Biroul de credit - cum se repara??
Buan seara,
Am si eu o intrebare in legatura cu biroul de credit, poate v-ati confruntat cu situatii de astea...mai nasoale!
Nici macar nu e vorba de mine..
Deci a mea mami mai cumpara una alta cu credit..si a cumaparat un coltar de la magazin care i-a dat credit printr-o banca, parca "Transilvania". Mami, oaresicum cumintica, a platit in 11 luni, si nu in 12 luni.
Toate bune si frumoase, luna asta a mai vrut ceva prin credit si a aflat cu stupoare ca e pe minus la Biroul de Credit.
A investigat si a aflat ca de fapt trebuia sa anunte banca ca a platit in 11 luni si nu in 12 - de unde si pana unde nu pricep. Buun.. si de fapt ea figueraza in sistem ca fiind datoare cu 15 lei, care de fapt sunt pe plus..ca a platit ea mai multa dobanda! Si banca a fost de acord cu ea..si cam atat!
Sper ca s-a inteles in mare despre ce e vorba! Ce poate face sa repare chestia respectiva la Biroul de credit, ca nu e prea cinstit!Multumesc anticipat pentru sfaturi!
O seara placuta,
Simona
Raspunsuri
copilutzu spune:
Nu vreau sa te dezamagesc...
Am trecut prin aceeasi situatue la BCR si din vina lor am ajuns in banca de date. Asta se intampla anul trecut in septembrie. Am facut cereri peste cereri la banca si mi-au dat "N" motive ...ca sa mai astept,...ca nu poate intra in baza de date,...ca nu poate intra in arhiha,....si la ora actuala tot in baza de date sunt ca rau platnic....
Ramane sa fac reclmatie la OPC
Poate se rezolva ceva...
Ma streseaza chestia asta , ptr. ca nu este vina mea, si este si o suma modica...de 300 de lei vechi....
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "
copilutz'
tzitziri spune:
Din pacate pentru a te scoate din acea baza de date banca trebuie sa recunoasca greseala pe care a facut-o..si iti dai seama ca nu sunt prea incantati de idee...
Nu stiu daca de la inceput au fost clare principiile pentru care o banca trebuie sa declare pe cineva in acea baza de date, dar cred ca fiecare a interpretat cum a vrut..dovada ca pentru ei 15 RON dati in plus sau cat au altii zeci de milioane datorie nu reprezinta nici o diferenta
danutz spune:
Trebuie facuta o cerere la banca pentru scoatere din biroul de credit, eventual atasat in spate copie dupa chitanta cu care s-a platit suma in avans.
Probabil ca atunci cand a platit in avans nu a specificat lucrul asta iar banii au ramas in contul curent, iar la scadenta s-a cumulat rata si dobanda. Pentru rata a avut bani dar pentru dobanda nu. A intrat in restanta cu dobanda si de aici biroul de credit.
Sfatul pentru toata lumea este ca atunci cand se plateste ceva in avans sa se ceara/specifice lucrul asta in mod explicit.
Plus ca bancile in general separa clar casieria (unde se incaseaza banii numai) si departamentul credite, unde se fac rambursarile. Deci, atunci cand se plateste ceva in avans, de regula se face si o cerere catre dept.credite, in plus fata de depunere, de rambursare.
In cazul mamei tale, Simona, e de ajuns sa faca o cerere la banca pentru iesire din Birou, cu motivatia ca s-a platit in avans.
Danutz, 40+
aquariusrpro spune:
Exact cum a povestit Danutz, eu am patit la BRD.
Am facut un credit la BCR si mi-au spus ca figurez in BC, le-am aratat platile etc si m-au pus sa semnez o declaratie ca in luna in car apar ca patitor "tardiv" nu eram in Bucuresti. Acum trebuie sa ma rafuiesc cu BRD-ul, dar mi-a trecut dupa ceea ce am auzit referitor la ei. Concluzia; NEVER BRD!!! Si concluzia este de la ziaristi de economic, din cauza BRD au ajuns in Biroul de Credit DESI NICIODATA nu si-au folosit card-ul primit CADOU de la BRD!! Dar cand au vrut sa faca credit ipotecar, au constatat cu stupoare ca sunt datori! Pentru un card pe care l-au primit cadou si nu l-au folosit! AU FOST OBLIGATI sa-l primeasca la birou!
Cu BCR am rezolvat, e ok. Dar BRD-ul .. NEVER EVER!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro