Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)
Raspunsuri - Pagina 13
Sheannamp spune:
Dragele mele mamici duble si triple, !
sa nu credeti insa ca nu am citit din umbra fiecare rand de-al vostru!
Ce ma bucur ca au iesit veteranele la lumina(ca sa nu zic legendele vii sa nu se si sa se ascunda iarasi)!
Ioana, cat ai alaptat tu pe Arturici?
Laura, Doamne cum ma recunosc in ceea ce povestesti! Si eu as prefera dupa 1 an sa le dau lapte de la vaca decat cel de vaca din comert! Da, n-am vaca! Zicea mama ca stie ea la noi la tara pe cineva care creste capre si musai sa iau de acolo cand o fi cazul!
Mamaana, ! Asta ca n-am cum sa ti le dau pe cele reale! Ma bucur din tot sufletul pentru voi!
Am vazut pozele cu tine si burtica ta (sau mai bine zis cu burtica ta si cu tine)! Super! Bravo tie ca ai reusit sa termini cursa!
Dar sa stii ca nu scapi fara povestea detaliata a nasterii! Cum te descurci cu alaptatul?
Elenita, inca putintel mai e! Tinem pumnii stransi, stransi!
Domnul sa fie cu tine si cu !
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
arturicii spune:
Buna seara tuturor! (aici e de-abia ora 16 si e seara...)
In primul rand vreau sa va zic ca ma bucur ca ne stiti! Chiar m-am mirat si m-a surprins placut!
Mamaana
Fleicitari pentru printese!!!
Sheannamp
eu i-am alaptat fix o luna la san apoi inca ceva vreme m-am muls si le-am dat cu bibe dar asta in completare cu formula; decizia de a nu ii mai alapta a fost luata la momentul acela la indicatia pediatrului pentru ca nu luau in greutate asa cum trebuia.
Elenita
Ai grija de tine, sunt tare importante aceste saptamani.
Adriana
Da, am schimbat un pic tara...
Yann si Philip sunt bine, s-au integrat repede aici datorita gradinitei (scolii cum zic ei ca cica nu mai sunt bebei sa mearga la gradi .
Inteleg engleza si franceza dar inca nu vorbesc; in plus mai fac si o ora de spaniola pe saptamana... ce-o fi in capul lor. Noroc insa ca vorbesc foarte bine si corect limba romana.
La gradi, de vreo luna au inceput sa se joace si cu alti copii si sa nu mai stea tot timpul unul langa celalalt. Una din educatoare mi-a zis (asta la inceput) ca au avut gemeni ce, la optiunea parintilo, mergeau unul intr-o clasa si unul in cealalta. Nu stiu cum e mai bine insa eu nu vreau sa ii despart. Vor fi ei mai tarziu in viata probabil fiecare cu traseul lui. Eu incerc acum la lucrurile de baza gen imbracat, preferinte la haine, jucarii, sa le dau optiunea sa aleaga. Niciodata nu i-am imbracat la fel, asta fiind dupa parerea mea primul pas.
De vreo saptamana le-am separat si hainele, adica fiecare cu ale lui.
Nu mai dorm in acelasi pat; dupa ce am terminat cu patuturile de bebe i-am trecut direct pe o saltea mare pe amandoi.
Aici in Canada insa le-am luat fiecaruia un pat de copil mare; paturile nu stau lipite unul de altul ci paralele, unul pe un perete si unul pe altul; fiecare are patul lui si si l-a personalizat cumva (mici chestii lipite pe ici pe colo).
In privinta comportamentului, schimbarea de mediu, de casa, de societate nu i-a afectat extrem. Ei sunt aici doar cu mine, luati din ro dintr-un mediu in care aveau in jur pe mine, pe tatal lor, pe bunica, 2 bone, etc.
Aici doar eu si ei.
Au avut 2 saptamani, cam la 1 luna jmatate dupa aterizare, in care nu am dormit; plangeau, se trezeau, urlau... Am cautat cauza, am gasit-o, am eliminat-o si acum sunt ok. Ii rasfatam eu ziua; din dorinta de a nu ii auzi plangand, maraind, imediat le raspundeam doleantelor. Dar bine ca acum sunt ok si si-au revenit la obiceiul de a dormi toata noaptea.
In provinta jocului impreuna, daca la gradi se joaca frumos, nu se bat, acasa e un pic altfel. Se joaca ce se joaca impreuna dar sfarsesc prin a se bate si a se trage de par. Poate cu timpul o sa treaca si de faza asta Oricum, inevitabil, se cearta pentru aceeasi jucarie (chit ca au o gramada, unele chiar duble)...
