Pe ce tip de disc se ard pozele?
De la magazin mi-au dat DVD+RW si nu le pot salva.
Este nevoie cumva de CD-R-/RW sau ce altceva, ca nu ma pricep?
Multumesc.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Raspunsuri
zana spune:
Da, ai nevoie mai intai de un CD writer respectiv DVD-writer, acesta din urma cred ca e OK (e la fel ca unitatea de CD) si dupa aceea iti alegi si discurile pe care sa le inscriptionezi.
josefine spune:
depinde de calculatorul tau si de marimea fisierului cu poze.
pe un dvd pe care scrii iti incap aproximativ 4GB de poze, ceea ce e foarte mult. pentru asta ai nevoie de un dvd-writer, adica sa fie calculatorul tau dotat cu asa ceva.
pe un CD e mai simplu, incap cam 700MB de poze, de obicei calculatoarele vin cu cd-writer incorporat. treaba cu RW e de la rewritable, adica poti sterge ce ai pe cd-ul si sa il refolosesti ca unul nou.
la dvd-uri e mai complexa treaba, ca sunt double layer, si habar n-am:D
apoi, mai ai nevoie de un program care sa iti scrie pozele pe CD sau DVD, dar parca si windows-ul face asta.
Oana_B spune:
Daca poti du-te si schimba-le pe format +/-RW care sa le aiba pe amandoua ca sa fii sigura. Desi din cate am citit +rw e mai bun decat -rw unele drivere nu recunosc decat anumite formate. Si vezi ce scrie si pe driver: cd writer sau cd/dvd ca sa le suporte pe amandoua.
Am patit si eu o chestie asemanatoare: am vrut sa copiez tot ce aveam in computator important pe dvd-uri sa incapa mai mult si am cumparat initial de la magazin -rw, n-a mers si am schimbat cu +rw si a mers.
Oana_B
Donatii - Craciunul Bunicutilor
ML spune:
Multumesc frumos. Sa stiti ca m-am lasat pagubasa pana la urma, ca nu-i chip sa-i dau de cap. Am cumparat un "external DVD+-RW drive" (nu era inclus in computer), am putut sa vad niste filme romanesti pe care nu reuseam sa le vad inainte, sa "adun" niste poze, dar nu sa le copiez. De asta intrebam. Ma gandeam ca nu-i bun suportul si-mi trebuie altceva. Trebuie sa fie multe altele de descurcat, nu numai un disc...
mess0804 spune:
Ma scuzi daca ti se pare aiurea intrebarea: cum ai vrut sa le copiezi? Ca am patit cu cineva care ma suna sa o ajut sa duca calculatorul la magazin inapoi ca nu poate copia... precizez ca incerca sa faca treaba asta la fel ca pe discheta cu copy-paste
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
ML spune:
Nu ma supar. Le tarasc intr-o "bulina" speciala (Ha, ha! Na ca te-am lamurit! Le si vad "titlul"...jpg si un numar, nu pozele in sine), apoi imi spune sa pun discul (il pun si pe ala si inchid), incepe sa le "arda" si in 2 secunde imi da mesaj ca-i "unable". Cam asa...
ML spune:
Fetelor vreau sa va spun ca pana la urma mi-am rezolvat cu burnerul intr-un mod neasteptat.
Am incercat aseara sa copiez ("duplicate") un disc pe DVD+RW (cel dat de la magazin) si-mi dadea in fine un mesaj explicit: nu poate sa copieze de pe CD-R pe DVD+RW si sa pun un disc cu format compatibil.
Asa ca sotul a adus de la serviciu cateva discuri care nu-i mai trebuiau si... unul din 3 s-a potrivit. Un MEMOREX CD-R. Cel putin asa cred ca merge, ca-mi confirma si pot vedea si pozele copiate.
Va multumesc mult, mult de raspunsuri (le-am recitit si un pic de colo, un pic de colo le-am pus la capat, am mai inteles cate ceva si mi-a venit ideea cu discurile)