un indrumar spiritual?

un indrumar spiritual? | Autor: elibui

Link direct la acest mesaj

Tot "rasfoind" forumul mi-a venit o idee.
Ce ar fi daca am putea beneficia si de un indrumar spiritual? Daca va surade ideea, haideti sa facem o listuta cu " intrebari frecvente" si sa cautam raspunsuri impreuna.
Incep eu:
De la ce varsta nu mai au voie copiii sa manance inainte de Sfanta Impartasanie?

Eli, Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Stiu ca de la 2 anisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

wow, nu m-am gandit. Voi intreba preotul

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

eu stiu ca nu se impartaseste nimeni dupa ce a mincat, nici macar sugarii.

duhovnicul meu spune ca trebuie sa doarma putin si apoi sa ii scoale si sa ii aduca imediat la impartasit...ca un copil mic poate minca si la 12 noaptea si din ora in ora....nu??? dar e musai ca dupa masa sa doarma putin si apoi il impartaseste, altfel nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by Darria

Stiu ca de la 2 anisori.

Si eu stiam la fel... copii sunt fara de pacat... nu degeaba Isus a zis: lasati copii sa vina la mine!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Nu vreau sa par carcotas, dar problema ridicata de tine nu intra in sfera indrumarilor spirituale, ci a celor dogmatice....... mai precis a celor crestine......

Aceasta deoarece indrumarile spirituale sunt cele care pot fi aplicate de orice Suflet de pe acest pamant, indiferent de religia sau dogma dupa care isi traieste Viata......

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Nu vreau sa par carcotas, dar problema ridicata de tine nu intra in sfera indrumarilor spirituale, ci a celor dogmatice....... mai precis a celor crestine......

Aceasta deoarece indrumarile spirituale sunt cele care pot fi aplicate de orice Suflet de pe acest pamant, indiferent de religia sau dogma dupa care isi traieste Viata......

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

"De fiecare data cand cineva e de acord cu mine, ma intreb daca nu cumva am spus sau am facut ceva gresit..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Initial creeata de elibui

Tot "rasfoind" forumul mi-a venit o idee.
Ce ar fi daca am putea beneficia si de un indrumar spiritual? Daca va surade ideea, haideti sa facem o listuta cu " intrebari frecvente" si sa cautam raspunsuri impreuna.
Incep eu:
De la ce varsta nu mai au voie copiii sa manance inainte de Sfanta Impartasanie?

Eli, Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)

Si eu continui intrebarile...

Ce ar trebui sa contina un indrumar spiritual?

La aceasta intrebare dau urmatorul raspuns: principii de viata care, puse in practica cu entuziasm, sa-i permita omului sa avanseze spiritual.

Si acum sa dau exemplu de un astfel de pricipiu de viata:

Sa faci altora DOAR ceea ce ti-ar placea ca ceilalti sa-ti faca tie.

Va rog sa continuati cu alte principii...

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Un exemplu de principiu de viata crestin:

"Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc" (Matei, 5. 44 )

Si daca acesta ar fi unicul principiu al crestinismului , si tot ar fi cea mai mare dintre religii.

elibui si eu stiu ca tot de la 2 ani, dar asta trebuie vorbit cu preotul duhovnic.

Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

nu judeca, pe cat posibil, pe nimeni (fereasca Dzeu sa fii pus in postura sa vezi de ce esti instare!).

"De fiecare data cand cineva e de acord cu mine, ma intreb daca nu cumva am spus sau am facut ceva gresit..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Darael, Ham, aveti dreptate!

Eu vad viata fiind asemanatoare cu o functie matematica: un fi(x1, x2, …., xn) = ceea ce traim in momentul de timp i. Asa ca, pentru un rezultat bun, cred ca trebuie sa ne ingrijim de fiecare variabila in parte. Exemplu de variabile: relatiile cu aproapele (oricine ar fi el), curatenia constiintei, ajutorul oferit altcuiva, grija fata de propriul trup, etc, etc, etc.

Revenind la intrebari…nu imi e clar ce inseamna a nu judeca pe nimeni. Consider ca atunci cand vedem ceva nedrept sau rau, il recunoastem drept nedrept sau rau. Sa fie ideea de a judeca fapta si nu omul?

Eli + Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)

Mergi la inceput