Poze actuale cu Arturicii:
http://community.webshots.com/user/arturicii_2006
O seara frumoasa si o duminica placuta!!
Laura25 spune:
mamaana pupici si flori pentru tine si fetitele tale! Daca ati venit asa repede acasa inseamna ca intr-adevar sunteti bine! Ma bucur tare mult pentru voi! Sper sa te lase fetele sa dormi macar cate un pic si sa ai cum sa ii pregatesti si baiatului o aniversare frumoasa. Laptic mult si crestere usoara va doresc!
adriana pai vad ca la voi laptele e asa ... parfum. Eu cumpar 10 litri de lapte pe saptamana si doar de 2-3 ori apuc sa iau un pic de lapte pt fiert orez in el sau pentru a le da cu fulgi de porumb. Ai mei beau laptic dimineata la trezire un bibe plin (aprox. 280ml), apoi la pranz ca sa adoarma vor iar (cam 100-150 ml), seara la culcare din nou. Seara variaza cantitatea (in functie de cat de mult au mancat mancare solida inainte sau de ce chef au) de la 100 ml la 400 (acu 2 seri Rares a dat gata 2 biberoane). Am socotit, aproximativ asa, ca m-as duce spre 2 mil daca as lua lapte praf.
Sheannamp o sa vezi la momentul respectiv, dar eu stiu ca laptele de capra este foarte gras si ar putea avea probleme cu el. Stiu 2 copilasi care au facut enterocolita de la iaurtul de capra.
Ioana am apucat sa vad doar cateva poze, din cel mai recent album, ca nu prea ma lasa gashca momentan. Ce pletosi si creti sunt arturicii! Frumusei foc! Sa iti traiasca baietii, sunt tare scumpi! Dar de ce zici ca sunt numai cu tine, tati nu e cu voi?
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
LEVI spune:
Mesaj postat de Liuda la data de 9.12.2006:
am vorbit cu Flavia, e disperata, fetele iau foarte putin in greutate, una a stagnat 3 zile , alta abia - abia a luat 20 de grame, ce inseamna ca mai au de stat mult in spital ca pana nu depasesc 2 kile nu le lasa... asa ca plange in draci ca toate mamele pleaca acasa si ea nu... si conditiile sant cum sant, nu se odihneste ca din 3 in 3 ore tre sa coboare un etaj la ele ! la vizita are voie o ora pe zi! Sa plece nu o lasa, asa ca chiar daca nu alapteaza si nu face nimic nu poate sa nu fie la apel, dar daca macar mai pleca 3-4 ore si se mai plimba in jurul spitalului, poate isi mai revenea din starea asta!!!Dar nu are voie! E obosita, stresata, adica in spitalele din Romania nici nu ai cum sa te simti bine! va transmite salutari si nasteri usoare in caz de ceva, si zice ca ii dor de forum si de voi de toate !!!
Flavia,nu dispera,ai incredere,ne rugam pt voi si vei vedea ca pana la urma totul va fi bine.Stiu cat de greu e sa ramai in spital si altii sa plece,dar gandeste-te ca o faci pt binele fetitelor.
Luminita28+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
elyanne spune:
Cu intarziere... La multi ani, Daniel Cornel & Eduard Mihai (pui de TatianaG!
Tatiana poate mai treci si pe aici... v-am citit povestea si m-am regasit in mare parte in ea... cel putin prin ce am trecut pana acum... Cu o bucata mandra... cu o sarcina gemelara care ne-a luat prin suprindere... dar mai mult pe mine decat pe sot... fara sa avem gemeni in familie niciunul...
Sper sa pot tine sarcina cat mai mult... si ca nasterea mea sa fie la fel de rapida ca a ta si... naturala.
Elenita iti tin pumnii sa mai tii sarcina cat mai mult posibil. Ai grija de tine si odihneste-te cat poti.
Eu am avut iar niste dureri groaznice de ligamente cred... tot in dreapta jos... Sunt ingrozitoare... n-am avut la prima sarcina... si nu stiam ce-s alea... si nu intelegeam gravidutele care isi doreau sa nasca odata, sa scape... Nici contractiile (cand am nascut) n-au fost atat de dureroase... pur si simplu mi se taie respiratia. Bine ca nu dureaza mult.
S-a mai nascut o stea
Sheannamp spune:
Levi,
cum poate sa primeasca Flavia mesajele noastre?
Cred ca i-ar face foarte mult bine!
In primul rand, daca stagnarea in greutate e singura problema cu care se lupta fetitzele, este foarte bine! Inca sunt foarte mici si nu au cum sa creasca asa de repede ca un copil nascut la termen, iar cantitatea de lapte este inca mica, tocmai ca sa se obisnuiasca stomacelul sensibil cu el!
E absolut normal ceea ce se intampla cu Flavia! Toate mamicile de prematuri trec prin perioade de disperare si neputinta! Iar solutia este un pic de detasare de spital!
Sunt absolut convinsa ca daca cere permisiunea ginecologului si mai ales a neonatologilor (bine ar fi sa fie de la seful sau sefa sectiei) poate iesi, macar doua-trei ore din spital! In plus, multe rugaciuni si multa, multa speranta ca va fi bine!
Apoi, starea de disperare in care este face foarte rau copilelor! Ele o simt si nu o sa aiba progrese prea spectaculoase atata timp cat mamica lor nu e bine! Pare dur ceea ce spun dar sunt lucruri traite de mine pe propria piele!
S-au nascut devreme si trebuie sa ajunga cat mai aproape de termen ca sa treaca de perioada de risc!
In ce spital e Flavia?
Repet, cum putem face ca aceste mesaje sa ajunga la Flavia??
elyanne spune:
Acum am vazut mesajul, Levi.
Of... Flavia te inteleg ca esti depimata, disperata... nu e tocmai placut sa stai in spital... Nu e usor pt. orice proaspata mamica... cu un singur copil, fara sa fie prematur... care sta acasa (doar stiu ce inseamna perioada dupa nastere) dar pentru tine... care trebui sa stai in spital... Numai ca trebuie sa treci peste toate pentru binele fetitelor tale, pentru ca ele simt starea ta... le trasmiti nelinistea ta... si asta poate fi un motiv pt. care nu iau in greutate.
Asa cum a spus si Sheannamp... ar fi bine sa vb. cu doctorii, sa mai poti iesi din spital putin... pt. ca asta iti va face foarte bine si automat si fetelor.
multi de la noi si suntem alaturi de tine si fetele tale.
Sper sa existe o modalitate sa ajunga mesajele la tine... Levi poate scrii la mamici de ian-feb (tin minte ca si tu faci parte din "gasca"... sper ca nu spun prostii)... si cine ia legatura cu Flavia sau sotul ei... sa le transmita sa ii printeze Flaviei mesajele de pe forum... pt. ca e bine sa stie ca ne gandim la ea... ii va ridica moralul...
S-a mai nascut o stea
Sheannamp spune:
Am postat eu la mamici. Mi-a raspuns Roandre!
Flavia e din Brasov!
Din cate stiu eu sectia de neonato din Brasov e bine dotata si are medici buni, cu experienta in prematuri!
Asta e bine!
Problema e cum facem sa ii parvina mesajele printate!
Poate sa le printeze sotul ei de pe net!
Sunt convinsa ca o va ajuta mult sa stie ca nu e singura in situatia asta!
Exista si un precedent cu Aura, mamica Sarei, pentru cine stie, de la discutii generale!
Laura25 spune:
Flavia fii tare, iubita! Stiu cat iti e de greu, dar o sa fie bine pana la urma. Incearca sa citesti ceva, sa te relaxezi cumva. Cere voie sa pleci 2 ore in oras. Daca te face sa te simti mai bine, stai mai mult cu fetele. Cu siguranta si lor o sa le faca placere sa te auda, sa te simta. Va ajuta mult contactul direct si pe tine si pe ele. Sunt convinsa ca fetele o sa ia in greutate si o sa ajungeti toate trei cu bine acasa. Sanatate multa la fete si multa rabdare tie!
Levi, tu nu poti face rost de numatul de telefon al Flaviei? Poate ca daca am suna-o personal si i-am transmite incurajarile noastre ar ajuta-o cat de cat. Eu am fost destul de des sunata in maternitate de mamicile de iulei-august 2005, gasca din care faceam parte si mi-au facut tare bine mesajele lor.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by elenita
Eu am trecut prin niste emotii aseara! Ma aflam la spital pentru monitorizarea batailor inimioarelor fetitelor, cand au inceput contractiile...regulate, la 5 minute. M-au dus in alta sectie, au monitorizat contractiile si m-au bagat la perfuzii...injectii...pentru a le opri. Dupa 5 ore contractiile au incetat si am plecat acasa. Acum sunt pe medicamente. Sper sa reusesc sa mai tin sarcina inca 2 saptamani. Imi este din ce in ce mai greu.
Elenita,33+
Elenita sper sa mai rezisti un pic. Stiu cat e de greu, dar o sa vezi ce mult o sa te bucuri cand nasti aproape de termen si iesi repede, repede din spital. Mai stai cumintica un pic.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi