Stiti cumva daca mai este nevoie de chemare si bani la Vama romana???
Eu ma gindesc ca cel mai sigur este sa folosim pasapoartele. Eu nu mai vad intrind in UK pe baza de buletin. Teoretic o fi posibil dar practic eu cred ca pot sa ne faca mizerii la vama, cel putin in UK, nu stiu de alte tari. Eu oricum am de gind sa folosesc pasaportul si pe viitor.
Pare foarte usor ! Ma mir cum nu ne-au pus si cateva conditii severe.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Despre, UK - citez www.britishembassy.gov.uk
"From 1 January 2007, as European Economic Area (EEA) nationals Bulgarians and Romanians will be able to move and reside freely in any Member State. They will not require leave to enter or remain to reside legally in the UK.
They will have a right of residence in any Member State for their first 3 months of residence on an unrestricted basis and remain legally resident in that state as long as they wish if exercising a treaty right as a student, a self- employed person, or if not economically active and self-sufficient. But they will not have a right to reside as a worker.
Bulgarian and Romanian Nationals wanting to work in the UK will still need to obtain permission to work before starting any employment. "
Si totusi ma intreb, cum or sa-i impiedice pe romanii care lucreaza la negru...ca e aproape imposibil!
N-o sa-i impiedice sa lucreze la negru, dar daca ii prinde adio intrare in UK pe vecie si poate si in alte state din europa. Plus ca am inteles ca au innasprit pedepsele pentru angajatori.