Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

irina, drum bun!!

cristina, chiar nu iti fa probleme pentru "apt"..tantile alea se uita la parafa/data, nu citesc toata adeverinta! sa ne spui cand te-ai incadrat, da? eu ma intrebam o alta chestie..la spitalele la care cer analize (sau, in general, la orice incadrare)..care e ideea: adica daca esti hiv+ sau ai sifilis sau hepatita sau ce mai cauta ei,nu te angajeaza, sau e o modalitate de a mai strange niste date statistice?

daryana, bine ai venit in club! chiar nu stiam ca sunt asa multi absolventi de medicina pe forum!

dianaR, in TM la ce maternitate ai nascut? bega, odobescu? eu am o prietena care e neonatolog la odobescu (ma rog, are vreo 53 de ani...)si e foarte implicata in campaniile astea de promovare a alaptarii; imi place ca desi e din "vechea garda" e la curent cu noutatile, genul care merge pe la cate congrese se poate, se informeaza si stiu ca pot conta pe ea in ceea ce priveste sfaturile bune pentru cresterea lui bebe..pe care si eu abia astept sa il alaptez cat mai mult.

shean, nici eu nu vreau bebe gras si care sa ia intr-o luna cat altii in doua, nu inteleg chiar deloc goana asta a unor mamici dupa cat mai multe grame luate de bebe.

alina(din germania), ziceai ca geriatria e bine privita-platita pe afara..ai cumva mai multe informatii? asta auzisem si eu, dar nu la modul foarte concret..e vorba de geriatrii care lucreaza in azile sau pe sectiile de geriatrie din spitale?

p.s.: ca sa nu apara confuzii, cred ca ar fi bine sa ii ziceam alinei( ANYA 20) - ANYA, ca mai avem o ALINA (stomatolog)

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Daryana , bine ai venit!!!!
Megbeng, eu vroiam maine sa merg sa ma incadrez, dar de 2 zile ma chinuie o gripa de toata frumusetea!!!!
In afara de mine mai e cineva care nu are bebe??? Aaaaa...vroiam sa va intreb ceva pe cele care stiti, daca fac bebe inainte sa implinesc un an de munca mai imi dau bani de la stat, avand in vedere ca eu am stat si un an acasa ca sa invat...

Cristina
noi doi

Viata era frumoasa, eu tanar, gata de lupta, sigur de izbanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In primul rand o rectificare, Avraam nu Adam!

Apoi, bine ai venit Daryana!
Felicitari pentru ca te-ai intors asa devreme la spital! Cum Doamne iarta-ma te descurci! Te rog detaliaza ca ma intereseaza in mod direct!
Inca mai alaptezi, cine sta cu bebe si ce mananca pana te intorci si cand te intorci? Si mai ales ce stagiu ai acum?
Hai ca de-abia ai venit si te-am si luat la interogatoriu!

Diana, am avut noroc cu doi baieti minunati care au vrut sa suga inca de cand aveau minus o luna jumatate de la termen! Initial a fost gavaj continuu apoi la trei ore apoi cateva zile cu seringutza! Biberon au mancat doar in prima luna dupa ce m-am intors de la spital, noaptea le dadea tatal lor o masa de lapte din cel congelat de mine in spital, ca sa apuc si eu sa dorm nitel! Dar aveau o usurinta fantastica in a trece de la bibe la san si inapoi la bibe! Dupa ce s-au terminat rezervele si-au reglat si ei orarul meselor, nu au mai stat asa mult la san asa ca am trecut fara lapte praf suplimentar peste perioada de puseu de crestere si stabilizare a secretiei lactate!
Oricum, tu esti de admirat, sa faci un al doilea copil asa de repede dupa primul este o adevarata realizare! Imi pare rau ca nu ai reusit sa ii alaptezi in tandem! E super!
Si in alta ordine de idei! Ce faceti atata in spital de stati pana la ora 9? Si eu mi-am facut majoritatea stagiilor intr-o sectie de cardio dar stateam pana pe la 3-4 si mai rar 5-6 (cand erau de facut multe iesiri)!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

cristina,uite- delsim e doctorita fara bebe INCA, nu esti singurica!

despre bani habar n-am..se pare ca nici eu nu o sa am indemnizatia de 600 RON ci doar alocatia de 200, ca nu am continuitate intre studii (finalizate pe 30 sept)si angajare (1 ianuarie)..cel putin asa am aflat din sursele intrebate pana acum, sa mai vedem...

eu cu toata legislatia asta sunt intr-o maaaaare ceata..nici nu mi-e clar daca am dreptul la cei 2 ani de CIC, chiar si fara bani, adica sper sa nu ma trezesc luata " cu arcanul" dupa postnatal..dar si daca nu am dreptul la cei 2 ani am inteles ca pot face cerere la ministerul sanatatii si sa intrerup reziul cateva luni, cat vreau sa stau acasa cu bebe...s-or gasi solutii, mai intai sa ma vad cu bebe sanatos in brate, restul le-oi rezolva eu cumva!

vine bebe!

Mergi la inceput

Megbeng, mie mi se pare o mare tampenie , sincer. Inteleg sa nu ii dea unei tiganci care e la al n-lea copil si nu a muncit niciodata, dar noi,noi am facut 6 ani de facultate, nu am stat degeaba!!!
iar ma enervez pe sistemul asta!!!

