Cactus cu paraziti?

Cactus cu paraziti? | Autor: nemary

Link direct la acest mesaj

are cineva cactus de genul acesta? si nu inteleg de ce i se spune cactus cu parazit. stie cineva? cactus

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Din cate stiu genul acesta de cactus e un hibrid format din doi cactusi diferiti. Am citit intr-o carte cum se fac, am incercat si eu dar nu mi-au reusit, banuiesc ca cele 2 specii nu erau prea compatibile sau am gresit ceva din procedura.

..deci ca sa raspund la intrebare, cactusul de sus il "paraziteaza" pe cel de jos, adica se hraneste din tulpina acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

DAniella, multumesc pt.raspuns. eu credeam ca acelea sunt un fel de flori ale cactusului de jos. ai idee cum se ingrijeste acest tip de cactus?

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Se ingrijeste la fel ca si ceilalti cactusi, practic, partea superioara e un alt cactus altoit pe 'tulpina'. Daca nu ma insel, cel superior se numeste gymnocalycium, si e un specimen care nu produce clorofila si nu isi dezvolta normal radacinile proprii.
Succes si poate la vara il vezi inflorit
Eu am cu mov, care mi-a facut si flori, uite aici)

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Mari, ti-a raspuns Diana. Din cate stiu sunt un pic mai sensibili decat cei obisnuiti, ai grija cu udatul in exces.

Diana, e tare frumusel...

Mergi la inceput

Diana, e tare frumos cactusul tau. Sotul meu se va bucura foarte mult daca o sa infloreasca si al nostru. eu de cand l-am cumparat (vreo 5 saptamani) l-am udat 1 data. credeti ca er trebui udat mai des?

o zi minunata,
Mari

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Eu cred ca e ok cum ai procedat pana acum, dar depinde si unde il tii. Stii ca iarna e recomandata o pauza la cactusi ( adica ii pui intr-un loc racoros si nu-i mai uzi pana in primavara) dar eu pe asta ( si pe altii) tot ii mai ud din cand in cand ( o data pe luna cate PUTINA apa) pentru ca e mai sensibil ( iar altii prea mici). Cactusii "adulti" nu mai primesc apa pana in februarie-martie.

-------------------
Diana

Mergi la inceput

DIANA

o zi minunata,
Mari

poze

Mergi la inceput