Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)
Raspunsuri - Pagina 17
elenita spune:
Lorelai, intr-adevar, ar fi frumos sa nasc pe 1 ianuarie. Dar asta numai fetitele hotarasc.
Mamaana, m-a emotionat povestea ta. Parca as fi fost eu in locul tau! Am vazut si pozele cu fetitele. Sunt minunate!
Elyanne, e bine ca nu ai mai avut contractii. Stai cuminte si ai grijulica de tine. Stiu ce inseamna sa numeri zilele si saptamanile. Dar timpul trece. Eu mai am fix 3 saptamani.
Levi, ma bucur ca sunteti bine, si tu si baietii.
Si mie mi-ar fi placut sa nasc vaginal, dar, asa cum spune si Sheannamp, este mult mai bine pentru bebelusi sa se nasca prin cezariana. Se evita complicatii care pot aparea. In legatura cu anestezia si eu sunt indecisa. Am avut anestezie generala acum cativa ani si am ramas cu mari dureri de cap o luna dupa.
Sanatate si sa treceti sarbatorile cu bine!
Va pup pe toate,
elenita 34+
alda spune:
Buna fetelor, sunt si eu o mamica de gemenute de aprilie 2006!
Felicitari proaspetelor mamici si sarcina usoara gravidutelor!
Sa va spun pe scurt cum stam noi. :)
Nu am bona, ma descurc singura cu cele mici, iar fetita cea mare merge la gradi; pana acum a fost ok, cele mici au inceput sa pape si cu lingurita, eu le dau pe rand, nu in acelasi timp.
Scriu repede si la obiect :), nu prea am timp.
Am citit ce s-a mai discutat pe aici, referitor la tarc, eu le-am luat unul patratos, Bertoni, e mai mare decat cel obisnuit si mai ieftin, din Cora 1 mil si ceva, mie mi se pare foarte util.
Refritor la nastere, eu am nascut cu dr. Ion de la Giulesti care mi-a recomandat sa nasc natural, ca e mai bine si pentru bebeluse si pentru mine, asta daca sunt pozitionate cum trebuie, la mine au fost una cu capul in sus, una cu capul in jos, s-au nascut repede si usor, fara probleme.
Va pupam,
elyanne spune:
Am promis ca dau raportu' zilnic... asa ca am aparut.
Sunt bine . Luni o sa merg la dr.
Alda bine ai (re)venit!
S-a mai nascut o stea
Laura25 spune:
Buna, fetelor!
Ieri nu am reusit sa ma tin de promisiune, dar incerc sa recuperez azi.
Anna m-am gandit dupa ce am vorbit cu Flavia ca nu am intrebat nimic de controlul la ochisorii fetelor. Tu ai vorbit cumva cu ea? Crezi ca ar trebui sa-i spun? Eu de exemplu nu stiam ca pot fi probleme mari la prematuri cu ochisorii pana nu am citit pe forumul asta. Cred ca ai mei au fost destul de mari, la 36 de saptamani sa nu puna probleme de genul asta. Oare Flavia stie? La Cuza Voda in Iasi controlul asta am inteles ca se face obligatoriu, dar la Brasov cum o fi? Ce mai fac baietii tai? Mai ai laptic suficient pentru amandoi?
moniqque, mamaana, alda jos palaria! Aveti tot respectul si admiratia mea pentru curajul si priceperea cu care va descurcati cu trei copilasi.
Alda bun venit! Sper sa iti palca aici si sa scrii cat de des despre voi. La cate saptamani si ce greutate au avut fetele tale la nastere? Da mai multe date, sa te treaca elyanne in listutza .
elyanne m-am uitat azi de cateva ori la subiectul asta sa vad daca ai venit la raport . Ma bucur ca esti bine (atat de bine cat se poate). Cine are grija de Elena in perioada asta? Ea cum suporta situatia? S-a obisnuit cu tine inactiva? Te cred ca ti-e greu tare. Imi aimintesc ca mie imi recomanda sa stau pe partea stanga, dar imi era tare greu sa stau intr-o pozitie, trebuia sa ma rotesc mereu. Aveam si eu momente cand simteam ca mi s-a "bloat" spatele si bazinul si ma rostogoleam pe-o parte ca sa reusesc sa ma ridic. Sunt tare aiurea durerile de oase si amorteala de la stat in pat. Dar lasa ca te dezmortesc gazicile cand vin, de o sa te rogi pt 3 ore de liniste si somn!
Levi stau super cu greutatile baietii tai! E foarte bine ca sunt asa apropiati, dar sa continui sa-i monitorizezi cat de des poti. Eu nu m-am dus la eco vreo 6 saptamani si m-am trezit cu Bianca ramasa mica mititica, iar Rares un gogoloi mare si dolofan. Adevarul e ca si daca observa cineva mai din timp diferenta nu prea cred ca se putea face ceva. in legatura cu modul inc are vei naste, eu zic sa mergi pe mana doctorului, desi sunt unii care recomanda cezariana si pt comoditatea lor. Si eu am discutat cu doctorita mea posibilitatea nasterii naturale si la inceput m-a incurajat, dar mi-a explicat si complicatiile ce pot aparea. Daca cel mic iese primul, exista riscul ca cel mare sa se "blocheze" pe traseu si sa trebuiasca sa se intervina cu forceps (ceea ce sigur nu iti doresti) sau cezariana de urgenta. Daca unul e cu capul in sus situatia se complica, desi mai are timp sa se intoarca si el (nu stiu daca are si spatiu). Plus ca daca travaliul e lung, pentru cel care iese al doilea s-ar putea sa fie destul de greu sa suporte doua randuri de contractii.