Cristina
noi doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cattalina spune:

salutari din clujul cuprins de ceata!
referitor la ultimele subiecte discutate de voi....
eu am alaptat numai 3-4 luni.....ca atat ama vut cu toate ca il puneam la supt dar degeaba...asta a fost sa fie...aveam cutia de lapte praf in dulap ca intr-o seara a plans de credeam ca nu mai poate de foame dar s-a linistit si nu i-am dat si l-am lasat asa cu ce lua de la mine si cand am mers la medicul de familie....cresterea nu era suficienta si a trebuit sa introducem laptele praf....ii o parte si mostenire de familie....eu am vrut fff mult sa fie alimentat natural ca stiu beneficiile dar ....:(
referitor la plata indemnizatie pt cresterea copilului...sper sa o luati...eu am avut continuitate la scoala....dar inca eram studenta asa ca am luat numai alocatia pt dragos care ii de 240 mii lei vechi si atat...nici un leu in plus...
meg..eu stiu ca se da indemnizatia aia daca ai cel putin 1 an de zile lucrat...angajat cu acte ....nu si perioada de studentie...poate s-au mai schimbat lucrurile desi nu prea cred.....
cred ca acum o sa iei aia 2 milioane pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.....nu si ceilalti 6 mil.....
sa te interesezi sa vezi ce si cum ca nu strica nici un leu in plus primit....
noi ne-am descurcat si fara dar era fff bine daca primeam si indemnizatia...dar ce sa-i faci cu guvernantii astia...cine-mparte parte-si face.....
o zi insorita va doresc

cattalina lui Dragos (23.07.2004)

http://new.photos.yahoo.com/cattalina2020/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Daryana, bun venit! Endocrine...frumos. Esti foarte tare ca te-ai intors la serviciu. Cred ca iti e f greu.
Si eu am avut momente de nehotarare: sa ma intorc, sa mai stau...Un an am vrut sa raman acasa neaaparat. Apoi am stat eu si m-am gandit ca nu ma mai intalnesc cu momentele astea din viata copilului.In plus, mai vroiam neaaparat un copil si daca ma grabesc sa termin rezidentiatul si apoi nu am post si eventual nici CIC (ca dupa ce termini, de obicei ti se cam da un sut in fund, ca nu mai esti util nimanui prin spital si daca nu ai post stai acasa cu succes). Facusem eu un calcul sa revin din ianuarie, dar sarcina asta a picat la fix si mi-a schimbat colmplet planurile. A fost chiar mai bine, ca din pediatrie poti sa vii acasa cu toate racelile de la copii. Asta nu inseamna ca daca am stat acasa n-am racit si mor de ciuda, ca nu era momentul acum .

Despre alaptat...eu zic sa nu ma mai provocati, ca nu ma mai opresc cu sfaturile si cu ideile mele. Ma bucur nespus ca le impartasiti si voi si nu mai am senzatia ca vorbesc singura.

Meg, ai sa reusesti sa ii dai san lui bebe. Totul e sa vrei cu adevarat. Si exact cum spuneai, daca nu ai dreptul la CIC poti intrerupe rezidentiatul, doar ca nu stiu daca se considera ca si vechime in munca.
Sheann, si eu cred ca esti o luptatoare. E groaznic sa nasti prematur, sa stai in spital atata timp, sa te chinui cu mulsul. Dar iata ca se poate. iar copiii merita orice sacrificiu.

Cristina, nu am inteles sigur daca iti doresti un copilas acum sau mai tarziu. dar ai intrat aici in "gura lupului" si sa stii ca se cam ia. Sper sa nu te plictisim prea mult cu discutiile noastre despre copii. Eu una am numai copii in cap si prin natura specialitatii, iar acum ca stau acasa cu fetita din dotare...alte subiecte nu prea am .

Fie-va mila de mine si din cand in cand povestiti cum mai este pe la serviciu (cele care merg), ca sa fiu si eu in tema cu noutatile.

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

catta, da, s-au schimbat (iar!) legile astea si facultatea e considerata vechime, iar daca ma angajam la maxim 60 de zile de la absolvire (30 sept) beneficiam de cei 600 RON.

mai, uite ca mi-ati deschis ochii cu o treaba..eu ziceam ca bine ca am facut un bebe acum, ca pe urmatorul il fac dupa rezi, nu ma mai intrerup o data..dar aveti dreptate, cine stie cand-unde-cum gasesc post..macar la al doilea bebe sa fiu angajata si eu cu acte in regula, vechime si toate cele.

cat despre inghetat reziul, chiar daca pierd la vechime cateva luni nu mi se pare mare tragedie.

dupa cum zicea si anya, in alta ordine de idei..mai povestiti-ne din spitale, cele care nu stati acasa cu copiii! noutati, cazuri interesante vazute de voi...

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Uite mai Anya, ca eu innebunesc!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90114
Zi le si tu ceva ca eu cred ca am cam exagerat putin!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Anya20

Cristina, nu am inteles sigur daca iti doresti un copilas acum sau mai tarziu. dar ai intrat aici in "gura lupului" si sa stii ca se cam ia. Sper sa nu te plictisim prea mult cu discutiile noastre despre copii. Eu una am numai copii in cap si prin natura specialitatii, iar acum ca stau acasa cu fetita din dotare...alte subiecte nu prea am .

Fie-va mila de mine si din cand in cand povestiti cum mai este pe la serviciu (cele care merg), ca sa fiu si eu in tema cu noutatile.

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Anya , nu prea sunt sigura!! Asta e problema. As vrea sa vad mai intai ce presupune un rezidentiat, sa reusesc sa fac un an ca sa fiu platita pe urma daca am bebe. Dar pe de alta parte simt cum timpul trece!!!!
AAA...si inca ceva, am ramas cu un " gust amar " ca sa zic asa, de la stagiu de gineco. Am facut la Cantacuzino si mi s-a parut ca medicii si asistentele se comportau atat de inuman cu bietele gravide. Plus ca tipau cele care erau in travaliu si asistentele veneau cu gura mare si le faceau in toate felurile. Am vazut chiar o asistenta tragandu-i o palma unei doamne aflata in travaliu!!!!

Cristina
noi doi

Mergi la inceput