posted by crinuta3- Nu-ti caut acum pasajul ca n-am timp, ti-l redau din memorie" primiti pe Duhul Sfant. Celor ce le veti dezlega pacatele vor fi dezlegate, si celor ce le veti tine vor fi tinute". Iti suna cunoscut?
Preotii nu sunt urmasii Apostolilor? " Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi construi Biserica mea".

" Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi construi Biserica mea"- un pasaj interpretat dupa voie de cei ce-or luat credintza crestina si-or transformat-o intr-o unealta a exploatarii credinciosilor; pasajul "primiti pe Duhul Sfant. Celor ce le veti dezlega pacatele vor fi dezlegate, si celor ce le veti tine vor fi tinute" nu este din Noul Testament/Biblie

quote:
Originally posted by crinuta4- nu sustin ca mint, dar eu vad altfel lucrurile.
Cel ofensat este Dumnezeu, nu preotii, dar ei sunt reprezentatii, slujitorii lui Dumnezeu pe pamanat, iar prin dezlegarea pe care o dau ei se obtine si iertarea cereasca.
Ce ne cramponam acum de exprimare?
Ori crezi in Spovada ori nu. Daca crezi atunci stii ca in momentul respectiv este Dumnezeu prezent si iti acorda Iertarea Divina pe care numai EL ti-o poate da.
Preotul iarta in numele lui Dumnezeu, ca reprezentant, este o mare diferenta.

pai, ori iarta in numele Domnului, ori nu:
quote:
Originally posted by crinutaPacatele le iarta doar Dumnezeu, preotul nu are ce sa ierte
eu cred ca NU, tu nu prea te hotarasti!

Mergi la inceput