Mie mi-a facut cezariana cu anestezie rahi si a fost super ca le-am auzit primele scancete si am aflat imediat ca sunt bine. Durerile din prima noapte au fost crancene, dar le-am uitat demult. M-a durut burta cam 3-4 zile, mai ales la ridicat si asezat pe pat, dar capul sau coloana nici o secunda.
Ce a povestit tipa care a fost la Flavia? Cum a primit mesajele? Nu am timp, ca m-as uita la subiectul vostru de mamici. Ne povesteshti si noua?
elenita mai e asa de putin! Ma mir cum de te-a programat deja pentru cezariana. Din ce am mai citit pe forum, in USA cezarienele se fac foarte greu si numai in urgente, nu programate.
Sper sa stea cumintele domnisoarele, sa iti tihneasca sarbatorile.
Eu cred ca fetele nu prea s-ar bucura sa se nasca pe 1, ca atunci toata lumea e in "dregere" dupa revelion si nu prea baga multi de seama ca e ziua lor. Am avut o colega care era nascuta de Craciun si nu avea nici un haz ca e ziua ei, ca toti petreceua, isi urau La multi ani si se pupau din alte motive .
Vai, m-am intins cat un sufleu rasuflat. Va pup pe toate si astept numai vesti si povesti frumoase de la voi.
Mari, unde esti? Vino la raport, sa ne spui ca esti bine!
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
elyanne spune:
Am venit la raport... Acum sunt bine. Dar aseara am avut vreo 2-3 ore groaznice, contractii usoare si burta destul de tensionata... ca un pietroi. Daca ma miscam un pic, imediat aparea o contractie. Am reusit sa le calmez intr-un final... cu toate pastilele posibile... Mai aveam un pic si fugeam la spital... Bine ca a trecut.
Nici nu prea erau linistiti nici unii dintre copii... baietii mi-au tras suturi, coate... probabil erau inghesuiti din cauza uterului contractat... mandra venea sa verifice ce fac si mai zgaltaia putin patu' cand se urca / dadea jos...
Laura, Elena e cuminte... chiar f. cuminte fata de cum e deobicei... Sta si se joaca, mai vine si imi aduce cate o jucarie si ne prostim amandoua. De la 2-3 e soacra mea acasa. Dimineata uneori poate sa stea si sotul meu cu noi... dar de obicei suntem singurele... Ne descurcam... Ma ridic doar cand trebuie sa-i duc olita si cu ocazia asta merg si eu la baie... si la pranza, cand ii dau sa manance si o echipez pt. nani... Doarme singurica, in patut... si se urca singura in el...
Eu pot sa stau numai pe o parte... mai ales pe stanga... deci nu ma chinui prea tare, dar ma dor soldurile, zici ca sunt tocite
S-a mai nascut o stea
elyanne spune:
Poze cu fetele Flaviei (am vazut ca a pus o mamica de ian-feb):
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762359079450
Doua frumoase... sunt tare scumpe cand casca amandoua odata
S-a mai nascut o stea
Sheannamp spune:
Elyanne, Bravo! Tine-o tot asa!
Din pacate, eu am ramas si acum dupa 6 luni cu o amorteala in coapsa dreapta de la statul in pat! DAr nu-i bai, trece si asta!
Laura, e tare bine cand scrii tu! Inspiri un optimism contagios!
Da, inca ii mai alaptez exclusiv la sfatul medicului care a zis ca o sa incepem diversificarea peste 1 luna jumatate si ca s-au dezvoltat foarte bine asa ca nu are rost sa introduca lapte praf!
Mie imi convine ca e mult mai comod sa ii pun la san decat sa le pregatesc biberoane!
Ma bucur sa aud ca Flavia si fetitzele ei sunt bine! Nu am sunat-o din timiditate si apoi ati venit voi cu vestile! Brasovul are o sectie de neonato buna asa ca sunt convinsa ca ii vor face sau cel putin indica toate investigatiile necesare!
Din cate am vazut fetitzele sunt foarte bine (Slava Domnului!)! Imi pare rau ca Flavia numai are laptic!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
LEVI spune:
Multumim pentru felicitari. Sper sa o tinem tot asa.
Laura,m-ai intrebat cum a primit Flavia mesajele.A sunat-o pe Liuda si i-a spus ca citeste si plange(de emotie,de fericire).Cred ca i-au facut foarte bine.
Luminita29+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
LEVI spune:
Am uitat sa va zic:Azi am implinit 30 saptamani.
Am atasat si cateva poze facute ieri ca sa vedeti mandrete de burtica.
Luminita30+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
Sheannamp spune:
Levi, o mamica si o burtica frumoase foc!
M-ai facut sa-mi fie dor de burtica mea!
La mai mare!
Flavia a primit cumva si postarile de aici sau doar cele de la mamici viitoare?
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!